reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Pozdrowienia dla wszystkich kwietnióweczek od majówki!
Czy są wśród Was takie które jeszcze karmią tylko piersią i dzieci są zdrowe? Bo ja tylko piersią i wszyscy mi już na głowę wchodzą że dziecku to już nie starcza, a dziś był ważony i podwoił wagę urodzeniową więc czy muszę go już czymś dokarmiać?

reklama
Dobry wieczor wszystkim :)

U nas coraz lepiej,Samuel polubil i zaakceptowal butle,i je bez problemu.Wczoraj wyszedl pierwszy zabek,i teraz wypatruje drugiego:tak:.Ja jutro mam wizyte u poloznej,zobaczymy co ona powie na temat tej infekcjii piersi

Witam wieczorową porą :tak:

Wybrałysmy sie na spacer bo była dziura w deszczu i oczywiście nas dolało...eh zachciało sie:sorry2: tzn Julik nie zmokła ale ja troche:dry:

no to 100lat dla Julci!!:-)

Kamisia- ta historia...co za laska...to faktycznie niesprawiedliwe :angry: A co do okien to gratulejszyn- ja sie ciągle zabrac nie moge ;-)

Kingunia...lipa z tym żłobkiem faktycznie...pół roku uczysz dziecko pewnych zachowań (ja tez na rękach małej nie nosze prawie w cale) a potem w 4 dni Ci wszystko psują :baffled:

AgnieszkaSz- Nie znasz może Bożeny Włodarskiej z rybnika?:-D

Maonka- Bierz od Kici jeszcze tego młodego kota o którym pisala wczoraj i będziesz miała sprawe myszy z głowy ;D

Dobra idę do marudy ;-)
Raczej nie... przynajmniej nazwisko mi nic nie mówi ...ale moja pamięć do nazwisk raczej marna :-p
Czy są wśród Was takie które jeszcze karmią tylko piersią i dzieci są zdrowe? Bo ja tylko piersią i wszyscy mi już na głowę wchodzą że dziecku to już nie starcza, a dziś był ważony i podwoił wagę urodzeniową więc czy muszę go już czymś dokarmiać?
Spokojnie. Ja mojego M. zaczęłam dokarmiać dopiero we wrześniu (tak na serio) a wiem że są wśród nas takie co mleczko to podstawowy posiłek malucha. Pamiętaj nic nie musisz no chyba że małemu już nie starcza twoje mleko.

Nikita, ja zaczelam moja dokarmiac tez jakos z poczatkiem wrzesnie. Ale daje jej warzywko raz dziennie i usiluje wcisnac kaszke na noc. 8 razy na 10 Konstancja nie chce kaszki, i laskawie zje 30ml. Wage urodzeniowa potroila... No i cycus to absolutna podstawa jej menu.

Wlasnie wrocilysmy ze spaceru. Pieknie widac bylo wulkany.
015.jpg020.jpg

Spotkalysmy tez cud ptaka. byl niewielki, a gdy wzniosl sie w powietrze wygladal jak ognista kula. Piekny!

zielna cudowne widoki.....ach gdybym ja takie mogła na codzień podziwiać....zazdraszczam

a ja własnie w radiu usłyszałam że dziś DZIEŃ CHŁOPAKA:)Mój jeden mały chłopak słodko śpi a drugi jeszcze tyra.....:/

sorry zaspam ale zapomnilam Was poprosic o głosy na Antka
dziękować
Galeria konkursowa

zrobione

jesi Cie to pocieszy to mój tez tak sypia
Male to pocieszenie i wspolczuje ze tez to przechodzisz.

atention, atention
idę myć okna:-d:-d:-d:-d:-d
w taki wiatr? wieje jak w Himalajach jakichs...

Maonka kota wytresuj i naślij go tam. Mysz jak czuje koci zapach to nie wejdzie. Nam kiedyś na poddaszu chrobotała potem pinda jedna zlazła na nasze piętro (jak nie wiem do dzisiaj) i w nocy wylizywała resztki lodów z pucharka dzwoniąc przy tym łyżeczką. Trutka nie pomagała (szła w ilosciach hurtowych). Sprawiliśmy sobie kota i ... problem się sam rozwiązał... trutka przestała znikać a po myszach ani śladu ani u góry u nas ani w pywnicy... cisza
Ty zartowalas, prawda?

Nikita, ja tak na serio zaczelam synka dokarmiac jakis tydzien temu. Podstawa jego diety jest nadal moje mleko, do tego 1 lub 2 razy dziennie daje mu kaszke (po ok 50-70ml). Mlody rozwija sie ksiazkowo, nie chorowal do tej pory i jakis miesiac temu podwoil mase urodzeniowa, wiec nie daj sobie wmowic, ze krzywde dziecku robisz nie dokarmiajac go. Pamietaj, ze pokarm dostosowuje sie do potrzeb dziecka (ilosciowo i jakosciowo)

Ide spac laski, bo ostatnio nie funkcjonuje normalnie.

Wronka, nawet nie powiedzialam Ci, ze moj Sz jest u Ciebie na szkoleniu i bardzo mu sie podoba miasto, szkolenie nieco mniej.

Zielona, jakie widoki!! w u mnie "na horyzoncie - blok, a inni widza wulkan". chyba normalnie kiedys sie do Ciebie wprosimy z Sebkiem i Sz :tak:;-):-)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny!
Ja tylko na moment, bo teściowa wyjechała na szkolenie i cały dom na mojej głowie, a teraz mnie chłopaki (M. i teść) wołają na grę w tysiąca i pizzę:-)
Lenka dzisiaj skończyła 5 miesięcy i w związku z tym postanowiła się obudzić punktualnie o 5:00, a że ja zasnęłam 3,5h wcześniej tylko to sobie za wiele nie pospałam.
Dzień u nas mega pracowity, ale ze wszystkim zdąrzyłam, choć do teraz nie wiem jaki cudem:-)
Od jutra zaczynam męczyć fotografa o zdjęcia z chrztu.
A teraz mykam - dobranoc!!

Zielona- Ależ Ty masz tam pięknie...mmmm :)

AgnieszkaSz- panienskie nazwisko bylo Ciecior. teraz ma 2 dzieci... wiec jednak świat nie jest taki mały :) ...poznalam jeszcze Artura Baszczoka z rybnika...

reklama
Do góry