reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Ja jeszcze musze uwazac na to co jem.Zjadlam raz fasolke,to maly troszke postekal.Lazi za mna kalafior i brokuly ale poczekam az skonczy 3 miesiace i wtedy sie skusze :)

reklama
Cześć mamuśki

B przyjechał :happy::happy:
Igor przeszczęśliwy, że w końcu jego "kochany tatuś" przyjechał, nie odstępował go dzisiaj na krok. Teraz tylko muszę B pilnować, żeby nie pracował, bo on taki pracoholik, że :szok:

Iza- moim zdaniem dziecko w takiej sytuacji czuje się odrzucone i oszukane... w dodatku przez ososbę, którą kocha bezwarunkowo! To samo moim zdaniem tyczy się bicia dzieci (klapsów też), mnie czasami 'ręka świeżbi', bo mały załazi za skórę, ale z zasady postanowiliśmy z mężem nie bić dzieci, bo sami nie chcielibyśmy tego przechodzić... w sytuacjach 'krytycznych' po prostu wychodzimy z pokoju, żeby się odpompować.

Nocka dobrze- ibum zbił temperaturę do podgorączkowego, ale znowu akcja 'izolujemy chłopaków' no i jutro do lekarza. Bartek zresztą sam się 'wyizolował', bo w końcu jest czym oddychać i odsypia ostatni tydzień, kiedy przez te upały w dzień w zasadzie nie spał.

Ewka- super, że wracacie do domu :-D
Beti- no ja nie wiem, czy argumentacja pomoże :-p
Justa- ja Ci powiem, że po ciąży z Kubisuem zarzekałam się, że więcej dzieci niet :-p:-D:-p nigdy nic nie wiadomo. A z miłością do dzieci to jest tak, że matka zawsze znajdzie w sercu miejsce na kolejnego brzdąca.

Też tak z B postanowiliśmy. Im Igor starszy tym bardziej czasem wychodzę z siebie, dwa razy nie wytrzymałam :zawstydzona/y: i dostał klapsa, ale potem sama się czułam z tym okropnie. Muszę powiedzieć, że widzę, że to słuszna decyzja, po dzieciach "bitych", mam tu na myśli zwykły, przysłowiowy klaps widać od razu w zabawie między dziećmi, bo często same biją.

dziewczyny mam pytanie czy Wy tez juz wszystko jecie? ja od jakiegos czasu zaczełam zjadac wszystko: jadłam truskawki , czeresnie, bób , kalafiora, fasolkę szparagową, frytki, kfc, mc donalda,kebaba,schabowe , słodycze no dosłownie wszystko...oczywiscie wczesniej jadlam mała ilosc i obserwowałam i nic się nie działo...

ja też jem prawie wszystko od tygodnia i jest ok.

uciekam do B, bo dzieciaki posnęły

Pozatym przezylam dzis chwile mrozace krew w zylach - Pola lezala na macie, i zachlysnela sie slina (no na potege teraz tego produkuje), i biedna oddechu zlapac nie mogla, a jak ja szybko podnioslam, to chyba ze 2 minuty kaszlala i sie krztusila. Serce to myslalam, ze mi z piersi wyskoczy, tak sie zestresowalam, ze historia!

moja Hania też się raz tak zakrztusiła...i po tym zdarzeniu szybko sobie lekturę z pierwszej pomocy zrobiłam, oj szybko....

witajcie wieczornie...
ja dziś miałam dzień ze starszą córką..zrobiłyśmy wypad do kina na Shreka, potem na skałkę wspinaczkową (córka nie ja oczywiście :-), ja tylko dopingowałam)...w tym czasie tatus zajął się Haniolem, zrobił jej rundę po sklepach i grzecznie na nas czekali :-)...
i powiem Wam, że kilka godzin tylko ze starszą muszę wprowadzić do swojego repertuaru tygodnia - Ona była tak szczęśliwa, że ma mamę tylko dla siebie, że już dawno tyle szczęścia w Jej oczach nie widziałam...wzruszyłam się....
a to moje młodsze oczko jest niewyjęte - wyjechaliśmy z domu o 15, wróciliśy o 20:30, a Ona może spała raptem 30 min...tak to podziwiała, gaworzyła do ekspedientek w sklepach, a tatuś dumny, bo Go laski zaczepiły (wiecie, tzw. podryw na dziecko :rofl2:) i teraz też nie śpi, tylko walczy z pieluchą :sorry2:...skąd Ona czerpie siły ???

Ostatnia edycja:
Witajcie mamusie :-)
Wróciłam, mam się świetnie, dziecię jeszcze lepiej :-) Przyssało się spowrotem do piersi, mleko wróciło, wszystko ok :-)

Sorry za post pod postem, ale chciałabym poruszyć jeszcze jeden temat.
Przeczytałam posta Ba i bardzo to przykre, że do zdjęć jej dziecka dobrała się jakaś osoba. Swoją drogą to też nieostrożne nie wylogować się.

Nie chciałabym, aby zdjęcia mojego dziecka były kiedyś wykorzystywane przez jakiśpedofili albo innych zboczeńców, anie też przez żadne inne nieporządane osoby, więc byłoby dobrze, gdybyśmy wszystkie uważały z logowaniem się.

Poza tym na grupie jest aktualnie 61 dziewczyn. Około 20 z nich nigdy albo prawie nigdy się na niej nie udzielało, więc po co mają do niej dostęp?
Według mnie - jak ktoś nie zamieszcza zdjęć i się nie udziela, to nie powinien mieć dostępu do grupy zamkniętej. Ja przynajmniej nie chcę, żeby te osoby oglądały moje prywatne zdjęcia. Zżyłyśmy się ze sobą i chętnie dzielimy się swoimi czasem bardzo prywatnymi zdjęciami, nie jestem jednak ekshibicjonistką i nie mam ochoty dzielić się nimi ze wszystkimi.

Moje pytanie do Was zatem brzmi: Czy nie uważacie, że grupa zamknięta powinna być dostępna TYLKO dla osób, które się tam udzielają, a nie po to żeby osoby postronne mogły podglądać nasze dzieci?

Ja jestem za tym, żeby Aniam usunęła osoby, które się tam nie udzielają - dla dobra naszych dzieci i ochrony naszej prywatności.

Przeczytałam posta Ba i bardzo to przykre, że do zdjęć jej dziecka dobrała się jakaś osoba. Swoją drogą to też nieostrożne nie wylogować się.

Nie chciałabym, aby zdjęcia mojego dziecka były kiedyś wykorzystywane przez jakiśpedofili albo innych zboczeńców, anie też przez żadne inne nieporządane osoby, więc byłoby dobrze, gdybyśmy wszystkie uważały z logowaniem się.

Poza tym na grupie jest aktualnie 61 dziewczyn. Około 20 z nich nigdy albo prawie nigdy się na niej nie udzielało, więc po co mają do niej dostęp?
Według mnie - jak ktoś nie zamieszcza zdjęć i się nie udziela, to nie powinien mieć dostępu do grupy zamkniętej. Ja przynajmniej nie chcę, żeby te osoby oglądały moje prywatne zdjęcia. Zżyłyśmy się ze sobą i chętnie dzielimy się swoimi czasem bardzo prywatnymi zdjęciami, nie jestem jednak ekshibicjonistką i nie mam ochoty dzielić się nimi ze wszystkimi.

Moje pytanie do Was zatem brzmi: Czy nie uważacie, że grupa zamknięta powinna być dostępna TYLKO dla osób, które się tam udzielają, a nie po to żeby osoby postronne mogły podglądać nasze dzieci?

Ja jestem za tym, żeby Aniam usunęła osoby, które się tam nie udzielają - dla dobra naszych dzieci i ochrony naszej prywatności.

Popieram w 100%, też już własnie ostatnio o tym myslałam.

Melduje tylko, ze żyje:-). Z Boryskiem juz ok. Wiecej napisze jutro bo wrociliśmy z dzialki na trzy dni, a teraz juz padam i ide spac. Dobranoc.

Widze ze jak narazie 2 glosy "za"

Przebiegłam wzrokiem liste osob z listy zamknietej i jak dla mnie usunięte powinny zostac poniższe osoby. Mogę się jednak mylić, bo nie jestem na forum codziennie i moglam przegapić aktywność ktorejs z mam - nie miejcie mi wiec za zle.

Kazda z mam zawsze moze do nas wrocic i na nowo zaczac sie udzielac na wątku zamkniętym. Jezeli jednak nie publikuje zadnych zdjec, to nie powinna miec dostepu do grupy, ktora służy właśnie wymianie zdjęć.

aga002 (szkoda ze do nas nie wrocila, bylo z nia tak zabawnie)
amorek52
ba1983 (ponoc skasowala konto)
barasia
Coyote (nie pamietam kiedy ostatnio brala udzial w dyskusji)
Elma (strasznie dawno jej nie bylo, chyba przed porodem jeszcze zniknela)
isabela:)
jestesaniolkiem
kasiorka22
malakurka
marlenka2233
megam
mm&sm
mycha-30
studiujacamama
sandrahaha (tego akurat nie jestem pewna)
Olapolap (nie bylo jej strasznie dawno)

Witajcie mamusie :-)
Wróciłam, mam się świetnie, dziecię jeszcze lepiej :-) Przyssało się spowrotem do piersi, mleko wróciło, wszystko ok :-)
Fantastycznie, bardzo, bardzo sie ciesze ze zniosyscie obie rozlake dobrze, i ze mleczko leci ku uciesze Milenki!!!!!!!

Z ust mi to wyjelas!!!!
Po poscie Ba o tym samym myslalam. Po to utworzylysmy grupe zamknieta, by dostep tam byl tylko dla wtajemniczonych. A jesli ktos nie dotrzymuje nam towarzystwa - to dostepu miec nie powinien. Takie mam zdanie.
Aniam - rob przesiew :tak:

reklama
Widze ze jak narazie 2 glosy "za"

Przebiegłam wzrokiem liste osob z listy zamknietej i jak dla mnie usunięte powinny zostac poniższe osoby. Mogę się jednak mylić, bo nie jestem na forum codziennie i moglam przegapić aktywność ktorejs z mam - nie miejcie mi wiec za zle.

Kazda z mam zawsze moze do nas wrocic i na nowo zaczac sie udzielac na wątku zamkniętym. Jezeli jednak nie publikuje zadnych zdjec, to nie powinna miec dostepu do grupy, ktora służy właśnie wymianie zdjęć.

aga002 (szkoda ze do nas nie wrocila, bylo z nia tak zabawnie)
amorek52
ba1983 (ponoc skasowala konto)
barasia
Coyote (nie pamietam kiedy ostatnio brala udzial w dyskusji)
Elma (strasznie dawno jej nie bylo, chyba przed porodem jeszcze zniknela)
isabela:)
jestesaniolkiem
kasiorka22
malakurka
marlenka2233
megam
mm&sm
mycha-30
studiujacamama
sandrahaha (tego akurat nie jestem pewna)
Olapolap (nie bylo jej strasznie dawno)

Sandrahaha wrzucala kilka zdjec, nawet ostatnio.

Dla mnie do listy powinny dojsc jeszcze :
Justys 84
Malena81

a co z Wesola24? - od porodu jej nie bylo wogole........

Do góry