reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Dobry!
Rano spacerek, tym razem na nieco dalszy plac zabaw, świeżo odkryty - i obie córy zadowolone: młodsza, bo trochę potrzęsło i można było zasnąć, a starsza dlatego, że fajną zjeżdżalnię tam zamontowali i mogła samemu się na nią wspinać.

Od kilku dni Anielka jak jest zmęczona, a ja ją chcę włożyć do łóżeczka, albo do wózka (jeśli właśnie wychodzimy), uderza w taki ryk, że aż mnie ciarki przechodzą. Jak jest zaraz po jedzeniu, to uśmiech nie schodzi z buzi, ale jak się trochę pobawi i wtedy ją kładę to oj... Ostatnio dzięki temu wracałyśmy ze spaceru po 10 minutach, bo nic nie było w stanie ukoić żalu poza wzięciem na ręce. Więc teraz starsza jest ubrana i czeka w drzwiach, a ja karmię i biegiem schodzimy, żeby młodej się nie odwidziało. A w domu - cóż, na macie czy na kocyku też można spać ;-)

Waniliowa witaj znowu i zdrówka dla Idki
Paulka, jeśli tu zaglądniesz - trzymam kciuki, że limit nieszczęść już wyczerpałaś!
Aniez, Monia - podziwiam i trochę zazdroszczę. Na szczęście też mam odskocznię, trochę mężowi w jego firmie pomagam. Ale czasem bym chciała więcej, tylko z dziećmi nie ma kto zostać...

ja też niestety muszę wrócić do pracy:no: wracam od 06.09 nie mam wyboru kredyt za m sam się nie spłaci. Maluszek w zawiązku z czym wędruje pod opiekę teściowej jako iż uzyskanie miejsca w państwowym żłobku graniczy z cudem, w każdym do którego dzwoniłam jest lista oczekujących powyżej 300 dzieci !!!! i na miejsce czeka się od 1,5 do 2 lat, a prywatne są z kolei bardzo drogie :wściekła/y: I weź tu miej więcej dzieci zbankrutować można.

Dziewczyny, które mają łóżeczka turystyczne, czy ten pseudo materacyk, który jest w zestawie wystarcza, czy macie jakiś dodatkowy?
Mała ostatnio śpi w turystycznym na dole, albo jak w nocy przeprowadzkę do salonu robimy bo u góry duszno i się zastanawiam czy jej wygodnie bo to coś na czym śpi to cienkie jest. Aga ty też masz łóżeczko Baby Star? Ja wrzuciłam na zamkniętym foty z tym łóżeczkiem.

Kurcze dziewczyny plecy mnie od kilku dni bolą, sądzę,że to od dźwigania fotelika i schylania się do łóżeczka przy odkładaniu i braniu Mai.

Idę się ogarnąć póki małą śpi.
Mnie też taki ból dopadł wczoraj, że w nocy musiałam na podłogę się położyć :baffled: I mam dziwne czucie w nogach jak Adaśka na ręce biorę. Trzęsą mi się i muszę szybko usiąść, żeby małego nie upuścić. To zdarza mi się od porodu średnio co 2 dni

hej to ja Paula moze az tak dokladnie nie bedzie mnie szukac :tak:
Zosia umie mowic:-D:-Dmy do niej agu a oa powtarza i potrafi tak godzinami :-D:-D

Dzień Doberek :-)

Moja córcia skończyła dziś 4 miesiące :-D:-D:-D ...i zaczeła jak szalona się na brzuszek przewracać;-)

Katik- Polusie juz dziś dobrze?? Gorączki brak?...Julce też się trzecia seria szczepień zbiliża...:sorry2:

Daga- trzymam za słowo, że zawitacie do Krk :-)

Cóż to za chece z tym kontem paulki...masakra...:baffled: skąd może wiedzieć że ktoś śledzi jej posty??:baffled:

13x13- nie pękaj!;-):-) nie Tobie jednej się to zdarzyło ;-)

QUOTE=Forget-me-not;5700309]My już się wozimy tylko w spacerówce (mamy X-landera). Rozkłada się zupełnie na płasko - Ella czy Ty czasem tez nie kupilas X-landera? z rozlozeniem mojego ne ma zadnego problemu (upewnij sie, czy rączka Ci nie blokuje czasem)[/QUOTE]

Tak mam x-landera xa 2010..teraz to mnie zagiełaś...może faktycznie coś było nie tak, że się na płasko nie rozkładało...nie pamiętam- montowałam to w lutym :-D:rofl2: ...teraz jeszcze gondolka, ale i tak chodzimy tylko wieczorami bo upał niemiłosierny :baffled:

dałam mu zaraz paracetamol w kropelkach aby nie dostał gorączki, i nie dostał na całe szczęście,

Evelik Paracetamolu nie daje się prewencyjnie żeby gorączka nie wystąpiła tylko jak juz jest- żeby ją zbić! Nie faszeruj maleństwa lekami jak nie trzeba ;-) jeszcze się w życiu dużo nałyka lekarstw :tak:

...jeju ile nadrabiania miałam, że wieczorem nie zdążyłam tu zerknąć...
M na delegacji więc nie maiłam kiedy po spacerku, bo kąpiel, usypianie itp...a teraz odkopać się nie mogę... i jeszcze Julik marudzi... ehhh

P.s....Kusicie z tym basenem strasznie ;)

ja też niestety muszę wrócić do pracy:no: wracam od 06.09 nie mam wyboru kredyt za m sam się nie spłaci. Maluszek w zawiązku z czym wędruje pod opiekę teściowej jako iż uzyskanie miejsca w państwowym żłobku graniczy z cudem, w każdym do którego dzwoniłam jest lista oczekujących powyżej 300 dzieci !!!! i na miejsce czeka się od 1,5 do 2 lat, a prywatne są z kolei bardzo drogie :wściekła/y: I weź tu miej więcej dzieci zbankrutować można.

no to widzę, że wracamy tego samego dnia :-D
i widzę, że mamy ten sam problem :-D my w jednym ze żłóbków mamy numer 250 :-D w innym, mamy w styczniu zaktualizować dane (do tej pory na pewno się nie dosatniemy) no i jeszcze 6 innych żłobków przed nami do złożenia podań. dlatego mały idzie pod opiekę teściowej... jest tańsza niż żłobek prywatny. ach wspaniała stolica...

Dziewczyny, które mają łóżeczka turystyczne, czy ten pseudo materacyk, który jest w zestawie wystarcza, czy macie jakiś dodatkowy?
Mała ostatnio śpi w turystycznym na dole, albo jak w nocy przeprowadzkę do salonu robimy bo u góry duszno i się zastanawiam czy jej wygodnie bo to coś na czym śpi to cienkie jest. Aga ty też masz łóżeczko Baby Star? Ja wrzuciłam na zamkniętym foty z tym łóżeczkiem.

kittek moja siostrzenica posiada to turystyczne i wiem że zamiast tego w zestawie to kładą zwykły jak do łóżeczka bo przez ten pseudo to czuć rury

Ella gratulacje dla ciebie i malutkiej z okazji ukończenia 4 miesięcy:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Kittek, ja mam turystyczne na stałe i mam do neigo kupony normalny materacyk, bo ten z zestawu mi się nie widzi na łuższe leżenie niż okazjonalne.

Love, domyśliłam się, tylko napisałaś w tym samym czasie co ja swój post piałam :-D

Hmmm, to ja myślałam, że 60 miejsce mojej Maryśki jest odległe, a tu widzę że całkiem bliziutko :szok:

Do góry