e.salamandra
Mama pełną parą
Od przyszłego tygodnia też chcemy basenik zaliczyć, ale ja chyba to ta z tych miękkich... Nie wiem czy dam radę dziecko zanurzyć
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
posiadaczki x-landerów - czy już woziłyście maluszki w spacerówce?? Ja jeszcze jej nie składałam,a nie chce mi się próbować i nie wiem jak tam jest z tym siedziskiem - idzie na płasko rozłożyć?
Powoli Adaś wyrasta z gondolki..
My jeszcze nie...ale jak kupiłam to zamontowałam spacerówkę- nie rozkłada się na płasko, dlatego jeszcze nie uzywam, ale nie mogę się doczekać ;-)
Aniam - przygotowywalas Olcie na to jakos?
Jakie sa szanse , ze dziecko nie zakuma tego ze nurkuje???
Kurde moj Ł to mi glowe myje ciagle, ze na basen ok, mozemy sobie chodzic, ale bron boze Malej pod wode nie dawac, bo moze sie zachlysnac, bo wypadki, itd...
Szanse są duże na nurkowanie bo dziecko do mniej wiecej 5 miesiąca pamięta z brzucha wstrzymywanie jakby powietrza pod wodą znaczy ma ten odruh że trzeba paszcze zamknąć i się nie nałykać jak nie trzeba bo jak trzeba przecież wody płodowe też piło jak się przegapi ten moment to potem juz jest o wiele trudniej natomiast jesli się pójdzie na całość i chodzi regularnie to dziecko ma to wyćwiczone . Szymka bez problemu biore pod wode nie poje wody , oczy otwarte itp .
Mała przygotowałam w ten sposób że zawsze myłam buźkę ręka zadne waciki itp woda na ręce i jak sobie myje tak i jej to samo mycie włosków żadne cackanie się jak pociekło po oczach to pociekło na basenie poczatkowo mocze same usta iles tam razy patrze jak reaguje ( owszem ze dwa razy się wody opiła ale nie plakała ) - od wody z basenu jeszcze nikt nie umarł he he . potem moczyłam usta i nosek i wkońcu raz wziełam całkiem pod wode . narazie bez szleństw bo bylysmy drugi raz . za tydzień potrzymam ją pod wodą 2-3 s . chodziłam na zajęcia z Szymkiem więc wiem co mam z dzieckiem na basenie robić u nas na zajęciach pan na pierwszych brał dzieciaki pod wode , bardziej się bali rodzice niż dzieci . dziś wsadzałam kolezanki synka pod wode bo ona wymiękła![]()
Nie ma sprawy!Nooo, kochana po takiej deklaracji zwali Ci się pół BB jak nie więcejsezon urlopowy w pełni, większość na macierzyńskim, więc ma czas...
Szanse są duże na nurkowanie bo dziecko do mniej wiecej 5 miesiąca pamięta z brzucha wstrzymywanie jakby powietrza pod wodą znaczy ma ten odruh że trzeba paszcze zamknąć i się nie nałykać jak nie trzeba bo jak trzeba przecież wody płodowe też piło jak się przegapi ten moment to potem juz jest o wiele trudniej natomiast jesli się pójdzie na całość i chodzi regularnie to dziecko ma to wyćwiczone . Szymka bez problemu biore pod wode nie poje wody , oczy otwarte itp .
Mała przygotowałam w ten sposób że zawsze myłam buźkę ręka zadne waciki itp woda na ręce i jak sobie myje tak i jej to samo mycie włosków żadne cackanie się jak pociekło po oczach to pociekło na basenie poczatkowo mocze same usta iles tam razy patrze jak reaguje ( owszem ze dwa razy się wody opiła ale nie plakała ) - od wody z basenu jeszcze nikt nie umarł he he . potem moczyłam usta i nosek i wkońcu raz wziełam całkiem pod wode . narazie bez szleństw bo bylysmy drugi raz . za tydzień potrzymam ją pod wodą 2-3 s . chodziłam na zajęcia z Szymkiem więc wiem co mam z dzieckiem na basenie robić u nas na zajęciach pan na pierwszych brał dzieciaki pod wode , bardziej się bali rodzice niż dzieci . dziś wsadzałam kolezanki synka pod wode bo ona wymiękła![]()
dzieki dziewczyny za podpowiedzi. Mialam startowac z Pola w tym tygodniu, ale ze miala szczepienia, no i do tylu chodzi- to chyba w przyszlym pojdziemy pierwszy raz.Katik my żadnego przygotowania nie robiliśmy i Młoda zachwycona, nic jej nie było. Tez ma pierwsze nurkowanie za soba. Niestety zamkneli nam szkolke na wakacje i zajecia zaczna sie dopiero we wrzesniu...
Na basen z niemowlakiem - BabyBoomno wlasnie, ja chyba przegapiłam ten moment i boję się, że jak pójdę w końcu z Adasiem na basen to nie będzie nic pamiętał :--(