reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

a mojemu M dzisiaj wrócił głos chyba dlatego że mocno mu się bzzzzykać chciało ;-) wiedziałam że szybko wymięknie :-) ja tam mogę długo wytrzymać w ciszy bo mam magiczne urządzenie wibrujące, które sam M mi kupił (na swoją zgubę). A jak już się przeprosił ze mną to całą sypialnie posprzątał na błysk łącznie ze zmianą pościeli. Naładował chłop baterie i jak w zegareczku chodzi!

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
mojemu też (chociaż ja urządzenia nie mam też dałabym radę)
jeszcze wczoraj specjalnie w sklepie przymierzałam same mega kiecki żeby przed nim paradować -już wtedy mu się oczka świeciły :-D :-D :-D

Zielona u mnie to samo -patelnia tak zaschła że musiała się moczyć 24h:-D a że S jest fanem jajecznicy to wiadomo kto musiał szorować:-D ja też tylko dla siebie gotuję -zupy light (których S nie ruszy), mięsko nie tak ostro doprawione -nei chcesz to nie jedz... proste na dłużej dla mnie będzie:-)

a po pizzy nic małej nie jest (zresztą ciągle śpi)
mamuśka spada o 14 do kosmetyczki a tatuś z pulpecikiem będą się bawić;-):-)

PS moja córka odkryła uroki pływania. S nie mógł sobie z nią wczoraj poradzić przy kąpieli!!! tak pedłałowała nogami i machała rączkami w wanience na brzuszku że 3/4 wody znalazło się na podłodze... S podnosił Alicję a Ona jeszcze w powietrzu zasuwała:):) dlatego idziemy na basen:)

Ostatnia edycja:
reklama
My chodzimy na basen w każdą sobotę. Dziś też się wybaseniłyśmy o 8 rano :-)
Mała jest zachwycona, mamusia z tatusiem też. Dziś już ćwiczyliśmy zanurzanie - może następnym razem będziemy się uczyć nurkować. :-):-)

hmmm... basen, a jak przygotowywalas Mala na pierwsza wizyte?? I jak zareagowala??... tez bym chciala ale poczekam az skonczymy te 2 miechy a poznije na wizyte dio ediatry po pozwolenie,a le nie wiem czy z ta przepuklina mozemy??... :(

hmmm... basen, a jak przygotowywalas Mala na pierwsza wizyte?? I jak zareagowala??... tez bym chciala ale poczekam az skonczymy te 2 miechy a poznije na wizyte dio ediatry po pozwolenie,a le nie wiem czy z ta przepuklina mozemy??... :(

w ogóle nie przygotowywalam :-) Była zdrowa, nie miała katarku - no to poszłysmy. Moja pediatra powiedziała że nie widzi przeciwwskazań.

Dziecię było zachwycone - my też się zapisałyśmy jak miała 2,5 miesiąca, choć można było wcześniej - wystarczy że dzidziuś mocno trzyma główkę.

Co do przepukliny to Ci nie pomogę - nic na ten temat nie wiem..

My tez się wybieramy z maluszkiem tylko powiedzcie czy to musi być jakiś specjalny basen i jacys specjalni ludzie przy tym??Czy poprostu na każdy zwykły basen można z niunią?

My tez się wybieramy z maluszkiem tylko powiedzcie czy to musi być jakiś specjalny basen i jacys specjalni ludzie przy tym??Czy poprostu na każdy zwykły basen można z niunią?

Nie wiem. My chodzimy na zwykły basen, ale zajęcia prowadzi fizjoterapeuta. W grupie jest pięć maluszków i dziesięcioro rodziców :-)
Facet jest bardzo fajny, ma świetny kontakt z dziećmi i uczy maluchy pływania przez zabawę.

cześć wszystkim

całe przedpołudnie się nagoniłam z B po różnych salonach łazienek i specach od kominków. ufff, mam już dość. w ogóle doszłam do wniosku, że trochę pospieszyliśmy się ze sprzedażą mieszkania, w którym teraz mieszkamy. Odsprzedajemy znajomym, niby miało być do końca wrześnie, a ostatnio jak do notariusza termin uzgadnialiśmy, stwierdzili, że chcieliby, żebyśmy do 15 się wyprowadzili, bo oni do końca września chcą się wprowadzić. boję się, że nie zdążymy ze wszystkim:eek:
kupiłam sobie kilka gazet, jutro jeszcze pożyczę od znajomej i będę przeglądać. Chciałabym projektanta, żeby coś fajnego podoradzał, ale po pierwsze to trwa, a po drugie kasy brak, po zakupie domu.

Ze sprzątaniem u nas też zawsze był problem, niby mieliśmy podzielone kto co robi, ale zawsze jak przychodziła sobota to się nie chciało. W końcu namówiłam B na panią do sprzątania i to super rozwiązaniem się okazało, tym bardziej, że znajomi naprawdę tanią nam polecili.
do dobrego człowiek się szybko przyzwyczaja i teraz jest problem, bo pani na 2 miesiące wakacji wybyła.

basen specjalny z ozonowaną wodą. chodziliśmy z Igorem, naprawdę super, wcale się wody nie boi, jak miał 2 lata w pływaczkach pływał i do wody wskakiwał, nieprzejęty, że głowa mu pod wodę idzie, w tym roku planujemy próbę pływania bez pływaczków.

cześć wszystkim

całe przedpołudnie się nagoniłam z B po różnych salonach łazienek i specach od kominków. ufff, mam już dość. w ogóle doszłam do wniosku, że trochę pospieszyliśmy się ze sprzedażą mieszkania, w którym teraz mieszkamy. Odsprzedajemy znajomym, niby miało być do końca wrześnie, a ostatnio jak do notariusza termin uzgadnialiśmy, stwierdzili, że chcieliby, żebyśmy do 15 się wyprowadzili, bo oni do końca września chcą się wprowadzić. boję się, że nie zdążymy ze wszystkim:eek:
kupiłam sobie kilka gazet, jutro jeszcze pożyczę od znajomej i będę przeglądać. Chciałabym projektanta, żeby coś fajnego podoradzał, ale po pierwsze to trwa, a po drugie kasy brak, po zakupie domu.

Ze sprzątaniem u nas też zawsze był problem, niby mieliśmy podzielone kto co robi, ale zawsze jak przychodziła sobota to się nie chciało. W końcu namówiłam B na panią do sprzątania i to super rozwiązaniem się okazało, tym bardziej, że znajomi naprawdę tanią nam polecili.
do dobrego człowiek się szybko przyzwyczaja i teraz jest problem, bo pani na 2 miesiące wakacji wybyła.

basen specjalny z ozonowaną wodą. chodziliśmy z Igorem, naprawdę super, wcale się wody nie boi, jak miał 2 lata w pływaczkach pływał i do wody wskakiwał, nieprzejęty, że głowa mu pod wodę idzie, w tym roku planujemy próbę pływania bez pływaczków.

Polecam Ci forum Muratora - ja baaaaaaardzo dużo się nauczyłam czytając to forum jak urządzałam swój dom.

Co do basenu - ja chodziłam na ozonowany w ciąży bo się naczytałam że takie są najlepsze. Okazało się, że to jedna wielka ściema - do każdego basenu ozonowanego i tak dodają chlor, bo inaczej nie poradziliby sobie z bakteriami.

Aga - ja też tylko kieszonkę testuję i młodej się podoba;-)

Maonka - super, że z bioderkami wszystko O.K.

Katik - trzymam kciuki za Polcię, będzie dobrze:tak:

A w ogóle to mam pytanie dot. ortopedy. Trzeba się samemu tam wybrać, czy lekarz skieruje? Nas póki co nigdzie nie wysyła:eek:

reklama
Do góry