reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

A mnie komary jakoś póki co sie w oczy nie rzuciły.

Od kilku mamy wieczorny raj na ziemi - godzina 20 - dzieciaki śpią. Zosia po kąpieli i jedzonku ląduje w łóżeczku, chwilkę przy niej posiedzę, wychodzę, zaglądam za jakiś czas a dzidzia pięknie śpi i tak do 2-2.30. Niech jej już tak zostanie, plis

Śmigamy dziś do ortopedy, mam nadzieję, że wszystko będzie oki

Rozczuliła mnie ostatnio Olcia - na placu zabaw jakiś chłopczyk podszedł do wózka, zajrzał, chciał Zosię za rękę wziąć, Ola wyskoczyła z piaskownicy, z groźną miną stanęła między chłopcem a wózkiem, siostry chciała bronić, kochana moja

reklama
Dżizas aniez dzięki że mi przypomniałaś!!! okna trzeba umyć -bo już świata przez nie nei widać!!
choć z drugiej strony mniej ciepła wpuszczają takie brudne:)
Co do ciepła i miłego dzionka -też mam takie życzenie
ale nie!!! musi być albo powódź albo susza...

Co to za dzień qup o 5.30???
Alicja też miała wenę tyle że ją przebrałam i siup do łózeczka dalej spać:)

Ostatnia edycja:
ja dziś na obiad robię spagethi - fixa też uielbiam, ale dodam tylko odrobine dla smaku, a tak bazą do sosu będą pomidory z puszki
a wczoraj wciągnęłam pizze...póki co spokój:)a teraz zabieram się za lody calipso

moje dziecie znowu kupy 3 dzień nie robi...dobrze ze pierdunki puszcza jak dziki ....ale i tak mógłby walnąć qpala ku mojej uciesze:)

Wczoraj w ten upalny dzien wybralismy sie cala familia na spacer a przy okazji pozalatwialismy troche spraw
bylismy w banku zlaozyc rachunek oszczednosciowy
trzeba zaczac wreszcie odkladac kase by stad sie kiedys wyprowadzic
bo na razie zyjemy z dnia na dzien od wyplaty do wyplaty
no i bylismy tez umowic chrzciny
bedą tak jak chcialam 18 lipca :)
no to teraz musze pomyslec o cateringu na 14 osób :)
Wszystkiego Najlepszego dla Kubusia:-)

Dla Margolci również życzonka z okazji 2 m-cy:-)

Dziecie śpi na balkonie...ja padam..taki skwar, na spacer nie pójde, bo jedyne spodnie w jakie wchodze to czarne sztruksy, a przy tej pogodzie...same wiecie.....choc w zasadzie byloby to z korzyscią dla mnie bo by mi się smalec z tyłka wytopił...ale...chyba nie dam rady jednak. Postanowiłam,że jutro rano czyli o 6.00, zabieram dzieciaki i jade na działke. Tam bede mogla w gaciach paradowac, opalic sie przy robocie , a i dzieci skorzystaja ze świezego powietrza. Małżonek mnie i Borysa po południu odbierze, a córcia pewnie z babcią zostanie i gra gitara:-)

ech wiem co masz na mysli
ja chodzę nadal w dzinsach ciązowych a to dlatego ze nie wchodze w zadne spodnie w swoim dawnym rozmiarze (no moze w jedne a ze sa to biodrówki to nieestetyczne bo brzuch wylazi góra)
lato pelna para i w czym tu chodzic?
nie kupuje nowych duuuzych ciuchow z zalozenia ze to strata kasy bo przeciez bede szczupla (coraz mniej w to wierze)
po pierwszej ciazy szybciej dochodzilam do formy bo jeszcze mialam jakos mozliwosc cwiczyc a teraz przy dwojce to padam na twarz wieczorem i orbitrek stoi nieuzywany
jak patrze na siebie to zalamka
wczoraj zrobilam duzo brzuszkow i na razie chyba chociaz to bede robic musze jakos do chrzcin sie doprowadzic do porzadku zeby jakis ciuch ladny sobie kupic
no i do fryzjera ide za tydzien bo na tym polu tez zawiodlam... jakos nei bylo kiedy

Bez problemu wszystko załatwił, tylko ksiądz "zabił" go pytaniem czy przyszła chrzestna matka czasem w konkubinacie nie żyje (taka dedukcja księdza, skoro ma 30 lat i nie mężata):szok::baffled:
kurcze nie pomyslalam o tym
chrzestna Tymka tez w konkubinacie
25 lat co prawda ale zareczona i mieszkaja ze soba bez slubu wiec rozgrzeszenia nie dostanie
no ale coz mnie sie o to nie pytal ksiadz wiec chyba mu to nie przeszkadza

a co to za sklep??)

Media markt

Dobry...

U nas pobodka przed 4, i Polus nabrala checi na zabawy... Do 5tej nie w glowie jej bylo spanie, ale potem jak padla to obudzila sie dopiero przed 9. Teraz znow kima.
Dzis kolejny pochmurny dzien, zapasy w lodowce sa, wiec nigdzie sie dzis nie wybieram. Lenistwo na maxa.

Ostatnia edycja:
A mnie talent męczy - jutro mamy w przedszkolu piknik rodzinny, była prośba, że kto może i potrafi, żeby jakieś ciasto upiekł. Ja nie umiem ale mogę, więc w piecu już marchewkowe dochodzi, potem wjedzie baba ajerkoniakowa, a wieczorem może jeszcze na murzynka mnie natchnie. To są moje pierwsze ciasta w życiu, więc trzymajcie kciuki, żeby obciachu nie było.

Ja moja Polcie tez potestowalam ostatnio, i bez reakcji na kilka truskaweczek, no i placki ziemniaczane chyba tez jej zasmakowaly...

Kurcze przez tydzien nie zmienialam pampersow dziecku. Ciotka przejela dowodzenie na przewijaku, a ja tylko za jadlodajnie robilam. Dzis trzeba full opcje w pielegnacji dziecka wlaczyc.

reklama
Kfiatek spodnie się pewnie w praniu zbiegły:tak: zresztą ja nie rozumiem co wy z Wronką wymyślacie... super babki jesteście i mówię to całkiem szczerze!!:tak: u nas 25 osób ale tym to mama się zajmuje tzn idzie do knajpy i wymyśla co i jak;-)

Co do chrzestnych -bez jaj -teraz już jest obowiązek dawać chrzest dzieciom nawet jeśli rodzicie ślubu nie mają (bo kiedyś cyrki z tym były) -a ksiadz pytał bo moze na spowiedź przed chrzcinami chciał ją zgarnąć i trochę sprośności posłuchać:-p

Katik jakby u nas były chmury -ech to już bym w parku siedziała:sorry2:

Magda powodzenia:-D a dzieciakom każde ciasto smakuje -byle słodkie więc zrób polewę czekoladową i będzie git:tak::-D

Nie wiem jak Wasze dzieci ale moje śpi gołe...

Do góry