reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Ja też w robocie... od 7:00 :szok::dry: ale już się zmęczyłam :baffled:
B. też się ostatnio wybudza, ale a. mąż śpi od strony drzwi, więc lata do niego :-p (grunt to się dobrze 'ułozyć') b. dyd pomaga w 3 sekundy dziecko znowu śpi... budzi się o 24:00 i o 5:00 zaciumka dydka i w kimę, mamy wrażenie, że zębole idą, bo ostatnio gryzł szczebelki w łóżeczku :tak: Poza tym jest wesoły i rozbrykany, taki mały rozkoszniaczek... widzimy też, że do Kuby go strasznie ciągnie... normalnie, jak go namierzy to się chichra na cały głos i pełza za bratem, zaczepia go, no brat ma różnie, albo pieści, albo pokazuje swą 'wyższość' nad malutkim, co jest niesamowicie zabawne... taki 'foch' 3 i pół latka :-D

reklama
Aniez - mi najbardziej się chce lać jak SZymek Oli grozi palcem i mówi że czegoś robić nie wolno .. no zlać się idzie .. albo Ola nie rusz to jest moje i przynosi jej zabawki

Doberek :-)
J. w przedszkolu, M. śpi ;-) żyć nie umierać. Do tego teściowa wzięłam pranie do poprasowania a ja mam wolne ! Jeju jak dobrze :-D
gosia23s niczym się nei martw. Wyjdą w końcu zęby. Mój J. miał pierwszego zęba jak miał 11 miesiecy skończone a znam dzieciaki co miały roczek i dopiero im zęby wychodziły. M. też jeszcze żębów nie ma choć widze je dokładnie pod skórką dziąsła... ale tak jest od 2 tygodni i nic się nie ruszyło... na razie ;-)

Ide poczytać książke bo w końcu mi te nagrody z konkursów adwentowych BB pyszły. Mam "Czarodziekję" Michaela Scotta i "Okruchy codzienności" Elizabeth Strout

Dzień dobry!
Doszłam do siebie po wizycie szwagierki z synem. Już kiedyś Wam o nim pisałam. Makabra jakaś. Chłopak ma 10 lat a zachowuje się jak znudzony życiem staruszek w połączeniu z dwulatkiem, który na nic nie może poczekać i sam nie zrobi. Niech przykładem będzie to, że w czasie tej wizyty obrał sobie pierwszy raz w życiu mandrynkę i zdjął folię z parówki :szok:

Ewa zdrówka dla J i niech S nie choruje do kompletu! A czemu w szpitalu, aż tak ciężko?
Kittek, dla Mai też zdrówka i buziaki od ciotki!
Elvie - mam nadzieję, że udało się zasnąć choć na chwilę.
Aniez, to się B z moją młodszą chyba łączył, bo tak samo się dziś budziła - północ i piąta :-)

Julka budziła się tylko dwa razy, więc wyglądam jak wczesne zombi a nie jak takie w stanie zaawansowanym.
wiem, ze Tobie nie do smichu, ale rozsmieszylas mnie wygladem zaawansowanego zombi :-)

Aniez, Aniam
, jak tak piszecie o tym starszym rodzenstwie, to sie czlowiekowi zachciewa drugiego szkraba.....

Dzień dobry!
Doszłam do siebie po wizycie szwagierki z synem. Już kiedyś Wam o nim pisałam. Makabra jakaś. Chłopak ma 10 lat a zachowuje się jak znudzony życiem staruszek w połączeniu z dwulatkiem, który na nic nie może poczekać i sam nie zrobi. Niech przykładem będzie to, że w czasie tej wizyty obrał sobie pierwszy raz w życiu mandrynkę i zdjął folię z parówki :szok:
Nooo , to calkiem ladnie chlopak sie rozwija :-D

U nas noc do bani.
Pola, zupelnie jak wtedy gdy rozkminila chodzenie do tylu i wybudzala sie w nocy by to praktykowac, teraz znow po nocach chce chodzic do przodu.
Chyba jest tak jak ktoras z Was mi podpowiedziala, ze dziecko ktore opanowalo jakis npwy etap w rozwoju jest tak emocjonalnie podekscytowane, ze w nocy to przezywa.
Jak widze jak Pola z przejeta mina czlapie po calym domu do przodu to az smiac mi sie z niej chce. Jest taka wazna, bo moze juz chodzic gdzie chce...
Teraz pies ma przechlapane...

witam się z wami...

nie dość że w pracy dużo roboty, do tego mam sesję to wymyślili impreze firmową i jutro od godziny 14 mamy jakieś popieprzone prezentacje i szkolenia z tzw FCPA :eek: i tak do 18 :eek:

sesja mnie wykańcza bo póki co coraz gorzej się robi...

Cześć wszystkim

Ja oczywiście w pracy. Coś mnie bierze czuję, drapie po gardle i katar dostałam nagle wczoraj wieczorkiem, a chciałam na piatek wziąść wolne i na nrty wyskoczyć:-(
Ostatnio ile razy sie wybieram to coś wyskakuję.
W czwartek mam wolne i się do fryzjera wybieram, nowego, bo moja fryzjerka w zeszłym tygodniu urodziła.
Alicja rozkimała otwieranie szuflad (nic nie dało wykręcenie uchwytów) i szafek i teraz to dopiero trzeba ja pilnować co by sobie palców nie przycięła.

Ella, moja to prawdziwa flirciara. Facetow podrywa natychmiast, no chyba ze maja zarost, tych nie toleruje. Co do kobiet - jest nieufna i chyba dobrze.

Moja też zauważyłam, że do mężczynzn się wdzięczy. Broda jej nie przeszkadza, bo tatuś też ma, więc przyzwyczajona. Strach się bać co będzie za kilka lat.

Aniez - mi najbardziej się chce lać jak SZymek Oli grozi palcem i mówi że czegoś robić nie wolno .. no zlać się idzie .. albo Ola nie rusz to jest moje i przynosi jej zabawki

u nas to samo, bardzo lubię tez jak Igor tłumaczy coś Alicji, wtedy przyjmuje taki dorosły wyraz twarzy:-)

Doberek :-)
J. w przedszkolu, M. śpi ;-) żyć nie umierać. Do tego teściowa wzięłam pranie do poprasowania a ja mam wolne ! Jeju jak dobrze :-D
gosia23s niczym się nei martw. Wyjdą w końcu zęby. Mój J. miał pierwszego zęba jak miał 11 miesiecy skończone a znam dzieciaki co miały roczek i dopiero im zęby wychodziły. M. też jeszcze żębów nie ma choć widze je dokładnie pod skórką dziąsła... ale tak jest od 2 tygodni i nic się nie ruszyło... na razie ;-)

Ide poczytać książke bo w końcu mi te nagrody z konkursów adwentowych BB pyszły. Mam "Czarodziekję" Michaela Scotta i "Okruchy codzienności" Elizabeth Strout

poproszę o wrażenia

Mój syn przeżywa chyba pierwszą miłość, po prostu cały czas słyszę o Emilce z przedszkola, gorzej jak czasem cos nie idzie zgodnie z planem (jego planem, oczywiście), bo nie zawsze wiem jak się zachować.
Ostatnio moje dziecko weszło w etap trudnych pytań, jakiś czas temu zapytaŁ "mamusiu jak szłaś do szpitala rodzić Alicję to było Ci przyjemnie??". Na szczęście wybrnęłam z tego, że tak, bo wiediałam, że siostra się urodzi. Ale lista pytań jest naprawdę dłuuuga.

znikam popracować

Witanko;-)

U nas noc do bani, Borys nie mógl oddychac i co chwile sie budzil, mam dzisiaj oczy tak czerwone jakbym chlala co najmniej...Na szczęście w dzien bryka za dwoch hehehe. Teraz spi:-). Tescie i moja mama są własnie w przedszkolu u starszej, a ja korzystam i okupuje bb:-)

annaoj u mnie takie pyatania są na porzadku dziennym, zwlaszcza ze ja mam dziewczynke więc ją te sprawy interesują, a anjlepiej jak na jakims filmie czy reklami widzi rodzącą kobiete:-)

Judysiu....cały czas cieplutko o Was myślimy i przesyłamy mnóstwo pozytywnych fluidów, aby dodały Ci siły :tak:, co do współtowarzyszy na sali, zrobiłabym to samo co aniez.....toż to bezczelne poprostu...

bea....ja nie mam pojecia nic o Twoch znikających postach, ale dla mnie to conajmniej dziwne...jestem na tym forum prawie 6 lat i pierwszy raz cos takiego widze:szok:

hejka laski:)
narazie sie tylko witam, wieczorkiem nadrobie.
nareszcei od kilkunastu dni przesypiam lepiej...mały chyba dorósł do spania. bo budzi sie raz tylko na mleko i dalej w kime....normalnie teraz czekam az przyjdzie czas i zaskoczy mnie pobudka dopiero o poranku....ale teraz tez jest ok. i wdziecznosc mu za to :))))
miłego dnia..
lece kończyc obiadek bo zaraz wpada K.

reklama
anna - mojej kolezanki córa zadaje pytania typu , a kiedy umre , a dlaczego się umiera , a skąd sa kości itp , nie da się jej sprzedac opowieści o aniołkach i otym że się idzie do nieba , ona pyta co się dzieje z ciałem itp . i weź to wytłumacz 4 latce:no:

Katik - to jaki problem róbcie Poli rodzeństwo :tak:

Do góry