reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

a mojemu M dzisiaj wrócił głos chyba dlatego że mocno mu się bzzzzykać chciało ;-) wiedziałam że szybko wymięknie :-) ja tam mogę długo wytrzymać w ciszy bo mam magiczne urządzenie wibrujące, które sam M mi kupił (na swoją zgubę). A jak już się przeprosił ze mną to całą sypialnie posprzątał na błysk łącznie ze zmianą pościeli. Naładował chłop baterie i jak w zegareczku chodzi!

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
mojemu też (chociaż ja urządzenia nie mam też dałabym radę)
jeszcze wczoraj specjalnie w sklepie przymierzałam same mega kiecki żeby przed nim paradować -już wtedy mu się oczka świeciły :-D :-D :-D

Zielona u mnie to samo -patelnia tak zaschła że musiała się moczyć 24h:-D a że S jest fanem jajecznicy to wiadomo kto musiał szorować:-D ja też tylko dla siebie gotuję -zupy light (których S nie ruszy), mięsko nie tak ostro doprawione -nei chcesz to nie jedz... proste na dłużej dla mnie będzie:-)

a po pizzy nic małej nie jest (zresztą ciągle śpi)
mamuśka spada o 14 do kosmetyczki a tatuś z pulpecikiem będą się bawić;-):-)

PS moja córka odkryła uroki pływania. S nie mógł sobie z nią wczoraj poradzić przy kąpieli!!! tak pedłałowała nogami i machała rączkami w wanience na brzuszku że 3/4 wody znalazło się na podłodze... S podnosił Alicję a Ona jeszcze w powietrzu zasuwała:):) dlatego idziemy na basen:)

Ostatnia edycja:
reklama
My chodzimy na basen w każdą sobotę. Dziś też się wybaseniłyśmy o 8 rano :-)
Mała jest zachwycona, mamusia z tatusiem też. Dziś już ćwiczyliśmy zanurzanie - może następnym razem będziemy się uczyć nurkować. :-):-)

hmmm... basen, a jak przygotowywalas Mala na pierwsza wizyte?? I jak zareagowala??... tez bym chciala ale poczekam az skonczymy te 2 miechy a poznije na wizyte dio ediatry po pozwolenie,a le nie wiem czy z ta przepuklina mozemy??... :(

hmmm... basen, a jak przygotowywalas Mala na pierwsza wizyte?? I jak zareagowala??... tez bym chciala ale poczekam az skonczymy te 2 miechy a poznije na wizyte dio ediatry po pozwolenie,a le nie wiem czy z ta przepuklina mozemy??... :(

w ogóle nie przygotowywalam :-) Była zdrowa, nie miała katarku - no to poszłysmy. Moja pediatra powiedziała że nie widzi przeciwwskazań.

Dziecię było zachwycone - my też się zapisałyśmy jak miała 2,5 miesiąca, choć można było wcześniej - wystarczy że dzidziuś mocno trzyma główkę.

Co do przepukliny to Ci nie pomogę - nic na ten temat nie wiem..

My tez się wybieramy z maluszkiem tylko powiedzcie czy to musi być jakiś specjalny basen i jacys specjalni ludzie przy tym??Czy poprostu na każdy zwykły basen można z niunią?

My tez się wybieramy z maluszkiem tylko powiedzcie czy to musi być jakiś specjalny basen i jacys specjalni ludzie przy tym??Czy poprostu na każdy zwykły basen można z niunią?

Nie wiem. My chodzimy na zwykły basen, ale zajęcia prowadzi fizjoterapeuta. W grupie jest pięć maluszków i dziesięcioro rodziców :-)
Facet jest bardzo fajny, ma świetny kontakt z dziećmi i uczy maluchy pływania przez zabawę.

cześć wszystkim

całe przedpołudnie się nagoniłam z B po różnych salonach łazienek i specach od kominków. ufff, mam już dość. w ogóle doszłam do wniosku, że trochę pospieszyliśmy się ze sprzedażą mieszkania, w którym teraz mieszkamy. Odsprzedajemy znajomym, niby miało być do końca wrześnie, a ostatnio jak do notariusza termin uzgadnialiśmy, stwierdzili, że chcieliby, żebyśmy do 15 się wyprowadzili, bo oni do końca września chcą się wprowadzić. boję się, że nie zdążymy ze wszystkim:eek:
kupiłam sobie kilka gazet, jutro jeszcze pożyczę od znajomej i będę przeglądać. Chciałabym projektanta, żeby coś fajnego podoradzał, ale po pierwsze to trwa, a po drugie kasy brak, po zakupie domu.

Ze sprzątaniem u nas też zawsze był problem, niby mieliśmy podzielone kto co robi, ale zawsze jak przychodziła sobota to się nie chciało. W końcu namówiłam B na panią do sprzątania i to super rozwiązaniem się okazało, tym bardziej, że znajomi naprawdę tanią nam polecili.
do dobrego człowiek się szybko przyzwyczaja i teraz jest problem, bo pani na 2 miesiące wakacji wybyła.

basen specjalny z ozonowaną wodą. chodziliśmy z Igorem, naprawdę super, wcale się wody nie boi, jak miał 2 lata w pływaczkach pływał i do wody wskakiwał, nieprzejęty, że głowa mu pod wodę idzie, w tym roku planujemy próbę pływania bez pływaczków.

cześć wszystkim

całe przedpołudnie się nagoniłam z B po różnych salonach łazienek i specach od kominków. ufff, mam już dość. w ogóle doszłam do wniosku, że trochę pospieszyliśmy się ze sprzedażą mieszkania, w którym teraz mieszkamy. Odsprzedajemy znajomym, niby miało być do końca wrześnie, a ostatnio jak do notariusza termin uzgadnialiśmy, stwierdzili, że chcieliby, żebyśmy do 15 się wyprowadzili, bo oni do końca września chcą się wprowadzić. boję się, że nie zdążymy ze wszystkim:eek:
kupiłam sobie kilka gazet, jutro jeszcze pożyczę od znajomej i będę przeglądać. Chciałabym projektanta, żeby coś fajnego podoradzał, ale po pierwsze to trwa, a po drugie kasy brak, po zakupie domu.

Ze sprzątaniem u nas też zawsze był problem, niby mieliśmy podzielone kto co robi, ale zawsze jak przychodziła sobota to się nie chciało. W końcu namówiłam B na panią do sprzątania i to super rozwiązaniem się okazało, tym bardziej, że znajomi naprawdę tanią nam polecili.
do dobrego człowiek się szybko przyzwyczaja i teraz jest problem, bo pani na 2 miesiące wakacji wybyła.

basen specjalny z ozonowaną wodą. chodziliśmy z Igorem, naprawdę super, wcale się wody nie boi, jak miał 2 lata w pływaczkach pływał i do wody wskakiwał, nieprzejęty, że głowa mu pod wodę idzie, w tym roku planujemy próbę pływania bez pływaczków.

Polecam Ci forum Muratora - ja baaaaaaardzo dużo się nauczyłam czytając to forum jak urządzałam swój dom.

Co do basenu - ja chodziłam na ozonowany w ciąży bo się naczytałam że takie są najlepsze. Okazało się, że to jedna wielka ściema - do każdego basenu ozonowanego i tak dodają chlor, bo inaczej nie poradziliby sobie z bakteriami.

Aga - ja też tylko kieszonkę testuję i młodej się podoba;-)

Maonka - super, że z bioderkami wszystko O.K.

Katik - trzymam kciuki za Polcię, będzie dobrze:tak:

A w ogóle to mam pytanie dot. ortopedy. Trzeba się samemu tam wybrać, czy lekarz skieruje? Nas póki co nigdzie nie wysyła:eek:

reklama
Do góry