reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

jA tak wogole to wszystkie pijemy dzis toast. Ciocia zostalam. Kuzyneczka dzis rano synusia urodzila, malego klocusia 4 kg, i jest sliiiiiczny! Jak dostalam zdjecie tak w pracy sie pobeczalam, ze jeszcze troche i i ja bede mojego Skarba tulic...
Pogratuluj swiezo upieczonym rodzicom ode mnie :happy:

reklama

Fajny ten kalendarz choc jakoś w tek tak nie czytam jak w tamtej . Bo przy pierwszej to wiadomo wszystko się czyta:-D

rewelacja, najważniejsze to być akceptowaną przez najbliższych i samą siebie akceptować, wtedy waga przestaje miec znaczenie, a nie napatrzą sie laski na modelki zaglodzone i tez tak chca i tylko sobie zdrowie rujnują...
trzeba miec troche ciałaka:)

Ja nie wygladam jak wieszak ale jak mam być szczera to na koniec ciązy źle sie czułam sama ze sobą :-( Nogi jak podpory od mostu , wielki brzuch i wogóle bbllleee... Teraz się bardziej pilnuje z jedzeniem bo wiem że poprzednio bardzo przesadziłam . Przed tą ciązą prawie juz miałam swoją wagę . Po tej ostro się zabiorę za siebie , bo wiecej dzieci już nie planuję:tak:

DO WSZYSTKICH - foty na społecznościowy można wklejac przez programy typu fotosik itp. Jest tez taki symbol jak piszemy posta to mamy taką ikonke z górami i tam można wpisac adres obrazka jaki chcemy zamieścic . Więc jak macie jakies foty to dawać !!!

Fajny ten kalendarz choc jakoś w tek tak nie czytam jak w tamtej . Bo przy pierwszej to wiadomo wszystko się czyta:-D

Ja nie wygladam jak wieszak ale jak mam być szczera to na koniec ciązy źle sie czułam sama ze sobą :-( Nogi jak podpory od mostu , wielki brzuch i wogóle bbllleee... Teraz się bardziej pilnuje z jedzeniem bo wiem że poprzednio bardzo przesadziłam . Przed tą ciązą prawie juz miałam swoją wagę . Po tej ostro się zabiorę za siebie , bo wiecej dzieci już nie planuję:tak:

DO WSZYSTKICH - foty na społecznościowy można wklejac przez programy typu fotosik itp. Jest tez taki symbol jak piszemy posta to mamy taką ikonke z górami i tam można wpisac adres obrazka jaki chcemy zamieścic . Więc jak macie jakies foty to dawać !!!

Mam to samo, tez tak nie czytam jak w pierwszej ciąży:tak:

Co do społecznosciowych, to mam pytanie jak sie tam dostac. gdzie tego szukac??:szok:

Nerek nie należy lekceważyć, bo bolą dopiero jak zainfekowane są. Normalnie nerki nie mają zwyczaju boleć. Pędź do lekarza i to szybciutko!! I pilnuj się z piciem, to przy nerkach b. ważne:tak:

A na sen.. Hmm.. Ciepłe mleko podobno działa, ale ja nie znoszę, więc proponuję zapalić w sypialni świece zapachowe, lawenda relaksuje i pomaga zasnąć. Widziałam też kiedyś spray do pościeli ułatwiający zasypianie, ale nie testowałam nigdy, bo ja śpioch jestem okropny:-)

spray do poscieli? pierwsze slysze... musze sprobowac jak tylko znajde. Ja normalnie tez spioch jestem i z zasypianiem nie mam problemu, tylk jak sie w nocy obudze:( Swiece u mnie odpadaja, bo mnie glowa po nich boli:(

Wronka - już ci wysłałam zaproszenie .

Aga - ja dobrze śpie jak mam zimno w sypialni, ale ogólnie nie mam problemów ze spaniem wogóle

A ja znalazłam następny kalendarz w którym 13tc to już drugi trymestr... ale myślę że to nie chodzi o realny czas podzielony na 3 części tylko o ryzyko które mija wraz z podjęciem większej czynności przez łożysko -mija ryzyko związane ze spadkiem progesteronu czy jakoś tak to szło:confused2:

http://www.tydzien.ciazy.ebrzuszek....k=view&id=442&Itemid=116&limit=1&limitstart=1

Ja tez wszedzie spotykam sie z tym, ze 13tc to juz drugi trymestr. Wynika to z tego, ze zaczyna sie wowczas 4 miesiac ksiezycowy. Mi sie straszne podoba ta idea, bo znaczy ze wkraczam w 2 trymestr :-)

Dziewczynki mam pytanie bolą mnie nerki albo pod nerkami tak mnie kłuje :-( ma może któraś tak bo to za fajne nie jest:-:)-(. Ja mało pjie i może to dlatego jak sadzicie????

Karola, ja mialam podobne bole jakis tydzien temu. Pojawily sie niespodziwanie i rownie niespodziewanie zniknely. Mialam wtedu tez bol kosci ogonowej. Teraz pobolewa mnie kregoslup w czesci ledzwiowej. Znaczy chyab sie zaczal odksztalcac. W zwiazku z tym te ¨bole nerek¨ mogly byc tak naprawde wynikiem zmian w ustawieniu kregoslupa - znaczy mialam jakis nerwobol w tej okolicy i tyle. Jasne, ze dla spokoju lepiej idz do lekarza. I pij duzo plynow, koniecznie.

Jak juz wczesniej Wam pisalam, dostep do lekarzy jest dos oganiczony u nas. Pisalam tez, ze trzeba miec przynajmniej najgorsze ubezpieczenie spoleczne, by nie placic za porod. Prywatny kosztuje cala ogromna kupe szmalu. Kiedys mialam nieprzyjemnosc korzystania z podstawowego ubezpieczenia spolecznego, nie bede sie rozpisywac, powiem tylko, ze nigdy wiecej. Powiedzialam Ukochanemu jakie mam zapatrywania na temat porodu w ramach tego ubezpieczenia - stwierdzilam krotko i zwiezle, ze raczej jak Apaczka z kocem pod pacha w gory pojde, niz w ramach Seguro polpular urodze. Mowiac to bralam jednak pod uwage, ze przyjdzie mi w tej rzezni rodzic. Pewnie bez znieczulenia i ukochanego u boku.
Dzis maz stwierdzil, ze musi zaczac odkladac na porod:-):-):-) Kochany jest, przestraszyl sie chyba tych gor. Poza tym kazdego dnia obcalowuje brzucho i gada z Zeberka.:-) Jestem przekonnana, ze bedziemy miech chlopca. Czy Wy tez macie przeczucie co do plci?

zielona a tak sobie myślę czy nie mogłabyś przelcieć z ukochanym do Polski i zostać tu kilka miesięcy??
Końcówka ciąży + poród+ 2 misiące z Zeberką/kiem :-) czy takie roziazanie nie wchodzi w grę??

A co do przeczucia to mnie jest caaaałkiem obojętne :tak::tak::tak: i nawet nie chcę wiedzieć co będzie :-p przy pierwszej ciąży to nie mogłam się doczekać jak nadejdzie któryś tam tydzień gdzie będzie można stwierdzić płeć dzidzi a teraz jakoś tak zuuupełny luzik :-):-):-)

no i przeczytałam częśc waszych wypowiedzi odnośnie przytulanek, u nas jest jakoś tak dziwnie że mnie się chce a mój mężuś się boi jak nie wiem co :crazy::crazy::crazy: i wkurza mnie to bo jak zaczyna zadawać te pytania czy aby nie zaszkodzimy dzidzi? (NIE) czy napewno? (NIE) to po takiej kolejnej serii odechciewa mi się wszystkiego. A może to jemu się nie chce tylko to taka przykrywka że w ciąży jestem?? :crazy::crazy::rofl2::rofl2::szok::szok:

dziewczyny miłego dzionka wam życzę, bądźcie zdrowe i trzymajcie się ciepło :-):-):-)

reklama
spray do poscieli? pierwsze slysze... musze sprobowac jak tylko znajde. Ja normalnie tez spioch jestem i z zasypianiem nie mam problemu, tylk jak sie w nocy obudze:( Swiece u mnie odpadaja, bo mnie glowa po nich boli:(

spray do pościeli był kiedyś w Oriflame czy w Avonie, nie pamiętam...

Jestem przekonnana, ze bedziemy miech chlopca. Czy Wy tez macie przeczucie co do plci?

My już mamy dziewczynkę i mąż cicho liczy tym razem na chłopca, ale i tak jakoś oboje mamy przeczcie, że będzie druga dziewczynka :-)

Do góry