reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam kobietki:-)
Nie było mnie kilka dni bo chyba jakieś fatum siedzi na naszym sprzecie, w tym samym dniu padł nam laptop i komputer stacjonarny:szok:Dzieki bogu juz wszystko naprawione i próbuje was kochane nadrobić:-D

Elma witaj kochana moja ziomalko:-Dpewnie teraz masz mnóstwo pracy przy dzieciaczkach i w agroturystce, życzę udanego sezonu:tak:

Kici no zazdroszczę teściowej jeszcze są normalne na tym świecie;-)

Katik mam nadzieję że uda ci się coś wymyslić z opieką nad Polunią:tak:

Forget super że wróciłaś cała i zdrowa no i że twój mężuś dał radę:tak: Fajnie że mała zaakceptowała cycusia:-D

Basia jestes wielka z tym nadrabianiem zaległosci;-)

Zielona dobrze ze masz swoje zasady :tak:

Paulka bardzo mi przykro:-( mam nadzieję ze uda się wam załatwić kasę.Trzymaj się kochana.

Olapolap dobrz że jestes bo ostatnio zaczęłam myslec co u ciebie i widzę że masz trudna decyzję do podjecia.Nie chcę sie wymadrzać ale przez 12 lat małzeństwa wiele przeszliśmy i powiem ci tak dla mnie dzieci zawsze bedą najwazniejsze.Powinny wychowywac się w rodzinie pełnej miłosci i to nie tylko od strony mamy ale tez od taty.Twój mąż już podczas twojej ciazy zachowywał się delikatnie mówiąc jak szczeniak:no:Jeżeli teraz dziecko jest dla niego problemem bo płacze:szok: to powiedz mi co bedzie potem jak przyjda inne problemy.jesli nie umie przytulac maleństwa co dla mnie jest niezrozumiałe bo to własnie malutkie dzieci powodują że chce się je przytulac całować itp to jak bedzie potem co bedzie je od siebie odpychał:szok:
Jeśli masz jeszcze jakas nadzieję to może warto pójść do poradni małżeńskiej a jesli nie to tak jak pisała Zielona odejdź od niego, na rodzinę sie nie oglądaj i daj szansę swojej córeczce na dom pełen miłosci.Trzymam za ciebie kciuki i wierzę że bedziesz szczęśliwa:tak:

Pozostałe kobietki pozdrawiam a maleństwa całuję.
Uciekam na pozostałe wątki poczytać:tak:
Miłego wieczorku, my mamy tylko babski bo chłopcy znowu na wsi u tatusia:tak:

reklama
Paulka - strasznie mi przykro :( kurde a ostatnio o tym było w wiadomościach że ludzie okna zostawiają i się takie rzeczy dzieją .
Mam nadzieję że jakoś sobie poradzicie moze macie jakiś kredyt odnawialny czy coś w tym stylu żeby wziąśc tą kaskę ?

Olalop - przykre co piszesz ale ja uważam że tyle czasu miał i się nie zmienił to już się nie zmieni , liczyłaś pewnie że zmieni go dziecko ale nie zmieniło .
czasem lepiej nie tkwić w toksycznym związku może składaj papierki i separacje na początek jesli po tym się nie obudzi znaczy że nie ma tego po co ciągnąc .
Powinniście też iśc do poradni jeśli nie bedzie chciał i nie będzie walczył o wasz związek to go zostaw takie moje zdanie .
Szkoda dziecka a mała jest mała i jeszcze moze pojawić się ktoś w waszym zyciu kto ją pokocha i bedzie tulił mimo że nie jego córką będzie .
Bo liczy się ten kto wychował a nie ten co dał materiał genetyczny .
mam przykład u przyjaciółki ma dwoje dzieci we wrzesniu bierze ślub a młodsza do jej faceta mówi tato ( bo jej tato mial ją w nosie ) jak to pierwszy raz usłyszałam to się poryczałam ze szczęscia oczywiście że mała jest dumna ze ma takiego " tate " o swoim nie pamięta i nie mówi . Przykre ale cóż

witam wieczornie...

dzień pełen wrażeń, widzę że tutaj też...

Paulka
bidulko, rzeczy materialne są nabyte, najważniejsze, że Wam się nic nie stało...na pewno Wam ciężko, ale mając siebie, resztę nadrobicie, trzymam kciuki...

Olapolap
, no ja też odkąd sobie przypominam, to masz problemy z tym swoim chłopem, współczuje bardzo...życzę podjęcia decyzji zgodnej z własnym sumieniem...dużo szczęścia...a i jeszcze jedno - ja mam niestety tego pecha, że większość moich koleżanek na moich oczach się rozwodziła i ważne przy rozstaniach jest wiek dziecka - dużo prościej to zrobić jak jest malutkie, potem już niestety coraz gorzej.....

a ja dziś odbyłam wizytę w poradni laktacyjnej, troszkę pogadałam z położnymi na temat moich problemów cyckowych...już wiem niej więcej jak mam postępować z tymi moimi zastojami...byłam z Hanią, a że ona niezły pucuś (6,5 kg), to położne się smiały, że ma już ochraniacze na zimę wyhodowane :-)...
no i telefon dziś z pracy dostałam, że mnie bardzo tam potrzebują i kiedy mogłabym wrócić (czyt. sierpień)...a że ja lubię swoją pracę, to muszę to przemyśleć...

miłego wieczorka Mamusie :-)

Hej mamuski nie było mnie bo ładowarka do laptopa mi się spaliła.U nas wszystko po staremu Lena rośnie,od jakichs2 tyg ma manie przekręcania się na bok w nocy to sajgon w łóżeczku takie bąki kręci że głowa mała,już nie ma mowy o spaniu na plecach.A pozatym za cho...e nie chce leżeć już od miesiąca podnosiła się za rączki ale bałam się ją sadzać no ale teraz ona musi siedzieć a jak nie to pisk...Ale rozmawiałam z ortopedą i powiedział że jeśli sama podnosi głowe to można ją sadzać bo widocznie jest już gotowa...
Paulka bardzo mi przykro,ale to jest właśnie Polska,jak można zobaczyć łóżeczko dziecka i okraść dom nie mieści mi się to w głowie,ale nie martw się "pan Bóg nie rychliwy ale sprawiedliwy"
Olapolap wiem że nam tu łatwo mówić i radzić sama nie wiem co bym zrobiła bo mój M stracił głowę dla małej córeczka tatusia,a moje zdanie jest takie jak i reszty dziewczyn Twoja córeczka zasługuje na miłośc również od tatusia 3mam za Ciebie kciuki żeby ci się ułożyło.
Dziewczyny już nie mogę się doczekać jak wam pokaże moją mała i zobacze wasze szkraby.Miłej nocki!

JUPIIII !!!!!!!!! dziewczynki nadrobiłam wreszcie zaległości !!!!! a z tego co zapamiętałam i wcześniej nie pisałam KATIK super że z bioderkiem malutkiej już wszystko w porządeczku.
Dziekujemy, my rowniez sie baaaardzo cieszymy!

Katik [/COLOR] od znajomych z Wysp wiem, że tam najlepiej kogoś z PL sobie zatrudnić albo w domu z dzieckiem samemu być. Np. chyba, że faktycznie bardzo dobrze się zarabia.
Znajomi z Irlandii rozważają nawet czy nie wrócić, bo 1,5 miesiąca temu drugie dziecko się im urodziło.
Chociaż u nas też najtaniej nie jest. Jak nic z mamą nie wynegocjuję też będę szukać i opieką pewnie pół pensji mi zeżre.
[/FONT]
Jesli chodzi Ci o rodzinke z PL, to u nas odpada - babcie czynne zawodowo, i nie ma komu zlecic opieki nad Pola.
A jesli o wynajecie laski do opieki nad Pola - to w zeszlym roku chyba wyszla nowa ustawa, zakazujaca dorabiania sobie w ten sposob. Kazda opiekunka musi miec certyfikaty, bo jak dojda, ze zatrudnia sie niewykwalifikowana osobe - groza potworne kary.

Pozatym - ja to taki dziwny typ jestem...i opiekunce to bym dziecka nie powierzyla. Nie, nie ze wzgledu na brak zaufania...ale zazdrosc. Szlag by mnie trafil chyba, jakby mi inna laska z dzieckiem siedziala caly dzien, patrzyla jak sie rozwija, itd a ja wracalabym wieczorami, kapala mala i kladla spac. Juz znacznie wole zlobek czy przedszkole - kilka nian, wiecej dzieci. To by bylo zo zaakceptowania.

chciałam tylko powiedziec, ze K. jedzie w pazdzierniku na konferencje microsoftu do łorsoł i moze nas weznie ze soba, wiec Trzynascie i Aniam strzezcie sie :-)
A kiedy do ukeja przyltujecie????????????

Paulka
- potworna sprawa. Bardzo mi Was zal. Ja sobie nie wyobrazam sytuacji, ze zostaje okradziona... i juz chyba nie z powodu sprzetow, czy innych dobr materialnych (wogole to mamy ubezpieczenie), ale z powodu tego, ze mi ktos zupelnie obcy chodzil po domu, i bezczescil moja oaze spokoju... To by chyba mnie dobilo na maxa.
Trzymam kciuki, by sie jakos poukladalo.

Zielona - a ja mysle, ze mozesz ja tez otrzymac (zaraz Ci posle), tyle, ze z racji tego gdzie mieszkasz zostalas pominieta . Taaa, skomplikowana sprawa hahahahha

reklama
Do góry