reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

no ale gwarancji nie mam... a wizja horroru wysypkowego, skurczy, opuchniecia itd nadal jak zywa......

Poczekaj... niedużo czasu mineło... mózg ludzki ma tę cudowną właściwość, że zaciera negatywne wspomnienia... Czego życzę Polusi, bo rodzeństwo to FANTASTYCZNA sprawa (mimo, że czasem irytujące)... Nie da się porównać posiadania jednego dziecka do posiadania dwójki... Niebo a ziemia... kosmos totalny :-) Patrzysz na tego malucha i nagle przypominasz sobie jak to większe 'szczekadło' było takie rozkosznie małe... uwielbiam patrzeć, jak moje chłopaki bawią się razem... te MOJE małe główki :-D

reklama
Jestem i zaraz znikam.
Moje dzieci miały popołudnie pełne wrażeń bo byliśmy w parku św. Mikołaja i wróciły zadowolone. tylko mama klipa bo spakowałam aparat tylko nie wzięłam go z auta a przypomniałam sobie jak już weszliśmy na teren parku no i nie mamy zdjęć dobrej jakości tylko takie z telefonu. ale i tak dzieci nie mają czasu na pozowanie. Weronice podobał się wystrój, Zosi też kolorowe światełka a dla Edytki najważniejsze, że były bajkowe kotki a nawe przemknął jeden żywy czarny kocurek bo to wielka miłośniczka tych zwierząt chociaż my takiego w domu nie mamy. ogólnie wycieczka udana tylko Zosi pomieszało się ze spaniem bo wyspała się w aucie i dopiero teraz mi zasnęła. Ja też mówię wszystkim dobranoc. szczególnie tym życzę spokojniejszej nocy co to spać wczoraj nie mogli z różnych powodów i zdorwia dla chorych.

Witam

Kwiatuszku - nie martw się Tymkowi nic nie będzie - ja od dwóch dni robie podobnie i Julka w końcu śpi dobrze - a robię tak 180ml wody do tego mniej bo 5 miarek mleka bebilon 2 i do tego 4 miarki kaszki na mleku modyfikowanym - na dobranoc z bobovity - i Julka wczorajszej nocy budziła się dwa razy ale nie z bólem tylko na jedzenia, a dzisiejszej nocy tylko raz.

dżem dobry:)
witam się z pracy- już po słodkim sniadaniu i herbacie- od czegoś w końcu trzeba zaczać dzień...
podczytałam i mam nadzieje ze uda mi sie troche napisać, bo właśnie wysilam swoja mózgownice żeby spamiętać komu co i jak....
kitteczku, wronka, ella- zdrówka dla majuni , borysiaka i juluni
Kfiastkowa- pokaz fryzure, a gafą małża się nie martw- mój by pewnie zrobił tak samo bo on nie zna zasadniczej róznicy między kaszką mleczną a mleczno- ryżowa np:) mam nadzieje że Tymcio spał grzecznie i oboje jestescie wyspani
co do spania- nata i inne dziewczynki- współczuje- u mnie ostatnio nie zapeszajac baaaajjjka:) albo śpimy całą noc albo wstajemy tylko raz na mleczko i dalej kima. no ale minus tego taki e o 6 zazwyczaj jest już wake up :) a to akurat moment kiedy ja i Pioter szykujemy sie do pracy więc nie jest kolorowo bo po pierwsze czas nas goni a Antosia trzeba zabawiać , dać jeść, przebrac itp...ale dobra organizacja wygrywa:)
Katik- wierze ci że masz złę wspomnienia z okresu końcówki ciązy i porodu ale jak patrze na Twoją laleczke to już widzę jaki śliczny syncio by był:) Ja marze o rodzeństwie dla Antola ale jeszcze nie teraz....niestety sytuacja finansowa nam nie sprzyja i z tego powodu powaznie myślimy o wyjeżdzie do UK :/

ZA GODZINE MÓJ antonio kończy 9 mcy...mój mały cudzik taki dorosły

Kittek, Ella, Wronka, Aniez
mam nadzieje że z dzieciaczkami już lepiej

Cioteczki moj len raczkuje.Przemierzyla dzisiaj pierwszy raz salon.Kurcze tylko te plytki takie zimne jak lody.Nie wiem co robic.Tak sobie mysle ze pozno to moje dziecko raczkuje w stosunku do waszych ale z drugiej strony tak wolalam zeby zaczela jak najpozniej przez te wlasnie plytki.Klade ja na puzzlach,ale po sekundzie juz jest na plytkach.
gratuluje postepow!!!

widzimy też, że do Kuby go strasznie ciągnie... normalnie, jak go namierzy to się chichra na cały głos i pełza za bratem, zaczepia go, no brat ma różnie, albo pieści, albo pokazuje swą 'wyższość' nad malutkim, co jest niesamowicie zabawne... taki 'foch' 3 i pół latka :-D

Aniez - mi najbardziej się chce lać jak SZymek Oli grozi palcem i mówi że czegoś robić nie wolno .. no zlać się idzie .. albo Ola nie rusz to jest moje i przynosi jej zabawki
u mnie tez są świetne relacje między dzieciakami
czasami wystarczy ze Hania skacze do góry a młody już ma ubaw po pachy
no i tez pojawiaja sie u nas sytuacje, gdy Hania wyznacza Tymkowi kary, nasladuje mnie jota w jote i takim doroslym glosem wydaje reprymendy :) najgorsze ze bez powodu :) ale smiesznie ro wyglada

Bea
no comments

Kfiastkowa- pokaz fryzure, a gafą małża się nie martw- mój by pewnie zrobił tak samo bo on nie zna zasadniczej róznicy między kaszką mleczną a mleczno- ryżowa np:) mam nadzieje że Tymcio spał grzecznie i oboje jestescie wyspani

ZA GODZINE MÓJ antonio kończy 9 mcy...mój mały cudzik taki dorosły
fryzure wlasnie pokazalam :)
a dla Antosia
Sto lat!!!!!!!!!!!!

KAticzku
ja tez uwazam ze czas zatrze wspomnienia i jeszcze sie kiedys zdecydujecie na rodzenstwo dla Polusi

kwiatek - moja kolezanka kiedyś nie wytrzymała i dała starszej klapsa , nie jakoś mocno ale tak bardziej dla pokazania że źle robi . Za kilka dni od starszej młodsza dostała klapa . No to ta się pyta starszej czemu uderzyła młodszą , to sie dowiedziała że zrobiła tak sama jak mama jej . dzieciaki wszystko zakodują

u mnie tez są świetne relacje między dzieciakami
czasami wystarczy ze Hania skacze do góry a młody już ma ubaw po pachy
no i tez pojawiaja sie u nas sytuacje, gdy Hania wyznacza Tymkowi kary, nasladuje mnie jota w jote i takim doroslym glosem wydaje reprymendy :) najgorsze ze bez powodu :) ale smiesznie ro wyglada
he he he jakbym moich widziała! A jak M. ciągnie za włosy np. albo piszczy to J. podchodzi do niego grozi palcem i mówi że chmurkę dostanie za złe zachowanie a jak nazbiera dużo chmurek to mu zabawkę schowa :-D Polew totalny

Witam się dzisiaj :-)
Starszak w przedszkolu, młodszak śpi :-D chwila relaksu...
Chorowitkom zdrowia!
Kwiatuś i jak Tymek w nocy??

:-)hejka:-)
jestem dzis jakas nie dospana, i cos czuje ze @ MI SIE SPORO SOZNI PRZEZ TĄ DIETE.miala byc dzis. poczekamy zobaczymy.

na poczatku ZDROWKA DLA WSZTYSTKICH MALYCH I DUZYCH CHOROWITKÓW

judysia- walcz o spokój dla Zosienki i dobre warunki. to jest szpital anie dom schadzek. zdrówka dla Zosi i siły dla Was. super ze sie nareszcie odezwalas do nas. kady tu sie O was martwi i wyczekuje dobrych wiesci.pozdrowki cluski
aniz- Twoje dziecie to utalentowane ze juz sambe potrafi tańczyc:-)
aga- no masz racje taka praca na nockki to przerobane jak twoj to wytrzymuje.?no i WYtez...
gosia23s- własnie AgnieszkowyM tez zebolów jeszcze niet.
Katik- u nas tak było wlasnie mały jak zaczal lapac nowe umiejet, to z nocy masakr byla zreszto nie wiem i z czego jeszcze to wynikalo. ale teraz jak juz sie ustatkowal i przyzwyczail budzi sie raz w nocy na ammm.wiec jest super.
aanna oj kce- oooo woow takie pytanie od diecka ...hmm ja bym nie wiedziala co odpowiedziewc,
13- wiec co przezywasz, mialam to cholerstwo 3 razy i za kazdym razem inaczej i nie mowie ze lepiej. zdrowka jak najszybciej wracaj do sił. i staraj sie jakos izolowac mała. bo to chyba zarazliwe. tak czy tak by jej to nie dotknelo.
kwiatek- nic mu muze nie bedzie ja bedac u rodzicow zrobilam mleko z nieprzegotowanej wody bo byla tylko zgrzana a nie gotowana. i nic mu nie bylo. nawet biegun ki a ni bolow nie mial.
zielona- moj K wczoraj przypadkiem podgladal zebole NA obrazku twojej Kostusi.ale był zdziwiony ze ma ich juz tyle ale zdziwil sie bardziej jak powiedz ze inne dzieci to i wiecej maja lub wcale. i nie dal mi zyc czemu to tak.
bea- :eek::szok::confused2: no co ty juz sie z nami zegnasz?

mój mały smrodek plata mi sie pod nogami wiec ide go przebrac bo jak ida zebole to nie ndazam go przebierac.

reklama
moje dziecie pod nieobecnosc chwilowa w kuchni otworzyło szfke i wysypalo z pojemniczkow kasze manna i bułke tarta i bawilo sie w rysowanie :na piasku: . :-D czasami go zastaje z widokiem miski na głowie równiez. bo przeciez zabawki sa beee a mamy sprzety kuchenne sa suuperr

Do góry