reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

jejku, Wronka, serce mi ściskało jak to czytałam...właśnie najgorsze zło to lekarze "dyżurni", nie mający pojęcia o takich małych bajtlach...unikać takich jak ognia!...dobrze, że jest matczyna intuicja...póki co to trzymajcie się zdrowo!

Wronislawo, to musial byc straszny czas dla calej Waszej czworki, a najgorszy dla Boryska. Jakie to sczescie, ze juz baczek ma sie lepiej. Usciski.

hehe :-D

Lejdis, pomóżcie!

Walcze z laktatorem czwarty dzień. Odciągam mleko co 4-5 godzin (w nocy jakies 7 godzin) i mam go coraz mniej :(
Normalnie sciagalam 100-120 przy jednym podejsciu, teraz jakies 50 :(

Czy pokarm mi zanika bo nie karmie? Mam czesciej odciagac? Jak tak to chyba spedze pol wyjazdu w kibelku...

Poradźcie mi coś, bo bardzo chce utrzymać pokarm

Forget, siostra Aniez dobrze radzi:
1.odciąganie w porach karmienia
2. dużo pić
3. nie stresować się
Na pewno wszystko wróci do normy jak mała zacznie z powrotem miętośić cycusia.
A kiedy powrót ?

a ja się witam...
u mnie dziś temp. 22 stopnie, słonecznie, ale nie za gorąco, a jakby było za gorąco to dla ochłody ma popadać lekki deszczyk.................................
hehe żartowałam :-)
każdy wie jak jest, nie będę się powtarzać....

Wronka, ale zamieszanie kiecką zrobiłaś na zakupowym :-)...hahaha uśmiałam się....

miłego dnia Kobietki :-)

reklama
Wronia straszne, biedny Borysek, dobrze, że już lepiej

Aniam
jeśli się pojawisz napisz proszę jak nad tym morzem, bo mnie brak pomysłu.

Lejdis, pomóżcie!

Walcze z laktatorem czwarty dzień. Odciągam mleko co 4-5 godzin (w nocy jakies 7 godzin) i mam go coraz mniej :(

Czy pokarm mi zanika bo nie karmie? Mam czesciej odciagac? Jak tak to chyba spedze pol wyjazdu w kibelku...

A odciągnięte mleko wylewasz?? Ja jak Igor miał 4 miesiące wyjechałam na dwa dni, odciągnięte mleko wylewałam i też miałam problem z pokarmem. Potem usłyszałam, że to może zadziałać psychologicznie i stąd problem. Może to racja, bo w końcu zdarza się, że mleko samo leci na widok dziecka lub jego płacz, więc może z wylewaniem to nie przesąd, tylko psycha działa. Po powrocie Młodego częściej przystawiałam, ale muszę przyznać, że do stanu wyjściowego nie udało mi się wrócić.

O wpółdo 8 wyszłyśmy na spacerek - było bosko, chmurki, wiaterek, ale po 9 już piekiełko się zrobiło więc uciekłyśmy do domu

Wronia koszmar przeżyaś
dobrze że już sie skończył
dzielna jesteś kobietka

u nas zniwu chcieli dopatzec sie zapalenia ucha, któego nie było... lekarze...

Doberek

Pogoda nam sie pogorszyla, juz w nocy zimno sie zrobilo, ze zamykalam 1 okno. Ale zanim zajarzylam- zdazylo sie ochlodzic w pokoju, i chyba mi Polcia lekko zmarzla, bo dzis troche wiecej kicha, choc w nosku katarku nie ma (cale szczescie). No i na termometrze tylko 15 stopni. Nienawidze takich skokow temperatury!!!!!!!!!!!!!!

Ł juz ponad tydzien w domu siedzi, i mi dziecko przekabacil. Pola patrzy za nim zakochanym wzrokiem, tatus jest najlepszy na swiecie. W dodatku przed chwila trzymal ja na kolanach, robil masazyk plecow, i dziecko odplynelo i spi! Ten teraz chodzi dumny jak paw i co chwile zarzuca tekstem: zobacz jak ja ladnie uspilem, nawet smoka nie potrzebowala....

Jak sie obudzi - spadamy do centrum.

Basiu - najlepszego na te 3 miesiace!

Witam:-)
U nas będzie burza bo już grzmi i jest fajny chłodny wiaterek:tak:Mam nadzieję ze choć troche popada:tak:

Wronka kochana nawet nie wiesz jak sie ciesze że Borysek dochodzi do siebie:tak: nie ma to jak matczyna intuicja:tak:Tylko ja się pytam po co są lekarze skoro nie mogą profilaktycznie sprawdzić uszu u dzieci:wściekła/y:

Katik no córeczka tatusia przecież;-):-D

Basia całuski na te trzy miesiace:happy2:

Forget myslę że Aniez ma rację:tak: najwazniejsze jest nastawienie a to że tęsknisz za małą to zrozumiałe i pewnie ma to wpływ też na laktację.Powodzenia życzę:tak:

Iza miłego pluskania w baseniku:-D

Aniez spokojnego szczepienia życzę:tak:

A nie mówiłam lejeeeeeee:happy2::happy2::happy2:

Forget- znajoma mi kiedyś opowiadała, że podczas odciągania patrzyła na fotę dziecka i tak się wzruszała, że ciurkiem leciało... ja nie wiem... może spróbuj :)

reklama
Wronia ale miałaś przejścia. Dobrze, że zobaczyłaś to uszko. Nie ma to jak polska służba zdrowia. Jak nie powiesz lekarzowi na co jesteś chora to Cię nie wyleczy. HEH :no:
Zdrówka dla Boryska i spokojnej nocki dla Ciebie Aga.

Lejdis, pomóżcie!

ja jak ściągałam mleko przed tomografią to powiem Ci że w nocy spokojnie po 120 a w dzień po 50ml więc może to normalne. Nie wiem czemu tak to było, też się dziwowałam no ale skoro nie chciało lecieć no to co zrobić.
A poza tym trzeba byc wyluzowanym, a w twojej sytuacji pewnie zestresowana jesteś więc to jeszcze gorzej. Dobrze będzie. Trzymam kciuki.

Bosz jaki upał.
byłam na mieście kupić strój kapielowy bo jutro chciałam mężula wyciągnąć nad jezioro ico wielkie NIC!!! w moim rozmiarze cyca. Największe sensowne to rozmiar L, a jak ktoś ma miskę F to gdzie ma to upchnąć pytam się. NOsz psia drynda jaka jestem zła. :angry::wściekła/y::angry::wściekła/y::angry::wściekła/y::angry::wściekła/y::angry::wściekła/y::angry:

Po poludniu jedziemy do znajomych na wieś na grilla......... moja rybka już się marynuje.........

Do góry