reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam wieczorkiem:tak:
Wszystkie moje potworki od godziny śpią:tak: uwielbiam tą ciszę.

Udało nam się zrobić grafik jakie kto ma obowiązki:-D Maniek najbardziej zachwycony że może wyładowywać zmywarkę, Emilo trochę mniej bo musi wynosić śmieci ;-) no ale znowu może prasować więc stwierdził że da radę:-D

Miłego wieczorku kobietki, zmykam do wanny aby się wygrzać bo normalnie czuję że mam zimny nos a to świadczy że wpadam w stan hibernacji .Boże niech oni zaczną w końcu palić:tak:

jeszcze raz powtórzę - Gosienka, Ty jesteś moją idolką :-) :-) :-)

:-Dmoniakopiujeliterkii wklejampokolei:-D:-D

:-D:-D:-D:-D nie no padłam, co za aparatka :-D:-D:-D...to się nazywa uzależnienie od bb :-D:-D:-D...kopiuj słowa, będzie szybciej :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D...

reklama
niemamklawiaturyitylkowasPodczytuję:-):-):-)buziaki

he he

13- 3 km t nie lepiej rowerem ?
Tylko gorzej w zime
Ja chciałam na basen ale przy małej jakoś nie mam jak za bardzo bo ona jest mało przewidywalna przy Szymky chodziłam wieczorami sobie na basenik i saune

Do do.. taka pogoda szlag mnie trafia jak patrze za okno przed domem mam bajoro po kolana .. eehh

Bylam dziś z małą na szczepieniu oczywiście jak zwykle nawet nie zapłakała . dzielna dziewczynka , tylko potem jakas lekko marudzaca była spać jakoś nie mogła

13- moja ma w sumie jedno dłuższe spanie w dzień tak 11-13 potem jeśli na spacerze jesteśmy to też kima ale jeśli nie jak dziś to już nie spała raz może ze 20 min .

13- 3 km t nie lepiej rowerem ?
Tylko gorzej w zime
Ja chciałam na basen ale przy małej jakoś nie mam jak za bardzo bo ona jest mało przewidywalna przy Szymky chodziłam wieczorami sobie na basenik i saune

No właśnie nie bardzo rowerem ze względu na pogodę -ale już dalej szukam. Alicja jest bardzo przewidywalna i w sumie jeszcze mnie nie zawiodła. Dlatego na spoko po 20 mogłabym iść ale same głupoty sa albo godziny jakieś dziwne więc S musi zostać z dziecięciem po proacy;)

13- moja ma w sumie jedno dłuższe spanie w dzień tak 11-13 potem jeśli na spacerze jesteśmy to też kima ale jeśli nie jak dziś to już nie spała raz może ze 20 min .

A ja właśnie chciałam jej to podsypanie wyeliminować bo do tej pory padała o 11 na chwile o 14 na chwilę i na spacerze na chwilę i wieczorem na chwile (no wczoraj od 16 do 8 rano spała) ale chciałam to do kupy zebrać bo i dla mnie to wygodniejsze jest:)

Dobra uciekam:)
Papapapapa do jutra

Moja wlasnie ta jedno spanie ma takie długie i przewidywalne a z tą resztą to jak jej pasi bo potrafie wyjść na chwile , przychodze a ona kima sobie na macie w najlepsze .

witam,
ale pochmurny dzien sie zapowiada... nadrobilam zaleglosci i ciesze sie ze wasze starsze dzieci zadowolone poszly do szkoly czy przedszkola.
milego dnia

Witajcie:-)

Nie pojawiałam się ostatnio, bo po trochu przygotowuję się do powrotu do pracy... w poniedziałek rada a wczoraj rozpoczęcie roku... dziewczynki miały chrzest bojowy z babcią... Justynka jest tak przyzwyczajona do mnie, że ma trochę problemów z rozstaniem, np. w poniedziałek... nie wiem czy miałam jakieś przeczucia, ale... dobrze, że okazało się, że rada jest godzinę później, bo jak przyjechałam, to darła się i nie mogła uspokoić... po kilu minutach się wyciszyła, pocycoliła i poszła w kimę... na 1,5 h... a po 2 wróciłam:-) jak jest taka niespokojna nie chce być brana na ręce tylko woli leżeć w wózku i czymś zając myśli... za to wczoraj odciągnęłam rano 140 ml na drugie śniadanko u babci, ale jeść nie chciała... skusiła się na jakieś 50 ml zanim przyjechałam po 2,5 godzinie... wygląda na to, ze musimy zacząć wprowadzać nowe jedzonko, bo będzie źle z jedzeniem z butli...

Gosiek, to się nazywa desperacja
:-D:-D:-D
13, to już tylko jedna drzemka dzienna:szok: mam nadzieję, ze ten eksperyment miał na celu przesypianie nocek:tak: my nadal mamy 3 w ciągu dnia... 2 po godzinie i jedną popołudniową ok. 2-godzinnną... a w nocy jeszcze wstaje 1-2 razy :tak:
Gosienka, Twoje dzieciaczki są super wychowane... jak już o tym myła mowa, odpowiednio przygotowywane dla synowych:-)

Przepraszam, że tylko tyle... postaram się być bardziej na bieżąco jak już załatwię wszystko do chrztu:tak:
Pogoda nas nie rozpieszcza i chyba znowu nici ze spacerku:-(

Dzień doberek
Młode w przedszkolu, drugie śpi, lecę zupki gotować i potem na spacerek dopóki słonko świeci.

U nas póki co 4 drzemki po 40 minut w porywach do godziny. taki eksperyment jak u 13 jak dla mnie niewykonalny - drzemka o 9 być musi, do południa dziecko by mi się zaryczało. Potem spanko o 11, 14 i 17, przed 20 nie ma problemu z pójściem spać i śpi do 4 - jedzonko na półśpiąco i dalej śpi do 7. Na razie mi to pasi

Witamy się:-)
Dzieciaki już w szkole, Helenka śpi a mamusia ma czas dla siebie:tak:

U nas dzisiaj leeeeeeje:no: i zimnica a my musimy jechać na szczepienie.Trzeba jakąś kurteczkę wygrzebać dla małej:tak:

Beti powodzenia w przygotowaniach do powrotu do pracy, mam nadzieję że dziewczynki szybko się przyzwyczają:tak:

Gosiek to jest już uzależnienie od bb :-D:tak:

13x13 Helenka dwa razy dziennie śpi tak koło 2 godzin no i na spacerku też zawsze zasypia ale nocy niestety jeszcze nie przesypia.Dla mnie to norma bo Emil pierwszą nockę przespał całą jak miał 3 lata:szok:

Moniado ideału mi jeszcze brakuje:tak:ale to że jestem w domu nie musi oznaczać że wszystko musi być na mojej głowie.Zresztą widzę że chłopcy chętnie pomagają w domu więc czemu mam im nie pozwolić:-)

Idę po kawę bo normalnie zasypiam na siedząco.

Miłego dnia kobietki no i słoneczka życzę może się przebije przez te chmurzyska:tak:

reklama
Do góry