reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Podobnież trudna sprawa z tym unieważnieniem jak nie masz dobrego powodu to lipa!!!Słyszałam co nie co ,ale szczeże nie interesowało mnie to.Ja po prostu z własnego wyboru wzięłam tylko cywilny ,bo młoda byłam i nie pewna jak nam pójdzie w małżeństwie.Jak by nie poszło to mogłam wziąć kościelny:tak:

reklama
Czesc dziewczynki.Ja was podczytuje ale czasu na wiecej nigdy nie moge znalezc.Przyleciala do nas siostrzenica mojego m i na nic czasu nie moge znalezc.A to gawedzimy a to spacerujemy i tak czas leci.

Mala troszke nieznosna prawie caly czas na rekach chce byc noszona.Wczoraj nawet na spacerku musialam ja nosic nie wiem co ona sobie mysli.A klok juz jest i jest co podniesc.

katik wszystkiego naj najlepsiejszego.Super ze tak fajnie znoslyscie lot.
Ja tez nie narzekam.Mala tez prawie caly czas spala.

beti ja zauwazylam ze moja nie lubi wlasnie towarzystwa.Jak jestesmy same to jest grzeczna a jak ktos jest to juz nie jest tak fajnie,ale nie mam pojecia co z tym dalej robic.
Moze sie to zmieni szybko.Mam nadzieje ze dzik nie bedzie.

sospettosa ja tez ci nie pomoge.Zielona jestem w tych sprawach.

aniez wlasnie wyobrazilam sobie jak lece do pl z mala za dwa lata i ona pakuje wszystkie zabawki do torby,ale bedzie ciekawie:-D:-D:-D

Zalezy mi na tym, bo nie mam chęci tłumaczyć Adasiowi jak bedzie szedł do Pierwszej Komuni Św. czemu mama nie może
także mam czas...jakies 8 lat :)

No to kochana wybieraj:-D

1. Niezdolność dokonania stosunku małżeńskiego uprzednia i trwała, czy to ze strony mężczyzny czy kobiety, czy to absolutna czy względna (Kan. 1084 § 1)
raczej odpada
2. Niewazne jest malzenstwo zawarte z nieochrzczonym (Kan. 1086 § 1), bez dyspensy
odpada
3. Zwiazany poprzednim wezlem malzenskim (koscielnym) (Kan 1085)
odpada
4. Jesli malzonek okaze sie byc ksiedzem (Kan 1087) lub jest "związany wieczystym ślubem publicznym czystości w instytucie zakonnym" (Kan.1088)
odpada
5. Jesli malzonek to wstretny porywacz: przyjechal pod dom wybranki i pod przymusem poprowadzil ja wprost przed oltarz, choć przeszkoda ta moze byc konwalidowana jesli tak przymuszona malzonka zmieknie z czasem (Kan 1089)
odpada hehe
6. Jesli kto mial udzial w morderstwie poprzedniego malzonka drugiej strony. (Kan. 1090)
odpada
7. Ze wzgledu na bliskosc wiezow rodzinnych (wstepni i zstepni w lini prostej w kazdej sytuacji, w linii bocznej do czwartego stopnia wlacznie, powinowaci w linii prostej - rowniez w kazdej sytucji zakazane) (Kan.1091-1094)
odpada

8. Potężne pole do popisu kościelnych prawników daje Kan. 1095, który stanowi, że niezdolni do zawarcia małżeństwa są:
a) pozbawieni wystarczającego używania rozumu ;-)
b) mają poważny brak rozeznania oceniającego co do istotnych praw i obowiązków małżeńskich wzajemnie przekazywanych i przyjmowanych;
c) z przyczyn natury psychicznej nie są zdolni podjąć istotnych obowiązków małżeńskich.
o i tu jakbyś miała anoreksję, bulimię, jakieś inne zachwiania to byłoby łatwo:-p

9. Jeśli "jedna ze stron albo obydwie pozytywnym aktem woli wykluczyłyby samo małżeństwo lub jakiś istotny element małżeństwa, albo jakiś istotny przymiot, zawierają je nieważnie." (Kan 1101 § 2), np. małżonek z góry miał zamiar, że nie chce dzieci
13. "Nieważne jest małżeństwo zawarte pod przymusem lub pod wpływem ciężkiej bojaźni z zewnątrz, choćby nieumyślnie wywołanej, od której, ażeby się uwolnić, zmuszony jest ktoś wybrać małżeństwo." (Kan. 1103)

uffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

I wszystko zależy od współpracy Twojej i byłego... tylko trzeba dobrze ustalić zeznania bo kilka razy ponoć przesłu****ą...

Ostatnia edycja:
Hej mamuśki

Mój dzieć to po prostu mała cwaniara. Poszłam dzisiaj do pracy, mama została z Alicją i młoda prawie 6 godzin nie jadła:szok: i buntu nie było, nic:baffled:. Nie musiałam odciągać pokarmu, bo jadła dopiero jak wróciłam. Kurde a w nocy co 3h z zegarkiem w ręku, śmiejemy się z B, że przy każdym odbiciu po jedzeniu na zegarek zerka i nastawia swój budzik wewnętrzny na 3h:eek:.
Po prostu mama = żarcie!!
:sorry:

Annaoj są dni kiedy śpi mało -ale idą lepsze czasy bo chłodno:-D a Ona uwielbia chłód:tak: a i mam patent -kiedyś jak zasypiała o 10 to spała max 30 min ale -okazało się ze cyc skutecznie przedłuża tą drzemkę:-D więc zamiast od razu do Niej gadać -podchodzę, daję cyca i śpi dalej:-D

u nas niestety ten patent nie działa

Katik spóźnione, ale szczere życzonka, miłości, szczęścia i pociechy z Polusi.

Mam pytanko, mam matę z Tiny love, czy można ją wyprać??

Hej, u Nas lepiej. Tylko synus nie za bardzo je. Tzn, dzisiaj zjadl o 8.00, próbowałam dac mu jesc o 11,12,13 i nic tylko wielki ryk. Cycki mi juz rozrywało , wiec w ruch musiał isc laktator. Momentalnie ściągnęłam 120ml i pczułam ulgę, jednak jak pomyslałam ,że musze to wszystko wylac, to tak mi się żal zrobiło ;-). Postanowilam jednak wstawic do lodowki i spróbowac butlą skoro przez tyle godzin cycka nie chcial. Synek się obudził , podgrzałam mleczko i podałam o 14.00 (czyli 6h od ostatniego zarełka)....i..... w szoku byłam jak zobaczyłam,że ciągnie wwwwwwwwwwwwwwwwooooooooooooooooooooowwwwwwwwwwwwwwwww, wytrąbił ok 100ml, sukces nomalnie,że w ogóle butle ruszył;-). Mam tylko nadzieje,że to nie jednorazowy incydent i od tej chwili bedzie nam łatwiej zwłaszcza jak mama bedzie chciala wyjsc np na basen.

Co do wesela....duzo by pisac o kreacji, a raczej jej braku. Kupiłam w koncu garnitur, nie jest to szczyt marzen ,ale w czyms isc musze. Trudno, odbije sobie kiedys u brata, lub kuzynki. POki co jestem umówiona do fryzjera, na makijaz i natryskowe opalanie, chociaz tu zaszalałam;-). Mam tylko nadzieje, ze synus do piątku sie wykuruje. W zasazdie powinien, w piatek mamy przyjechac do kontroli.

1. Niezdolność dokonania stosunku małżeńskiego uprzednia i trwała, czy to ze strony mężczyzny czy kobiety, czy to absolutna czy względna (Kan. 1084 § 1)
raczej odpada
2. Niewazne jest malzenstwo zawarte z nieochrzczonym (Kan. 1086 § 1), bez dyspensy
odpada
odpada
4. Jesli malzonek okaze sie byc ksiedzem (Kan 1087) lub jest "związany wieczystym ślubem publicznym czystości w instytucie zakonnym" (Kan.1088)
odpada
5. Jesli malzonek to wstretny porywacz: przyjechal pod dom wybranki i pod przymusem poprowadzil ja wprost przed oltarz, choć przeszkoda ta moze byc konwalidowana jesli tak przymuszona malzonka zmieknie z czasem (Kan 1089)
odpada hehe
6. Jesli kto mial udzial w morderstwie poprzedniego malzonka drugiej strony. (Kan. 1090)
odpada
7. Ze wzgledu na bliskosc wiezow rodzinnych (wstepni i zstepni w lini prostej w kazdej sytuacji, w linii bocznej do czwartego stopnia wlacznie, powinowaci w linii prostej - rowniez w kazdej sytucji zakazane) (Kan.1091-1094)
odpada

8. Potężne pole do popisu kościelnych prawników daje Kan. 1095, który stanowi, że niezdolni do zawarcia małżeństwa są:
b) mają poważny brak rozeznania oceniającego co do istotnych praw i obowiązków małżeńskich wzajemnie przekazywanych i przyjmowanych;
c) z przyczyn natury psychicznej nie są zdolni podjąć istotnych obowiązków małżeńskich.
o i tu jakbyś miała anoreksję, bulimię, jakieś inne zachwiania to byłoby łatwo:-p

9. Jeśli "jedna ze stron albo obydwie pozytywnym aktem woli wykluczyłyby samo małżeństwo lub jakiś istotny element małżeństwa, albo jakiś istotny przymiot, zawierają je nieważnie." (Kan 1101 § 2), np. małżonek z góry miał zamiar, że nie chce dzieci
13. "Nieważne jest małżeństwo zawarte pod przymusem lub pod wpływem ciężkiej bojaźni z zewnątrz, choćby nieumyślnie wywołanej, od której, ażeby się uwolnić, zmuszony jest ktoś wybrać małżeństwo." (Kan. 1103)

I wszystko zależy od współpracy Twojej i byłego... tylko trzeba dobrze ustalić zeznania bo kilka razy ponoć przesłu****ą...

No to lece ustosunkowac się w odpowiednim miejscu do posta :)

raczej odpada
odpada
odpada
odpada
odpada hehe

:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

odpada
odpada

13, skąd Ty to wytargałaś ?????????? ;-)

reklama
Jestem.....i jestem wściekła...dziecko mnie wkurzyło bo marudzi cały dzień i nie śpi, mam okres, boli mnie głowa, spac mi się chce i..... no dobra wygadałam się...

Do góry