reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Witam:-)

Najlepszego dla Polusi!!

My dzisiaj same, pogoda do bani, więc nie pospacerujemy.
Z małą asystentką w bujaczku zrobiłam łazanki, trochę wózio pobujałam, a teraz Lena sama już zasypia a mama obok z laptopem na BB:-)

Witam wszystkie niewyspane i wyspane mamusie.Ja jak zwykle zaliczam sie do tych pierwszych.Nocka jak nocka zadnych zmian.Jej to chyba juz tak zostanie:-(
Bylysmy na polku bo ostatnie dni ciepelka trzeba wykorzystywac.Mala kimnela chwilke musze to gdzies zapisac bo ona nie spi nigdy na spacerze.

ella tak strasznie mi was szkoda jak czytam twoje posty.Ze tez nigdy nie moze byc wszystko dobrze.Trzymam kciuki zeby wszystko sie szybko wyjasnilo,bo przeciez ilez mozna.

Agnieszka tobie tez kochana wspolczuje tych nocek.U mnie jest podobnie tylko ze juz teraz nie budzi sie z krzykiem jak wczesniej.Ja tez czasami juz wymiekam,ale co zrobic.Damy rade.

sospettosa tobie tez zycze zeby Adas przestal te pawki puszczac.U nas tez jest paw codziennie ale nie taki duzy tylko tak troszke wiec narazie sie nie przejmuje.

Wszystkiego najlepszego dla Poluni i spoznione dla wszystkich polroczniakow.

Aga, a może u Mareczka ta niespokojnośc objawia się tymi sławetnymi skokami rozwojowymi
znalazlam coś takiego nt temat
Skoki rozwojowe.

stresskokirozwojowe3es.jpg
Nijak się nie pokrywa... odkąd skończył 5 m-cy buża z piorunami i gradobiciem :-(
Ella Adaś ma te problemy od samego początku i nie wiadomo czemu. Rzyga co dnia takim ohydnym twarogiem ;/. To już trwa ponad 7 miesęcy, ale dziecko rozwija się dobrze, na wadze przybiara etc., może tylko jeszcze kupa jest chyba troche odbiegająca od normy bo zazwyczaj twarda i zielonkawa.

Lekarka na to wszystko powiedziała: lakcid

Co do skoków rozwojowych, to u Adasia się sprawdzają. Ale jego marudzenie trwa góra dwa dni, a nie jak u Agi ciągnie się w nieskończoność

Otóż to... już nie pamiętam kiedy było dobrze...a spokojne dnie i noce to od 2 m-cy na palcach dwóch rąk można policzyć

Witam!
Polusia wszystkiego najnajnaj!!!!

Dwa dni byłam nieobecna bo mój mąż miał wreszcie wolne i załatwialiśmy trochę spraw, np---> Oficjalnie zostałam bezrobotną i mam to na piśmie:-(
Zosia wczoraj bardzo marudziła, wymiotowała, nie spała i często płakała, już wyć mi się chciało. Dałam jej Espumisan z nadzieją że pomoże i trafiłam!!!! Spała 3godziny, potem śmierdząca kupa i dziecko zupełnie inne! Zjadła z uśmiechem, pobawiła się i przespała calutką noc. Dziś też od rana je, bawi się, śpi, je, bawi się śpi...itd, idealne dziecko:-)

Zrobiła mi dziś dobry numer, spała na naszym łużku a ja w kuchni fasolkę po bretońsku robiłam, zaglądam do niej a ona dorwała mój ostatni katalog AVONU, jest w opłakanym stanie, tak cicho go rwała... chyba jej się spodobało, dyndała smoka i rwała, ech... Dobrze że jeszcze w necie są katalogi bo dziś zamówienie muszę wysłać.

Moj siedmiomiesieczniak dziekuje za zyczenia. Wow, jaka pannica z niej sie robi :-D

A mi doopa zmarzla. Polka spala 1.5 godziny na ogrodku, a ja w zimowych butach i kurtce dzielnie siedzialam obok.
Ja chce lato!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polinka najlepszego:-)

Ella, jesli jest tak jak mowisz ze problem jet w "glowie" to moze sporoboj dac Julce jedzenie do wlasniej dyspozycji. posadz ja w krzeselku daj zupke - tylka taka gestrza i niech sie sama nakarmi. kolezanka z pracy tak ze swoim synem robila co prawda on nie wymiotowal tylko nic nie jadl - wypluwal. co prawda kuchnia do gruntownego czyszczenia,dziecko rowziez, ale chopiec zaczal jesc.

u nas nic nowego. Olk za chileidzie spac i chata wolna, kociatko spi :-):-):-)

reklama
heloł

Poluś wszystkiego najlepszego!

a meritum forum ucieka na drugi plan...mamuski nam sie pogubily, nie pisza i jakos tak fajny nastroj forum ulecial nie wiadomo gdzie.

już miałam napisać ze wiem gdzie ale lepiej się zamknę:-)

I tak 18 roku życia :-D:-D:-D:-D

myślisz że tak szybko to minie?? ja stawiam na 25 lat... zwłaszcza u chłopaków

my po wizycie u lekarza, nie mamy ospy tylko jakiś wirus cocksakie, oczywiście Staś też już złapał, powinno samo przejść, ale chrzciny musimy przełożyć bo to niebezpieczne dla ciężarnych... ehhh nigdy tego dziecka nie ochrzczę chyba:-)

Do góry