reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
ja mam johnston 50 z uva i uvb. slonca u nas niby niewiele, ale skora dziecka duzo ciensza niz nasza.

dzieczyny, czy to mozliwe, ze w jednaj piersi mam wiecej mleka niz w 2giej?:eek: bo mam uczucie, ze prawa jest ciegle pelna (zaraz po karmieniu znowu robi sie twardsza) a lewa sflaczala jakas taka jest, nawet w porze karmienia... Karmie na przemian, po 1 piersi na kazde karmienie, mniej wiecej tyle samo czasu za kazdym razem. dziwne to, nie/:confused:

Ja tez tak mam a mała je z obu jednakowo je zawsze z jednej i czy z prawej czy lewej najedzona . nie wiem o co kaman mam tak prawe od poczatku i przestałam w to wnikac

13- Ty to masz przeboje z tymi cyckami he h e

Ja mam kremy dwa jeden bioderma 50 kosztuje koło 70 zł ale jest go 250ml jest bardzo rzadki i ma spray i ładnie się rozprowadza i szybko . duży się przyda bo mała kima na tarasie dużo i jedziemy dwa raz na wakacje a małego tez smaruje tym . Drugi mam też 50 z clinique ale nie używałam jeszcze go

Witam się wieczorową porą :-) Urodzinki Kubusia za nami (te rodzinne)- ofiar brak, wszyscy zdrowi :-D Bartuś się spisał- 2 h strzelał uśmiechami do gości, potem pomarudził padł, do momentu aż obudził go dźwięk prezentu Kubuli- wóz strażacki 'puszczający' bańki... no myślałam, że własną ciocię zastrzelę, bo dzwięk to to ma świdrujący każde uszy, a co dopiero tak delikatne, jak uszy maluszka! Mąż wydłubał baterie z cuda i po sprawie.

Monia- dzięki za namiary. Urodzinowo to jeszcze Zagrodę da się wykorzystać Sielska Zagroda tylko lepiej rezerwować m-ca :-D

Dobra poczytam coście tam jeszcze naskrobały i zmykam spać, bo z jaszczurkiem nigdy nic nie wiadomo (co prawda po cichu liczę na to, że nie wstanie przed 4:00 tak jak ubiegłej nocy :tak:... zobaczymy).

Kwiatuszku- gdzie Ty? Czy ja coś przeoczyłam... jakiś wyjazd...???

dzieczyny, czy to mozliwe, ze w jednaj piersi mam wiecej mleka niz w 2giej?:eek: bo mam uczucie, ze prawa jest ciegle pelna (zaraz po karmieniu znowu robi sie twardsza) a lewa sflaczala jakas taka jest, nawet w porze karmienia... Karmie na przemian, po 1 piersi na kazde karmienie, mniej wiecej tyle samo czasu za kazdym razem. dziwne to, nie/:confused:
A ja mam na odwrót:D Lewa ciągle twarda i pełna mleka, a prawa jakaś taka miększa. Nie wiem dlaczego tak.. Próbowałam karmić z jednej piersi, ale po 2 dniach jakoś znów mała chciała więcej i więcej, więc wróciłam do karmienia z obu. Najważniejsze by się najadła, odbiła i uśmiechnęła;-)

Któraś z Was kiedyś pisała, że dziecko prawie nie spało w dzień. Jak to się zakończyło??
Mój Motylek spał dziś tylko łącznie jakieś 2h:eek: Poza tym była mega aktywna. Na drugim, popołudniowym spacerku w ogóle oka nie zmrużyła:szok: Ostatecznie padła w wózku na tarasie podczas grillowania, ale tuż pospała zaledwie kwadrans, bo przyszła pora na kąpiel:sorry2: W wanience ani po kąpieli w ogóle nie zapłakała. M. stwierdził, że zaczarowane dziecko mamy:-D Obaliła dwa cyce, odbiło jej się i zasnęła. Ciekawe, ile pośpi:confused:

Ładne to łóżko! My też na etapie wybierania jesteśmy, ale chcemy skórzane - ciemny brąz albo białe. Wg mojego M. i jakiejś tam filozofii pod łóżkiem powinna być wolna przestrzeń, bo to nie blokuje energii. Pojemnik na pościel więc w naszym przypadku odpada, choć niewątpliwie jest praktyczny. Nawet kupując łóżeczko dla Leny wybraliśmy bez szuflady na pościel;-)

Elvie, moja Konstancja juz prawie nigdy nie spi w dzien. Pozniej spi w zaleznosci od tego jak jej sie chce.
Wczoraj po poludniu przespala moze godzine. Pozniej zasnela przed 23ia, obudzila sie z wrzaskiem, ale cycus ja skutecznie uciszyl ;) Zasnela na nowo po 2 minutach i spala, i spala i tak do 6:45, kiedy to matka postanowila ja na jedzonko obudzic. Kostka zasnela ponownie okolo 8:30, a ja z nia oczywiscie... Tak spalysmy do 11:45. Dostala am i spala do 15ej. Kilka razy sie przebudzila, zakwilila i zasnela. Poprzednia noc mialysmy bardzo podobna. Budzilam ja na jedzenie, bo czulam ze od goraca sie odwadnia i nie ma zmiluj, cycuch i tyle.
Nie wiem, czy przypadkiem nie chwycilo jej jakies przeziebienie, bo strasznie kicha i wyglada na to, ze ma zapchany nosek.

hej hej...

ja w biegu. Od czwartku wizytuja mnie siostra z mama, i chroniczny brak czasu. Jak to jest, ze gdy jestem sama potrafie sie lepiej zorganizowac, a gdy ktos w odwiedziny wpada - totalna klapa...

Pogody przepieknej u nas ciag dalszy, do tego stopnia, ze mielismy w piatek wybrac sie do Londynu (3 h autem) wyrobic malej paszport, Ł wzial urlop, ale upal nas z nog zwalil, i stwierdzilam ze w taka pogode dziecka targac nie bede. Wiec trzeba sprawe przelozyc na inny termin...

Zielona - tesc widze pierwsza klasa. Ale z drugiej strony - wychodzi na to ze w kazdym rejonie swiata i w ogromie kultur - jest strach przed "zaczarowaniem" dziecka.......

Paulka - dziewczynki trzymajcie sie cieplo i szybkiego powrotu do zdrowia.

Ba - wszystkiego dobrego dla Vanesski u progu wstapienia w progi kosciola.

reklama
czesc,
melduje tylko ze cale dnie spedzamy na dworze bo taki upal... dziewczyny stosujecie dla dzieci jakies kremy?? z filtrem? bo ja nic nie stosuje ale nie wystawiam malej wogole do slonca, ale chyba cos trzeba zakupic, tylko co?
my stosujemy ten sam co Aga2010 - z J&J z UVA i UVB filtr 50. U nas goraco, pozatym duzo spacerujemy, i nie chce by Mala promienie lapaly.

Do góry