reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
ja mam johnston 50 z uva i uvb. slonca u nas niby niewiele, ale skora dziecka duzo ciensza niz nasza.

dzieczyny, czy to mozliwe, ze w jednaj piersi mam wiecej mleka niz w 2giej?:eek: bo mam uczucie, ze prawa jest ciegle pelna (zaraz po karmieniu znowu robi sie twardsza) a lewa sflaczala jakas taka jest, nawet w porze karmienia... Karmie na przemian, po 1 piersi na kazde karmienie, mniej wiecej tyle samo czasu za kazdym razem. dziwne to, nie/:confused:

Ja tez tak mam a mała je z obu jednakowo je zawsze z jednej i czy z prawej czy lewej najedzona . nie wiem o co kaman mam tak prawe od poczatku i przestałam w to wnikac

13- Ty to masz przeboje z tymi cyckami he h e

Ja mam kremy dwa jeden bioderma 50 kosztuje koło 70 zł ale jest go 250ml jest bardzo rzadki i ma spray i ładnie się rozprowadza i szybko . duży się przyda bo mała kima na tarasie dużo i jedziemy dwa raz na wakacje a małego tez smaruje tym . Drugi mam też 50 z clinique ale nie używałam jeszcze go

Witam się wieczorową porą :-) Urodzinki Kubusia za nami (te rodzinne)- ofiar brak, wszyscy zdrowi :-D Bartuś się spisał- 2 h strzelał uśmiechami do gości, potem pomarudził padł, do momentu aż obudził go dźwięk prezentu Kubuli- wóz strażacki 'puszczający' bańki... no myślałam, że własną ciocię zastrzelę, bo dzwięk to to ma świdrujący każde uszy, a co dopiero tak delikatne, jak uszy maluszka! Mąż wydłubał baterie z cuda i po sprawie.

Monia- dzięki za namiary. Urodzinowo to jeszcze Zagrodę da się wykorzystać Sielska Zagroda tylko lepiej rezerwować m-ca :-D

Dobra poczytam coście tam jeszcze naskrobały i zmykam spać, bo z jaszczurkiem nigdy nic nie wiadomo (co prawda po cichu liczę na to, że nie wstanie przed 4:00 tak jak ubiegłej nocy :tak:... zobaczymy).

Kwiatuszku- gdzie Ty? Czy ja coś przeoczyłam... jakiś wyjazd...???

dzieczyny, czy to mozliwe, ze w jednaj piersi mam wiecej mleka niz w 2giej?:eek: bo mam uczucie, ze prawa jest ciegle pelna (zaraz po karmieniu znowu robi sie twardsza) a lewa sflaczala jakas taka jest, nawet w porze karmienia... Karmie na przemian, po 1 piersi na kazde karmienie, mniej wiecej tyle samo czasu za kazdym razem. dziwne to, nie/:confused:
A ja mam na odwrót:D Lewa ciągle twarda i pełna mleka, a prawa jakaś taka miększa. Nie wiem dlaczego tak.. Próbowałam karmić z jednej piersi, ale po 2 dniach jakoś znów mała chciała więcej i więcej, więc wróciłam do karmienia z obu. Najważniejsze by się najadła, odbiła i uśmiechnęła;-)

Któraś z Was kiedyś pisała, że dziecko prawie nie spało w dzień. Jak to się zakończyło??
Mój Motylek spał dziś tylko łącznie jakieś 2h:eek: Poza tym była mega aktywna. Na drugim, popołudniowym spacerku w ogóle oka nie zmrużyła:szok: Ostatecznie padła w wózku na tarasie podczas grillowania, ale tuż pospała zaledwie kwadrans, bo przyszła pora na kąpiel:sorry2: W wanience ani po kąpieli w ogóle nie zapłakała. M. stwierdził, że zaczarowane dziecko mamy:-D Obaliła dwa cyce, odbiło jej się i zasnęła. Ciekawe, ile pośpi:confused:

Ładne to łóżko! My też na etapie wybierania jesteśmy, ale chcemy skórzane - ciemny brąz albo białe. Wg mojego M. i jakiejś tam filozofii pod łóżkiem powinna być wolna przestrzeń, bo to nie blokuje energii. Pojemnik na pościel więc w naszym przypadku odpada, choć niewątpliwie jest praktyczny. Nawet kupując łóżeczko dla Leny wybraliśmy bez szuflady na pościel;-)

Elvie, moja Konstancja juz prawie nigdy nie spi w dzien. Pozniej spi w zaleznosci od tego jak jej sie chce.
Wczoraj po poludniu przespala moze godzine. Pozniej zasnela przed 23ia, obudzila sie z wrzaskiem, ale cycus ja skutecznie uciszyl ;) Zasnela na nowo po 2 minutach i spala, i spala i tak do 6:45, kiedy to matka postanowila ja na jedzonko obudzic. Kostka zasnela ponownie okolo 8:30, a ja z nia oczywiscie... Tak spalysmy do 11:45. Dostala am i spala do 15ej. Kilka razy sie przebudzila, zakwilila i zasnela. Poprzednia noc mialysmy bardzo podobna. Budzilam ja na jedzenie, bo czulam ze od goraca sie odwadnia i nie ma zmiluj, cycuch i tyle.
Nie wiem, czy przypadkiem nie chwycilo jej jakies przeziebienie, bo strasznie kicha i wyglada na to, ze ma zapchany nosek.

hej hej...

ja w biegu. Od czwartku wizytuja mnie siostra z mama, i chroniczny brak czasu. Jak to jest, ze gdy jestem sama potrafie sie lepiej zorganizowac, a gdy ktos w odwiedziny wpada - totalna klapa...

Pogody przepieknej u nas ciag dalszy, do tego stopnia, ze mielismy w piatek wybrac sie do Londynu (3 h autem) wyrobic malej paszport, Ł wzial urlop, ale upal nas z nog zwalil, i stwierdzilam ze w taka pogode dziecka targac nie bede. Wiec trzeba sprawe przelozyc na inny termin...

Zielona - tesc widze pierwsza klasa. Ale z drugiej strony - wychodzi na to ze w kazdym rejonie swiata i w ogromie kultur - jest strach przed "zaczarowaniem" dziecka.......

Paulka - dziewczynki trzymajcie sie cieplo i szybkiego powrotu do zdrowia.

Ba - wszystkiego dobrego dla Vanesski u progu wstapienia w progi kosciola.

reklama
czesc,
melduje tylko ze cale dnie spedzamy na dworze bo taki upal... dziewczyny stosujecie dla dzieci jakies kremy?? z filtrem? bo ja nic nie stosuje ale nie wystawiam malej wogole do slonca, ale chyba cos trzeba zakupic, tylko co?
my stosujemy ten sam co Aga2010 - z J&J z UVA i UVB filtr 50. U nas goraco, pozatym duzo spacerujemy, i nie chce by Mala promienie lapaly.

Do góry