reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

O matko...jutro do przedszkola mają przynieść jakieś przebranie zgodne z tematyką Halloween...ehhh szkoda że tak późno powiedzieli to bym coś wypożyczyła a tak... nie było ani jak ani kiedy... w ruch poszła wyobraźnia mamy która w dodatku musiała się zegrać z oczekiwaniami dziecka :eek: w końcu stanęło na kocie "czarnym" a że u nas czarnych rzeczy w dziecięcej garderobie brak to ma granatowe ale takie ciemne :-p jedynym czarnym elementem jest maska którą dzisiaj produkowałam :-p nie jest to jakiś szczyt marzeń ale na wiecej po prostu czasu nie starczylo :-( a szkoda... zrobie zdjęcia to wam wstawie :-D... ogon też jest i uszy też :-D
Ale wiecie co... dawno nie byłam tak upieprzona od czarnej farbki :p :-D alem miała ubaw ...

Meble ustawione jutro w świetle dziennym zrobie zdjęcie. Nooo teraz to ja mam salon :-D

Ewka sił ci życzę...

reklama
witam sie i ja wieczorowo-czwartkowo:-)
W koncu zmobilizowalam sie i zabralam za zmiane dokumentow-2,5 roku po slubie! ale naprawde wczesniej nie mialam jak i kiedy, bo przeciez nie bylo mnie w miejscu zameldowania, czyli u rodzicow;-)
Dziec aktualnie zamecza babcie wiec mam chwilke, zeby nadrobic nieco zaleglosci watkowe:tak: ide czytac. milego wieczoru:happy:

Witam
Przeczytałam bo było do mnie
Nie miałam zamiaru wszczynać dyskusji kto jest lepszy czy silniejszy czy komu coś jest czy nie jest
Czy jest możliwe, książkowe, wyjątkowe normalne czy jakieś
To było kierowane do mam które się martwiły -bo jest jeszcze czas i ich dzieci nie są nienormalne
No i oczywiście SIEDZIEĆ a SIADAĆ samodzielnie to jest różnica

Ale są też dzieci wybitne przecież -mam koleżankę która twierdzi ze jej dziecko miało 3 miesiące jak siedziało -no ale każde dziecko jest inne i przecież jest to możliwe.

Karola dzielna dziewczyna!!!
A teraz spadam -jutro ostatni dzień pracy

dobry wieczór
nie bylo mnie bo net sie zapomnial zaplcic.
dzis mialam wspanialy dzien :wpadly do mnie 2 psiapsióly ze studiów na obiadek,ciasteczko, ploty , spacery po lesie.:)
nadrobic wszystkiego nie dam rady tylko tak powierzchownie poczytalam,
mój mały nie siedzi ,sam czasem podciagnie sie za drabinki. ale raczkowac to raczkuje i to migiem. szkoda ze wlasnie raczkuje a nie czworakuje do przodu.
solenizantom zaległym i terazniejszym 100 lat.
karola - 3maj sie kochana
agnieszka- jak czytalam o robieniu tych stroi to od razu pomyslalam o przyszlosci, jej to mnie i takie attrakcje czekaja......

moj mały padl dopiero i to po kilku przebudzeniach z krzykiem, juz nie wiem co mu jest. w dzien chlopczyk zadowolony , grzeczny a w nocy to jakas porazka: ciagle sie budzi z placzem, smok nic nie daje, butelka, terz , cyc tez, czasem tylko przytulenie i wziecie do nas do luzka, ale to czasem, juz mi w nocy sil brak, mam sie juz wkurzam i złoszcze bo juz nie wiem co z nim robic.
w dzien ma drzemki 2-3 po max 1h.
poprostu juz znienawidzilam noce.

dobra troche zalu.....ide czytac co na innych watkach

Oglądacie TVN? Podobnie jak rano w TVN teraz też mówią o nowej metodzie karmienia BLW- BLW czyli Baby Led Weaning
Może to jest metoda żeby te nasze niejadki zaczeły szamac? ale powiem że średnio to widze żeby słoiczkowe jedzonko Antol jadł rączkami...a nie zaryzykuje zakrztuszenia żeby mu dać badziej stałe pokarmy tak jak jest w tej metodzie
aaa właśnie zauważyłam że w programie w TVN jest moja znajoma Kasia Kopacz...idę lookać na tv

Jaqk dla mnie ta metoda to troszkę przeginka . Chyba że bym miała sprzataczke i praczke w domu . a pani kt ora o niej opowiadała potraktowała takie normalne karmienie jako wpychanie czegos dziecku na siłe itp chyba przesadziła

Witam
Przeczytałam bo było do mnie
Nie miałam zamiaru wszczynać dyskusji kto jest lepszy czy silniejszy czy komu coś jest czy nie jest
Czy jest możliwe, książkowe, wyjątkowe normalne czy jakieś
To było kierowane do mam które się martwiły -bo jest jeszcze czas i ich dzieci nie są nienormalne
No i oczywiście SIEDZIEĆ a SIADAĆ samodzielnie to jest różnica

Ale są też dzieci wybitne przecież -mam koleżankę która twierdzi ze jej dziecko miało 3 miesiące jak siedziało -no ale każde dziecko jest inne i przecież jest to możliwe.

Karola dzielna dziewczyna!!!
A teraz spadam -jutro ostatni dzień pracy

te odpowiedzi to było tylko obalenie teori raczkowanie a potem siedzenie . bo jest własnie gro dzieci wogóle nie raczkujących a siedzacych .
Moja nie siedzi i nie mam ciśnienia .

Katik no i co zgodzili się na podwyżkę?
taaa, jasne
uslyszalam tylko ze sa zawiedzeni, bo odliczali do mojego powrotu, sa zawaleni praca a ja teraz nie chce wrocic... ale jak powiedzialam o podwyzce to of kors jakbym z ksiezyca spadla. No wiec wypalilam prosto z mostu, ze dla 20-30% zysku po oplaceniu zlobka do pracy wracac mi sie nie oplaca. Szefowa zgodzila sie ze mna ze faktycznie lepiej ten czas poswiecic dziecku. Tak wiec za 3 tygodnie zostaje bezrobotna :-:)-:)-(

Oglądacie TVN? Podobnie jak rano w TVN teraz też mówią o nowej metodzie karmienia BLW- BLW czyli Baby Led Weaning
Może to jest metoda żeby te nasze niejadki zaczeły szamac? ale powiem że średnio to widze żeby słoiczkowe jedzonko Antol jadł rączkami...a nie zaryzykuje zakrztuszenia żeby mu dać badziej stałe pokarmy tak jak jest w tej metodzie
aaa właśnie zauważyłam że w programie w TVN jest moja znajoma Kasia Kopacz...idę lookać na tv
Ogladalam i DDTVN rano o tym karmieniu, i Kopaczowe.
Mysle, ze metoda z tym karmieniem jest warta zainteresowania. Musze sie temu przyjrzec dokladnie, bo z moim obiadowym niejadkiem chyba niedlugo osiwieje!

hejcia

nadrobiłam ale jakoś tak weny brak...

Karola dzielna jesteś! trzymaj się!

miłego wieczora!
Ewciu, jeszcze kilka dni i Rodzinka w komplecie. Trzymaj sie jakos.

A ja spadek formy zaliczam. Jakas jesienna chandra chyba czy cus...... Wczoraj u kumpeli bylam, rozstala sie ze swoim partnerem, i jakos tak mi zal ich corci, ze dola podlapalam.

moj mały padl dopiero i to po kilku przebudzeniach z krzykiem, juz nie wiem co mu jest. w dzien chlopczyk zadowolony , grzeczny a w nocy to jakas porazka: ciagle sie budzi z placzem, smok nic nie daje, butelka, terz , cyc tez, czasem tylko przytulenie i wziecie do nas do luzka, ale to czasem, juz mi w nocy sil brak, mam sie juz wkurzam i złoszcze bo juz nie wiem co z nim robic.
w dzien ma drzemki 2-3 po max 1h.
poprostu juz znienawidzilam noce.

U nas dokładnie to samo...ale do tego jeszcze maruda w dzień przy zasypianiku :-(

Moja siostra cioteczna chciała zastosować te metode karmienia, ale Szymek strasznie późno zaczął siedzieć bo chyba w 8 m-cu więc jedzonko chciała trochę wcześniej wprowadzić i były papki.

Co do tej metody BLW to ciekawa metoda. Dzisiaj chciałam sprobować. Podawałam kaszkę i zostawiłam troche w miseczce i mowie niech robi co chce. Rezultat: nie włozył nawet palca do miski za to intersowala go kaszka na blacie od stolika

reklama
Kuba lubił jeść rączkami, paciał wszystko dookoła :-D no, ale był starszy- jakieś 8-9 miesięcy.

13- ależ Kuba najpierw siadał i sobie siedział (sam) potem raczkował... a w siadającego 3-miesięczniaka to trochę trudno mi uwierzyć (Kuba miał jakieś 7-8 miesięcy). Za to 'poszedł' sam późno, bo miał 14 miesięcy :-) I masz rację- nie ma się co martwić, że dziecko czegoś nie robi, bo zrobi jak będzie na tyle mocne, że da radę!

Lekarka zmierzyła nam dziś Kubę- 107 cm (waga 17,7 kg)... no szok! Na ubrania nie zarobię, jak on będzie rósł w tym tempie.

Aga- dawaj foty tego stroju!
Katik- przykro mi, że będziesz bez pracy, ale Pola najważniejsza!

Do góry