reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

No to już wiem że jabłuszko mojej królewnie nie smakuje hehehe
nie to co banan:tak:;-):-)
teraz czas na marchewkę:-p

Alicja śpi -dziś lepiej niż wczoraj
No i nie dostaje rumianku tylko wodę przegotowaną

Monia
na chwilę włącz ale pamiętaj że to wydziela silny zapach -a maluchy mają bardzo czuły węch... czują zapach naszej skóry to i takie coś może drażnić... ja kupiłam ten kwadracik stojący ale proponuję włączyć urządzenie, wybić wszystkie insekty zamontować w oknie siatkę i wywietrzyć... :tak:

Forget będzie dobrze:-);-)

Gosiek parówki to generalnie syf -zbieranina wszystkiego... dlatego nie powinno się też podawać ich dzieciom a to takie wygodne i szybkie danie:sorry2:

No ok to uciekam dalej zwiedzać BB

reklama
iza dzieki.A za zabki to sie przekonalam ile dentysci biora.Jakies pare lat temu robilismy oboje z mezem zeby no i slono zaplacilismy oj slono.Dentysta byc tutaj to niezly zarobek

Dziewczyny czy wasze dzieci po wypiciu herbatki robily inne kupki?Ja dalam dzis malej herbatke rumiankowo koperkowa i robi inne kupki niz zwykle i nie wiem czy to przez to?

tak - Julka robiła po herbatce koperkowej zielone kupki

Na komary najlepszy jest kot- przynajmniej mój się sprawdza :-D owady mają nikłe szanse na przeżycie, bo on jest wiecznie głodny :-D (żeby nie było dobrze go karmię, nie głodzę, on po prostu tak ma).
A na balkonie mam pelargonie do spółki z komarzycą i w sumie nie wlatują do sypialni :tak:

Wysypkę trudno się leczy, bo skóra niemowląt jest baaardzooo wrażliwa! Nam pomogło odstawienie nabiału na jakiś czas+ kąpiel w oliwce Bubchena (takiej specjalnej dla niemowląt)+ krem Nivea SOS.

Ba- faktycznie niezły dzień- jutro będziesz się z niego śmiać.
Ewka- Kuba już lepiej- Jerz też dojdzie do siebie :-D
Justa- no sama bym tego lepiej nie ujęła :-p

Chłopaki śpią porozbierane, bo gorąc maksymalny! Pies z kotem chłodzą się na kafelkach :-D A ja zmykam do książeczki.

Cześć Dziewczynki :)

U nas coż...tak jak pisałam- ledwo wspomniałam że niby lepiej to się pogorszyło więc teraz nic nie napiszę ;D

Co do uczulenia na laktoze- laktozy z cyca sie pozbyc nie da niestety. Najwięcej jest jej ponoć w tym mleczku na początku. U nas dopiero odstawienie całkowite mego pokarmu (mimo wyeliminowania całego nabiału) polepszyło sprawę :)

Poza tym wszystko fajnie a mała kochana, cieszy sie uśmiecha non stop :) tylko główkę leżąc na brzuszku nadal słabo podnosi...

Pozdrowionka :)

Strasznie gorąco... :baffled:
jak tak dalej pójdzie to nocami na spacery będziemy chodziły:):-)

ja po solarze;-)
przed chrzcinami tipsy założę i już je zostawię -nie wiem co mi się ubzdurało że długie paznokcie przeszkadzają w opicie nad dzieckiem.... po co ja je ściągałam ech...:confused:
może chodzi o to ze kupa niechcący zapląta się pod paznokieć i ciężko będzie wyczyścić:-D teraz jak już człowiek nabrał wprawy w obsłudze pieluchy to może zaszaleć:-p

Ja się szykuję na te chrzciny jak na swój ślub ale powiem Wam szczerze że ostatnio dwa razy byłam na chrzcinach i obie mamy wyglądały jak kopciuch... sorry ale mieszkają z rodzicami, ma kto malucha przypilnować -mi nikt nie sprząta, nie gotuje i nie podaje.. może stad to postanowienie że nikt mnie takiej nie zapamięta z chrzcin Alicji a szykuje się małe wesele:-D

ech ale się rozgadałam

Ba dałaś czadu dziś ale trzymam kciuki za lepsze jutro:tak:

Aniez
u mnie Alicja też jak na plaży...

Nata ja przezywalam to samo przy pierwszej corci.. Niestety nie mialam pokarmu i karmialam butla i nawet nie wiesz ilel sie nasluchalam od lekarzy... po prostu tak mi wjezdzali na psyche ze szkoda gadac... Niepowazni sa!!!!! Czulam sie jak wyrodna matka... Polozna teraz tez podczas wizyty zapytala jak dlugo karmialm piersia pierwsze dziecko... Nawet nei wiesz jaka mine zrobila gdy powiedzialm ze zaledwie pare tygodni... No to jest chore!! E tam....Nie przejmuj sie!!!!

Dziwni ludzie moja jak powiedziałam przy Szymku że karmie butla tylko spytała jakim mlekiem i poleciła mi bebilon i to było wsio . Nikt mnie nie oceniał alni nie komentował potem juz nikt nie pytał bo w kompie miały czym karmie
W szpitalu tez powiedziałam babce że karmiłam butlą i że liczę na pomoc bo teraz bym chciała cycem to biegała i mi pomagała co chwilka jak mała karmiłam ale też bez oceniania .
pamiętaj ze miłośc do dziecka jest w tobie a nie w cycku a butla to nie koniec świata . dzieci na butli sa tak samo zdrowe i super sie rozwijaja jak te na cycku .

więc ja mam pytanie : czy przy naszych berbeciach można używać tych elektrycznych wtyczek do kontaktu przeciwko komarom ? mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi :-p

Mozna ale nie wszystkie sa dla takich maluchów sprawdzaj raida np. nie można . ja go mam u synka w pokoju i jest mega skuteczny choć mały ma pokój 11m a on działa na 30 więc chyba u nas tez a tam śpi mała no ale nic nie poradze na to

Monia na chwilę włącz ale pamiętaj że to wydziela silny zapach -a maluchy mają bardzo czuły węch... czują zapach naszej skóry to i takie coś może drażnić... ja kupiłam ten kwadracik stojący ale proponuję włączyć urządzenie, wybić wszystkie insekty zamontować w oknie siatkę i wywietrzyć... :tak:

Te na komary do kontaktu nie pachną , chyba pomyliłas z tymi aromatycznymi :p

brak słów

ja wczoraj bylam w parku i po chwili wszystko mnie swędziało, kark, ręce,
ostro działają juz komary, jakies pajączki latające i cuda niewidy
pewnie i kleszcze sa w parku
dzieci jakos sie uchronily ale zakupilam juz
Sio przeciw insektom dla dzieci od 1 miesiaca

no i utwierdzam sie w przekonaniu ze moim marzeniem jest taras lub balkon

może dlatego ze chce mu sie pic a nie jesc

A zapraszam na tarasik .

reklama
monia ja mam taki ze przy dziecku wlaczyc nie moge i zapach jakis tam ma taki dziwny.Widzialam kiedys w aptece z chicco specjalny dla dzieci ale strasznie drogi kosztowal prawie 20 euro wiec zakupie cos jak bede w Pl,bo zreszta narazie nas nie gryza, a poza tym sie chlodniej zrobilo to prawie ich nie ma.Ja jestem zaopatrzona bo mam uczulenie na komary strasznie puchne mam nadzieje ze mala nie bedzie miala,bo w Polsce bedziemy na wsi to juz mi mama mowila zeby sie przygotowac na inwazje komarowa:-D:-D:-D
Napewno ich tyle przez te powodzie

A co do wysypki to faktycznie dziwne.Przeciez ty juz kupe czasu nie jesz nabialu wiec Hania powinna miec ladna skorke.

Uciekam spac bo jestem strasznie zmeczona mala w koncu zasnela po calym dniu marudzenia.Prawie w ogole nie spala i wykonczyla mnie.

Do góry