reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Dostałam Bioparox 4 x 4 i sól fizjologiczną do robienia inhalacji no i oczywiście herbata z cytryną i miodkiem, kanapeczki z czosnkiem i w zwolnieniu mam wpisane że muszę leżeć.

ja też jestem podziębiona i jako wypróbowany sposób na katar polecam inhalacje wykonane w taki sposób: do szklanki wrzątku, dodać 3 lub 4 kropelki olejku do inhalacji: in-halol.
Następnie czysta ściereczka na głowę, pochylamy się i zatykając raz jedną raz drugą dziurkę nosa wdychamy :) Robię tak wieczorem i super mi się śpi, bo drogi oddechowe są oczyszczone, w ogóle już mi katar prawie minął :-)

reklama
a tak zmieniajac temat, macie moze jakies sposoby na problemy ze snem? bo ja jak sie obudze w nocy (dzis 3 razy) to zasnac pozniej dlugo nie moge i wez tu sie czlowieku wyspij :-( a rano do pracy trzeba isc - nie da rady w lozeczku milutkim poleniuchowac:no: Macie moze wiec jakies sprawdzone sposoby? nie wiem, moze cos do picia czy cos? ja probowalam cieplego mleka i kakao ale nie dziala :-( A szkoda mi tez Sz, bo on ma bardzo lekki seni jak tylko ja zaczne sie krecic, to on od razu sie budzi :sorry:

Dziewczynki mam pytanie bolą mnie nerki albo pod nerkami tak mnie kłuje :-( ma może któraś tak bo to za fajne nie jest:-:)-(. Ja mało pjie i może to dlatego jak sadzicie????

a tak zmieniajac temat, macie moze jakies sposoby na problemy ze snem? bo ja jak sie obudze w nocy (dzis 3 razy) to zasnac pozniej dlugo nie moge i wez tu sie czlowieku wyspij :-( a rano do pracy trzeba isc - nie da rady w lozeczku milutkim poleniuchowac:no: Macie moze wiec jakies sprawdzone sposoby? nie wiem, moze cos do picia czy cos? ja probowalam cieplego mleka i kakao ale nie dziala :-( A szkoda mi tez Sz, bo on ma bardzo lekki seni jak tylko ja zaczne sie krecic, to on od razu sie budzi :sorry:

ja też bym chciała wiedziec co tu zrobic żeby szybko zasnąć po nocnych wędrówkach do toalety, niestety liczenie baranów nie pomaga... :-(
Mój T. śpi jak zabity i mnie wkurza bo chrapie, kręci się i mnie to jeszcze bardziej rozbudza. Ostatnio jak był przeziębiony i spał w drugim pokoju to normalnie cała noc przesypiałam a znim to jakaś teraz tragedia. Ale czego się nie robi dla mężula ;-)

Dziewczynki mam pytanie bolą mnie nerki albo pod nerkami tak mnie kłuje :-( ma może któraś tak bo to za fajne nie jest:-:)-(. Ja mało pjie i może to dlatego jak sadzicie????

karolcia Ty mi sie od razu do lekarza wybierz... ja mialam problemy straszne od 15 tygodnia nery mnie zaczely tak nawalac ze hey... co sie potem okzalo ze mialam strasza infekcje bakteria na bakterii pisalam wam kiedys o tym... nie lekcewaz tego i idz do lekarza na badanie moczyku :*

hej laski grubaski:-)
musialam tu troche dlugo poczytac, bo znowu tyle naprodukowalyscie, i nie chce mi sie wszystkiego komentowac, powiem tylko ze do lez sie usmialam jak wronka napisala o tym ze wygladala jak wieloryb co polknal slonia:-D haha dobre to, i jak ktoras ma wieczorem tak wielki brzuch jakby pilke lekarska polknela hehe tez dobre, a tak na marginesie to tez tak wygladam:eek:
a co do seksu to u nas tez roznie, nie tak czesto jak wczesniej, ale mamy jak ochota najdzie, nic na sile, fajnie jest, a jesli chodzi o przytycie i podobanie sie to moj M tez oszalal, a szczegolnie na punkcie mojego biustu...ciagle mnie caluje i mowi jakie wielkie mam...ja sama sie sobie tez podobam, wczesniej wazylam tak gora do 52 kilo, a teraz mam juz prawie 56 - to taka roznica jest ze szok! wygladam o wiele bardziej sexy i nawet mnie to teraz troche zawstydza (mowie o biuscie), do pracy nie nosze juz zbytnich dekoldow bo mam wrazenie jakby sie wszyscy na mnie patrzyli hihi, a zawsze chcialam miec duzy biust..ciekawe jak to dalej bedzie - bo to dopiero 4 miesiac!!:szok::-)

jak na razie M wytrzymuje..chociaż śmieje się że przecież ręce to ja mam zdrowe:)
jakbym mojego slyszala :-D:-D:-D:-D

A ja znalazłam następny kalendarz w którym 13tc to już drugi trymestr... ale myślę że to nie chodzi o realny czas podzielony na 3 części tylko o ryzyko które mija wraz z podjęciem większej czynności przez łożysko -mija ryzyko związane ze spadkiem progesteronu czy jakoś tak to szło:confused2:

http://www.tydzien.ciazy.ebrzuszek....k=view&id=442&Itemid=116&limit=1&limitstart=1
bardzo lubie ten kalendarz, fajne fotki do kazdego tygodnia zamieszczaja...

tez bym go chciala poznac. Plus mam taki, ze z sikaniem w nocy juz mi przeszlo, a wstawalam po 5 razy i zasnac nie moglam. Teraz wstaje raz, a dzis nawet wogole do rana wytrzymalam.
Tylko, ze ja budze sie kolo 4.30- 5tej i juz zasnac nie moge wogole, a budzik mi dzwoni dopiero o 7mej :no::no: Tyle moglabym jeszcze pospac, a przez to w pracy kolo 15-16 mam taki kryzys, ze biore jablko i ide na 10 minutek na dwor, bo mam wrazenie, ze jakbym oparla glowe o biurko to zasnelabym od razu...

A tak wogole to wszystkie pijemy dzis toast. Ciocia zostalam. Kuzyneczka dzis rano synusia urodzila, malego klocusia 4 kg, i jest sliiiiiczny! Jak dostalam zdjecie tak w pracy sie pobeczalam, ze jeszcze troche i i ja bede mojego Skarba tulic...

Jak najpredzej udaj sie do lekarza,bo z nerkami nie ma zartow.
Ja wczoraj wyszlam ze szpitala mialam bole nerek i bolal mnie pecherz przy oddawaniu moczu,okazalo sie ze mam bakterie w moczu ktore zaatakowaly nerki dostalam dozylnie antybiotyki a teraz koncze leczenie w domu.Przez antybiotyki pogorszyla mi sie morfologia i dostalam zelazo.Wiec dziewczyno nie zastanawiaj sie tylko jak najpredzej udaj sie do lekarza.

reklama
DZIEWCZYNKI JUTRO ZROBIĘ BADANIE MOCZU PRYWATNIE I ZOBACZYMY CO WYJDZIE.NAJGORSZE JEST TO ŻE MOJA GINKA JEST NA URLOPIE I WRACA 10 PAŹDZIERNIKA MAM NUMER DO JEJ KOLEŻANKI ALE JA WOLAŁABYM IŚĆ DO SWOJEJ. JAK WYPIŁAM SPORO WODY I ZJADŁAM CIEPŁĄ ZUPĘ TO PRZESTAŁY BOLEĆ. CHOLERA CZY MNIE SIĘ MUSI WSZYSTKO TRZYMAĆ JUŻ POWOLI WYSIADAM JESZCZE SIĘ NIE UPORAŁAM Z UPŁAWAMI A TU ZNOWU COŚ MAM JUŻ DOŚĆ:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. BOJĘ SIĘ O TĄ MOJĄ DZIDZIĘ ALE WIERZĘ ŻE WSZYSTKO JEST DOBRZE.

Do góry