reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Laski, nie chcę Was buntować, ale Wy weźcie tych swoich mężów w obroty :-)
Jak byłam ostatnio na konferencji to parę osób pytało z kim jest dziecko - na co ja że z mężem. Oni (w wiekszosci rzecz jasna faceci) Jak to możliwe, jak on sobie radzi itp itd.

Nie chciałam tłumaczyć, że równouprawnienie, że podział obowiązków itp, wiec wszystkim odpowiadałam "Well, he's well trained" :-) hehehe, mam nadzieję ze husband tego nigdy nie przeczyta bo za to już napewno miałabym przerąbane :-)

Zielona w Polsce byłabyś wzorem odnośnie żywienia :-)
Kittek STO LAT!
Katik pamiętam że raz coś pisałaś o zakładaniu swojego małego biznesu. Może to byłby niegłupi pomysł zamiast wracać na cały etat? Zawsze jakieś pieniążki, pracowac bedziesz tyle ile bedziesz chciala, wyjdziesz do ludzi itp

reklama
Witam wieczorowa pora
Maly mi wlasnie zasnal,Szymek pomarudzil,postekal i padl o 21,a ja mam czas na bb:-)
Wczoraj zjadlam kawalek brokula i dzisiaj mi synek pokazal,ze jeszcze nie moge go jesc:-( a szkoda bo byl pyszny.
Dzisiaj doszla do nas paczka z PL z ciuszkami dla Samuelka,i niestety ale 1/3 czesc ciuszkow musialam schowac bo sa za male na mojego szkraba:tak:
Co do mezow/partnerow,moj tez idealny nie jest,ale stara mi sie pomagac tyle ile moze, np zabierajac starszego synka do parku,lub myjac podlogi, choc tez ma swoje za uszami....jak kazdy;-)

widze ze większość panów to samo .. lenie śmierdzące i tyle . najlepiej pod nos podstawić .
Ja tam mojego wytrenowałam teraz wrócił z niemiec walizla lezy nie rozpakowana i poleży dalej bo nie rusze . robi zakupy i gotuje dla mnie obiady .
z dzieciakami bywa różnie ale to mały go wyciąga teraz do zabawy więc nie polezakuje za długo . dziś montował mi karnisze i regały bo też kazałam i koniec .
Z Szymkiem zostawał jak chodziłam do pracy w weekendy ale oczywi scie nic poza tym zrobione nie było

Cześć mamuśki
To w skrócie co u nas
w sumie nic ciekawego:-D
lenimy się na plaży, wszyscy dziwią jakie mamy grzeczne dziecko
(bo nie płacze to grzeczne???)
fakt ze gada do siebie albo wiatraka w kółko jak mama z tatą jedzą i plażują
pozostałą cześć dnia przesypia
no ale to tyle o dziecku

Pogoda boska na plaży pod parasolem chłodno więc mała ma melodię do spania
Zostajemy do soboty w rowach
Później na 2-3 dni do teściów
i do stolycy...
BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

No nic uciekam na mięcho bo grill:tak::-)
a głodna jestem jak wilk...

Dobranoc babeczki:-)

PS Na dzień dzisiejszy (podkreślam) nie narzekam na S... małą raz dziennie na spacer zabiera żeby mama miała jakiś czas dla siebie, resztę dnia jest z nami, wszystko nosi i targa... tylko w jednym jest ból dlaczego (och dlaczego) facetom trzeba wszystko pokazywać palcem bo sami jakoś nie wpadną na to co trzeba zrobić...

Ostatnia edycja:
Ja tylko mówię dobranoc wszystkim i uciekam spać bo pewnie znów ciężka noc przed nami :/

Pół dnia na placu zabaw byłyśmy i oglądałyśmy dzieci ;) Julka jest zachwycona jak tam chodzimy :)
Jutro cały dzień w ogródku u rodziców więc pewnie odezwę się dopiero w czwartek...
Miłej nocy Mamusie

Daga- fajowe misie :)

Dagus - miski przefajne. Kiedys gdzies je wypatrzylam, mialam sobie tez ustawic, a czemu tego nie zrobilam to nie pamietam :-)

Forget - co za pamiec ;-) Ale faktycznie, dzis z Ł rozmawialismy na ten temat, no i chyba w czwartek udam sie do osoby kompetentnej wlasnie w tej sprawie. No zobaczymy co z tego wyjdzie.....

Po mega kupie Pola miala mega apetyt. Zjadla normalna dawke z jednego cycula, i w kime. No to ja do odbicia, a ta w placz, ze glodna :sorry2:
Wyssala jeszcze konkretnie i z drugiego i dopiero padla.
A mnie glowa boli potwornie, musze tabletke wziasc, i ide w kime.

Dobranoc, pchly na noc :dry::-p

Katik Natalka też wyprodukowała dzisiaj dwa mega kupsztale po 2 dniach nierobienia kupki i potem najadła się jak bąk i padła jak truśka
Jutro czeka nas szczepienie na samą myśl mam dreszcze
słodkich snów dla wszystkich mam i maluszków

Katik Natalka też wyprodukowała dzisiaj dwa mega kupsztale po 2 dniach nierobienia kupki i potem najadła się jak bąk i padła jak truśka
Jutro czeka nas szczepienie na samą myśl mam dreszcze
słodkich snów dla wszystkich mam i maluszków
u nas to samo
w dodatku jutro 3 razy mi Corenke kluc beda, bo 5 w 1, plus memingo plus pneumo. Biedactwo moje kochane......

Hej laseczki.

My dzisiaj na bioderka, a poźniej na działeczkę, Więc pewnie znowu nie bedzie mnie pare dni. Mam tam co prawda neta, ale nie mam kiedy nawet kompa odpalic, takze do zobaczyska:-)

reklama
A co tu tak cicho?????????????

Doberek!
U nas jeszcze slonce, ale na horyzoncie widze granatowe chmury. Niedobrze, bo dzis na drugi koniec miasta na szczepienie mamy sie wybrac. Chyba zahaczymy po drodze do tatusia do pracy i mu furaka zabierzemy.

Do góry