reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
13X13 czuję się wywołana do odpowiedzi. Wiec napiszę, ostatnio sporo w rozjazdach, trochę u rodzinki, trochę w domu u mamy.

No i studia się zaczęły - jutro koło, ale to u nas normalka, jedno po drugim. Rozglądamy się za mieszkaniem do kupienia, bo jak małe będzie, to dobrze by było, aby miało swój dach nad głową. Tylko wiecie, wszystko sie rozbija o kasę...

A pytam tyle, bo jestem Was ciekawa kochane, poza tym ja chyba lubię pytać. Nawet jest takie powiedzenie u mnie w grupie "gdzie Marta, tam pytania".

Co do dzieciaczków, to raz myślę, że jedno styknie, ale oglądam teraz siódme niebo i marzę sobie, jakby to było mieć taką gromadkę:p i może, może...

My na parce zakończymy.
Zakupki bardzo udane - Ola ma fajne kozaczki, kupiłam też fajny komplecik:spodnie+bluzka+rozpinany sweterek za 49 zł, dwie pary spodenek po domu i dwie pary takich ocieplanych na polarku. Portfel zeszczuplał

Hej dziewczyny może któraś z was zna strone gdzie mozna sobie obliczyc pomiary z usg czy sa prawidłowe czy nie ja dzisiaj byłam na usg i lekarz niby powiedział żebym sie nie martfiła a wymiary takie :
NT-przeziernośc karku 1mm
CRL 45mm
FHR 170/min
szyjka zamknieta 33mm i ciaza 11 tyg i 2 dni

Według mnie nie masz co sprawdzać bo wszystko jest w porządku -a samo to badanie est właśnie po to żeby mówić od razu o nieprawidłowościach -więc nie rozumiem dlaczego lekarz miałby Cie okłamywać na badaniu genetycznym:confused2::confused2::confused2::confused2:

Kochane może robiłyście badanie na hormon tarczycy jaką miałyście normę na wyniku. Proszę napiszcie
BO JA MAM WYNIK PONAD 3 A NIBY NORMA JEST DO 4 ALE ONE CHYBA DALI NORMĘ DLA WSZYSTKICH A SŁYSZAŁAM ŻE DLA KOBIET W CIĄŻY SĄ MNIEJSZE.

hej dziewczynki dawno się nie odzywałam ale jakoś nie miałam weny. Wykończona jestem doszczętnie ehh bałagan w domu a mi się nie chce nic robić tylko spałabym i spała. Wczoraj wybrałam się do dentysty na 18:45 ciemna noc latarni brak (a osiedle też nie cieszy się najlepszą opinią), idę na piechotkę a tu się okazuje że ulica na której przyjmuje moja dentystka jest doszczętnie rozkopana tylko glina i błoto po kostki stracha miałam okropnego a gdyby tego było mało zachodzę do dentystki a ona chora i nie przyjmuje ale się wkurzyłam. Taka byłam roztrzęsiona tym wszystkim, że jak wracałam to wszystko w środku mnie kuło myślałam, że coś mi się stało ale położyłam się do łóżka poleżałam godzinę uspokoiłam się i mi przeszło ale strachu najadłam się co nie miara ostatni raz wychodzę gdzieś sama jak jest ciemno.
A tak poza tym to brzuszek mi troszkę urósł i nabiera kształtów.
Pozdrawiam wszystkie brzuchalki !!;-)

a co do pytania studiującejmamy to ja bym chciała parkę a M chciałby drużynę piłkarską lub siatkarską hehe ma chłopak fantazje :) no ale pomarzyć każdy może :-)

reklama
Ja dzis wpadam i wypadam bo pakowac sie musze. Dopiero do domu dotarlismy, jeszcze zakupy ostatnie na droge, zaraz kumpel wpada bo zobowiazal sie kwiatuszkami moimi zapopiekowac, i je zabiera do siebie.

Co do pytan:
Ja 27 ide na usg 3d wiec mam nadzieje, ze juz wtedy da sie podejrzec plec dzidziusia. Bardzo chce wiedziec juz , i dziwie sie tym, co ten moment odwlekaja do samego porodu z wlasnego wyboru. Mnie za bardzo ciekawosc zzera.

A jesli chodzi o ilosc - moj tz jest jedynakiem, tesciowa jedynaczka, i w sumie rodziny zadnej. Dla nich jedno to norma. I kiedys tez chcialam tylko 1 dziecko. Ale w sumie jak teraz obserwuje, jak tesciowa zachowuje sie wobec tego swojego jedynaka... to chyba nie chcialabym byc taka upierdliwa tesciowa kiedys.... I mysle, ze przy conajmniej dwojce byloby juz inaczej...

Dobra, uciekam. Trzymajcie kciuki jutro dziewczynki.... Wyjezdzamy kolo 5tej nad ranem, wg planow do Polski dobijemy w nocy w granicach 2-3... No ale to juz zalezy od drogi i ilosci postojow.
Do uslyszenia z kraju ;-);-);-)

Do góry