reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

hello
wlasnie odwiedzam mamcie i jestem w polszy ukochanej, znowu hihi:-)
babcia jak zobaczyla mala to szoku dostala, mowi ze tak sie zmienila... a nie widziala jej 2 miesiace, ja jakos nie widze zeby sie zmienila, ale to normalne, i mowia ze podobna sie do mnie robi:sorry2:

co do bicia, to mala bije wszystkich, babcia dzis tez po lbie dostala...
helołłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłl

Rozgryzlam Polke. Nasze lozeczko wysyla negatywne fluidy i dzidzi sie zle spi! Obudzila sie o 23 - cycek sprawy nie zalatwil,i spac nie chciala. Spiewala do 24, po czym udalo mi sie ja uspic...ale nie na dlugo, bo po 3 znow pobodka. Po cycku zostawilam ja u nas - i spala do 8! A gdybym jak zawsze odlozyla ja do lozeczka - do rana budzila by sie jeszcze ze dwa razy, plus jakies 5 na podanie smoczka.
I co z tym fantem zrobic???????????????
ach, tak nieraz jest, ale staraj sie jej nie nauczyc spac z wami, ale u nas tez tak nieraz jest ze malutka placze i spac nie chce to w koncu sie zlituje i biore ja do nas to spi jak zabita... nawet nieraz w dzien jak robi drzemke tak 1-1,5 godz w poludnie, to jak ja potrzebuje cos zrobic to klade ja do naszego lozka to spi tak 2,5-3 godz...

Apropos rozwoju. Mój Adaś natomiast płacze jak słyszy wysokie dźwięki tj płacz dziecka, szczebiotliwy głos, ujadanie psa, instrumenty piskliwe. A dziś dał w kość. Przez cały dzień spał tylko w sumie może 15 min i strasznie marudny. Zwalam to na zastrzyki wczorajsze.
Z innej beczki.mamy dziś rocznicę ślubu..ósmą. Tzn chyba tylko ja mam. Mąż cały dzień jedyne co powiedział do mnie, to pytanie gdzie idę, jak chciałam chwilę ochłonąć na świeżym powietrzu. A tak komputer, komputer, komputer. Więc ja też posiedzę z Wami z lampką wina
moja alijka placze jak slyszy smiech mojej tesciowej:baffled:

reklama
Hej
Dawno mnie tu nie było ale żywcem nie mam kiedy do Was zajrzeć:-(
Małą coś katar dopadł i do tego po raz kolejny chyba akcja zęby i jest tragedia. Chodzę tak nie wyspana że historia (nawet zaraz po porodzie tak nie było...). Budzi sie z wrzaskiem w nocy i do puki przy niej stoję jest ok wystarczy że położe się i ja spac po jakiś 5min wrzask w dzień to samo nie mogę odejśc nawet na sekunde. A do tego jeszcze pracy sporo. Ze żłobka musielismy zrezygnować i jak ja w pracy to L siedzi u babci.

samandra przykra taka rocznica ale kolejna napewno bedzie duuuzo lepsza. Ale i tak zycze mnóstwo miłości!!!!
akaata i filonka u nas suszarka i odkurzacz były świetne na kolki, zazwyczaj pomagało ale miałam wtedy wysprzątane hehe

akaata- tylko nie pomysl se ze ja specjalnie odkurzacz włączam. poprostu kiedy sprzatam a odkurzam co dzien to on zasypia

nie chciałabys do mnie zajrzeć z tym odkurzaczem? :-D

hello
wlasnie odwiedzam mamcie i jestem w polszy ukochanej, znowu hihi:-)
babcia jak zobaczyla mala to szoku dostala, mowi ze tak sie zmienila... a nie widziala jej 2 miesiace, ja jakos nie widze zeby sie zmienila, ale to normalne, i mowia ze podobna sie do mnie robi:sorry2:

co do bicia, to mala bije wszystkich, babcia dzis tez po lbie dostala...

ach, tak nieraz jest, ale staraj sie jej nie nauczyc spac z wami, ale u nas tez tak nieraz jest ze malutka placze i spac nie chce to w koncu sie zlituje i biore ja do nas to spi jak zabita... nawet nieraz w dzien jak robi drzemke tak 1-1,5 godz w poludnie, to jak ja potrzebuje cos zrobic to klade ja do naszego lozka to spi tak 2,5-3 godz...

moja alijka placze jak slyszy smiech mojej tesciowej:baffled:

padłam i powstać nie moge!!! :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Hej dziewczyny,
witam wieczorowa porą. Nadrobiłam inne wątki, a teraz uciekam pod prysznic i do łóżeczka. Zimno mi coś:/
Lenka dzisiaj bardzo niespokojna wieczorem była, miała problem z zaśnięciem, ostatecznie zwymiotowała mi bidulka, ponosiłam ją troszeczkę, nakarmiłam ponownie i zasnęła. No i póki co od 20.00 ładnie śpi. Zobaczymy jak długo..

Z innej beczki.mamy dziś rocznicę ślubu..ósmą. Tzn chyba tylko ja mam. Mąż cały dzień jedyne co powiedział do mnie, to pytanie gdzie idę, jak chciałam chwilę ochłonąć na świeżym powietrzu. A tak komputer, komputer, komputer. Więc ja też posiedzę z Wami z lampką wina
Smutne.. Życzę aby następne rocznice były już Wasze wspólne, a mężowi ścierą po łbie ode mnie przywal!!

Zobacz załącznik 291560
chłopaki to dla Was !! Buziaki od Natalci i e-cioci

Witam porannie z pracy !
teść już po operacji całe szczęście wszystko się udało tylko skórę do przeszczepu musieli z pachwiny pobierać bo na łydce zabrakło ale ważne że się udało :tak:
W niedzielę wybieramy się z K. i Natalką go odwiedzić w szpitalu na czerniakowskiej ;-) więc stolico witaj. To będzie pierwsza tak daleka podróż mojego dziecka jak do tej pory najdalej była w Augusowie. Zobaczymy jak zniesie drogę

Ziolona dziękujemy z Wiktorkiem za życzenia

STO LAT dla naszych półroczniaków Kacperka i Tymcia oraz zaległe dla Alusi (13-kowej) od e-ciotki

e.salamandra ja moją pierwszą rocznicę ślubu spedziłam w domciu bo to był pierwszy dzień w domu po urodzeniu maluszka - a mój mąż oczywiście ZAPOMNIAŁ !!!! ale on nawet o moich imieninach czy urodzinach nigdy nie pamięta

Aniez trzymam kciuki za powrót do pracy

a my wczoraj tylko po lekarzach włóczyliśmy się z malcem - rano byliśmy u neurologa na kontroli bo mały miał niewielką asymetrię po urodzeniu w z związku z czym chodziliśmy na rehabilitację ale na szczęście wszystko jest już w porządku i mamy już tylko iść na dwa spotkania do końca października - i koniec wreszcie.
A po południu z kolei byliśmy u pediatry no bo mały był ostatnio chory kaszlał i katarek z nosa ciurkiem ciekł dlatego musieliśmy przesunąć termin ostatniego szczepienia no i trzeba było udać się na kontrolę aby nas mogli zapisać na szczepienie.

Dzisiaj rano maluszka wycałowałam i zawiozłam do babci a sama jestem już w pracy więc muszę uciekać i wziąśc się za robotę bo mam jej sporo

buziaki dla wszystkich dzieciaczków:tak: PA PA !!

100 lat dla KAcperka i Wiktorka!!!!!!!!!!
Tymelek (siostra tak go ochrzcilla :) dziekuje za zyczenia
Wtam się
U nas nic nowego poza tym ze jest... cisza!!!
Od podania tych leków na zęby w uszach mi aż piszczy od ciszy niesamowite!!!

Wpadłam bo pisała Karolcia322
mała miała 2 ataki bezdechu ale poradziła sobie z nimi sama, nie ma Jej na bb bo mąż dalej za granica i ze wszystkim jest sama.

Napisałam że trzymamy kciuki za nie i za to żeby w końcu było już tylko dobrze...
biedna Karolcia i Zuzia :(((

Gosiek26 Chcemy następne dziecko jak najszybciej. A to dlatego, że w tej chwili mam beznadziejną pracę, na której mi nie zależy. A jeśli bym już jakąś dobrą znalazła, to byłoby mi ciężko zrezygnować i zdecydować na drugie. Poza tym chcemy małą różnicę wieku. Z moją siostrą jest między nami 8 lat różnicy. I to stanowczo za dużo, mamy dwa różne światy. A jak już mam siedzieć w domku to czemu nie z dwójką. Wiem, że nie będzie lekko, jedno zacznie chodzić, a z drugim wszystko od nowa, ale swoje latka też już mam. Chciałabym dwójkę dzieciaczków i dopiero znaleźć dobrą pracę.

powodzenia trzymam kciukasy

Kurcze, muszę złożyć reklamację w aptece. Zrobiłam zamówienie na odżywkę do włosów, miała kosztować ok 23zł. Mąż odbierał zamówienie i zapłacił 36 zł. Napisałam do nich co w tym przypadku. Kazali złożyć reklamację i wypłacą różnicę.
cos sie ostatnio rypie w systemie doz
ja kuowalam plasterki za 6 zl a jak mnie podsumowaly baby przy kasie to wyszlo ze sa za 79 zl :) he he na szczescie na miejscu to sie wyjasnilo i plastrow niestety nie kupilam bo nie mozna bylo ich prawidlowo nabic

reklama
ESalamandra
chłopy maja takie glowy do dat ze masakra
ja mojemu zawsze kilka dni przed jakas rocznica delikatnie sugeruje zeby go oswiecic ale i tak na ogol odbywa sie impreza bez szalu
chyba ze ja cos wymysle

Do góry