reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Kwiatek 6 razy?? :szok:
kurcze nie wiem czemu tak je i w czym problem...
U nas karmienie po kąpieli i potem w zależności od okoliczności między 23 a 1 i potem już różnie co 3-4 godziny a od 7 co 3 godziny przez cały dzień...
Moze spróbuj go oszukiwać co drugie nocne karmienie wodą??

My już po spacerku choć zachmurzone ale nie pada wiec trzeba korzystać.
Magda ojej niedobrze. A czym się twój mąż zajmuje??

reklama
ale Tymuś zjada wtedy dużo czy tylko tak napije się tego rzadkiego z początku? bo jak zjada dużo to jestem pod wrażeniem. Moja w dzień w te upały to co 1.5 - 2 godziny chciala cyca ale tylko napiła się troszkę i już. A może to że śpi koło ciebie też ma wpływ. Ja jak brałam Olę do siebie do łóżka tak po 6 to szybko chciała cyca, więć może przetestuj kilka nocy jakby to było jak Tymuś w łóżeczku by spał.

o kurczaki to faktycznie często je...:szok: a jak sie budzi to dlugo ssie cycusia czy tak z 5 min i zasypia przy? jak Zosia spala z nami w lozku to bylo podobnie budzila sie co godzine , dwie pojadla 5 min i zasypiala dalej... powiedziałam dosyc tego bo nie moglam sie wyspac , nie dosc ze co chwile ona mnie budzi to ja sama sie budzialam i nie moglam sie wyspac bo bylam bardzo czujna zeby jej nie zgniesc... od kad spi w swoim lozeczku to budzi sie tylko raz w nocy zawsze o 3 jak w zegarku :-D
fakt ze pozno chodzi spac...o 20 kapiel i jedzonko i ok 22 dopiero spi
3 pobudka jedzenie i spanko dalej a potem to albo o 6 albo o 7 jedzenie i albo spanko jeszcze do 10 albo juz nie spi do poludnia roznie...
Kwiatuszku spróbuj go polozyc samego do lozeczka... przez pierwsze kilka dni jeszcze moze tak czesto sie budzic ale stopniowo godziny miedzy pobudkami powinny sie zwiekszac..przynajmniej u nas tak bylo
a w dzien tez tak czesto je?czy tylko w nocy? bo moze faktycznie sie nie najada...chociaz lekarze mowia ze nie ma malowartosciowego pokarmu...;-)
moja znajoma miala podobnie, maly budzil sie co godzine w nocy i jadl... i przeszla na butle...przesypia jej cale noce.... nie wiem czym to sie ma,..

Ostatnia edycja:

Magda ojej niedobrze. A czym się twój mąż zajmuje??

Jest operatorem GPS, nadzoruje konwoje bankowe.

Już uruchomił różne kontakty, a ma ich sporo, bo często zmieniał pracę, wszędzie zostawiał po sobie dobre wrażenia, więc mamy nadzieję, że szybko coś znajdzie.

Jakiś czas temu ciotka stawiała nam tarota i powiedziała P, że szykują mu się zmiany zawodowe i wyjdą mu one na dobre i tego się trzymamy.

Udało nam się na trochę wyskoczyć z domciu. Ola w kaloszach cała szczęśliwa zaliczała wszystkie kałuże po drodze.
Kurczę marzyło mi się ochłodzenie, ale bez przesady

witam sie i ja.
My Olcię zazwyczaj kładziemy ok 20 -20.30 spać i śpi do 2-3 czasem 4-5 to zależy potem wcina i o 6 pobudka znowu a potem to już różnie, w zależności od jej humoru.
Dzisiaj to zaczęła marudzic o 23.30 więc dalam jej cycka i zjadla troszkę i poszła dalej spać i wstała o 4 a potem to chyba po 6 ale ja nie słyszałam, tylko mężul się dzieciem zajął. Po 7 ją nakarmiłam trochę pogadałyśmy do 8 i poszłyśmy jeszcze poleżakować w tą deszczową pogodę i wstałyśmy o 10 :-D

Kwiatek 6 razy??????????? od której do której??? bosz jak to możliwe? ja to bym chyba w dzień na rzęsach chodziła.

u Nas identycznie;-), aczkolwiek dzisiaj synus nas zaskoczył bo spał od 20.30 do 6.15 :-)

kwiatek, myslę,że to, iż Tymus śpi z Toba w łóżku może miec wpływ na tak częste karmienie. On cały czas czuje cycusia, a poza tym mysle,że mógł się też przyzwyczaic..

A a propo tych przyzwyczajen to moze tak by bo moja siostra spała z córcia i ta tez sie często budziła i nie chce Cię straszyc ale ma 3 latka i do tej pory śpi z mamusią. Ona nie wiedziała co to łóżeczko. Moja Antonina od poczatku w łóżeczku i od 2 miesiąca śpi całe noce.

reklama
Cześć dziewczyny
Ja tylko tak sobie zajrzałam na chwilkę, bo spadam do lekarza dalej (z wizyty porannej opisałam)
Dzisiaj szok, bo dostałam telefon z pracy, że chcą, żebym wróciła wcześniej na niepełny czas i więcej z domku robiła, czyli bardziej konkrety, nie tak kiedy wolna chwilka. Kurde i jakaś taka skołowana jestem. Dodatkowa kasa by była, bo do tej po9ry to tak z "dobrego serca";-) robiłam, ale z drugiej strony, boje się jak sobie poradzę. Alicja jeszcze cały czas na cycku wyłącznie. Miałam zamiar dopiero po 5 miesiącu coś wprowadzać. Jutro jada szczegóły ustalić.

Witam wieczorowa porą!
Aniez nie rozumiem jak zęby wysoko?
Ogólnie dzień był straszny! ja już chcę wszystkie zęby. Cały dzień noszenia na rekach! Dobrze, ze chociaz noc przesypia!

Ja też tak mam, że jak synuś spi to biegam i sprawdzam czy wsio ok! Zauważyłam, że nieraz nawet niance elektryzcnej nie ufam, musze sama sprawdzić!
Dziewczyny mam pytanie czy wszystkie szczepicie swoje dzieci? Ja po długich naradach postanowiłam wstrzymać sie ze szczepieniami u mojego dziecka. Jestem ciekawa jak wasze dzieciaczki przechodzą szczepienia?

Ja szczepie Młodą na wszystko, bo starszak z przedszkola różne rzeczy może przynieść.

a jaką? bo ja mól książkowy :)

piszecie jak Wam dzidzie nocki przesypiają
ja jestem zmanipulowana matka
bo ledwo Hania sie usamodzielnila w swoim pokoju a ja drugie dziecko do łózka własnego zaciągnełam
bo tak łatwiej karmic i sie wysypiam
no i dzis tak sobie policzylam ile razy karmilam w nocy i wyszlo 6!!!!!!
sama sobie biedy naklepalam
ale tak nie znosze tego lazenia do łózeczka w nocy bo potem caly dzien jestem zombiee

Może czuje cycusia i dlatego się budzi. Moja nie przesypia całych nocy, ale je po kąpieli około 20, potem 1/2 i potem co 3 godziny.

"potem" GUILLAUME MUSSO, dopiero zaczęłam, więc jeszcze nie opiniuję, pani z bibliotek poleciła

Mam mega doła:-( P dostał wymówienie w pracy i pracuje do końca sierpnia. Na biegu musi nowej roboty szukać:-(. Spodziewaliśmy się tego wprawdzie, bo ostatnio było niewesoło, ale mimo wszystko szok i załamka.

Co do spania to Zosia anioł, bo od 2 m-cy przesypia całe noce, śpi od 20 do 5, zje i śpi do 7-7.30. Dziś miała wyjątek i o północy zaczęła się wiercić, więc ją trochę nakarmiłam, ale możliwe, że wystarczyłby smoczek.
Kwiatuszku 6 razy:szok::szok:. To kiedy ty zdążysz trochę pospać?

Trzymam kciuki, żeby szybko coś znalazł.

Do góry