reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

justa...to jak tak lubisz..hehe, to ja napisze tylko, że moja starsza pociecha, w nocy eksmitowala tatusia z sypialni. Przyszła do Nas mówiąc ze miala bardzo straszny sen i nie chce spac sama. We trójkę to bysmy się jakos zmiescili, ale w czwórkę (jak biorę małego do karmienia), to juz bardzo ciężko. Także tatus dostał nakaz ewaukuacji, miał co prawda jak zwykle do wyboru, salon, bądz pokój córci i niewiedziec czemu jak zwykle wybrał pokój córci:szok:. Dziwny jest bo to jej lózeczko ta takie srednio wygodne dla rosłego chlopa:-D. Ja tam napewno poszłbym do salonu. Ale cóż zrozumiec chlopa...niewykonalne;-)
ach te nasze chlopy...:-D a ja juz sie doczekac nie moge wlasnie takich chwil - jak moja corcia przyjdzie do nas do lozka... jeju kiedy to bedzie? teraz tylko spi caly dzien...i nieraz terroryzuje mamcie...:-p

Katik- tak w ramach dowcipu apropos twojego posta co jest do przepłukania.....-trochę niesmaczne ale niestety czeo to ludzie nie wymyślą....

zimny lech i kaczka po smoleńsku

przeprazam, ja to tylko usłyszłam i powtarzam
haha:-D ale sie usmialam haha i nadal nie moge przestac... wiem moze chora jestem ale taka mam faze z tego ze nie moge sie uspokoic... czego to ludzie nie wymysla...

Justa- na podstawie pomysłów małych dzieci można by napisać świetną książkę rozrywkową :-D sama pękam ze śmiechu, jak mój coś wymyśli, ale niektórych rzeczy po prostu nie da się opisać- trzeba zobaczyć!!!
hehe wierze ci, widze nieraz co ten moj chrzesniak wyprawia...:-D

ps. Katiczku, dzięki za namiary na chustę:-), własnie czekam na kuriera:tak:
co za chusta? ja tez chce zamowic chuste do noszenia malej...dzisiaj mi lekarz polecil...

reklama
Mi sie marzy corcia i byc moze za pare lat pomyslimy o trzecim maluchu :)

a mi gromadka smerfów :-)

najfajniej to by bylo jakby nam sie wieloraczki teraz trafily :-) bo jak kolejan ciaza bedzie mocno meczaca ( a ja bede starsza i bardzie marudna) to moge juz sie na kolejna ciaze nie zdecydowac...

no ale bym chciala:-)

no ale trzeba czekac przez cc przynajmniej 2 lata;-)

też tak mówiłam, ale jak córcia miala jakies 6 m-cy, to już zmienilam zdanie:-)

potwierdzam, jest inaczej i łatwiej, czlowiek już aż tak się nie spina:-), nie leci do lózeczka na byle kwękniecie...itd, itp

ja przez parę dobrych lat twierdziłam, że Laurka bedzie jedynaczką, bo to bo tamto...a teraz jak patrzę na Haniolka, to jestem na siebie zła, że tak długo czekałam, bo różnica duża no i taki słodki drugi skarb - nie rozumiem, co mnie powstrzymywało...
i prawdą jest, że przy drugim dziecku jest spokojniej, łatwiej, nie dlatego że dziecię grzeczniejsze - bo u mnie tak nie jest - tylko dlatego, że mama inaczej do tego podchodzi...
no i wiecie drogie mamy - mnie sie bardzo podoba późne macierzyństwo po 40...odmładza, dodaje vigoru, itd...także może kiedyś.....

a u mnie panika powodziowa...ludzie sieją zamęt, gmina uspokaja, a ja juz nie wiem co mam robić...spakowałam ciuchy na ew. ucieczkę przed wielką wodą, bo ludzie takie sieją ploty (że tu zalewa, że tam, że wody nie będzie) i w razie czego będę uciekać do mamy :-(

Elvie no moja kiedyś zjadała 80ml... 4 strzykawy -ale to było jakiś czas temu i nie sprawdzałam...
Najlepiej ściągać na początku takim systemem jak mnie w szpitalu uczyli 7-7-5-5-3-3- później już sama będziesz wiedziała jak ściągać no i cierpliwości -to nic że nie leci -pobudza produkcję

Cześć :-D

Nie utopiło nas...ufff...ale blisko było bo mieszkamy na osiedlu przy Wiśle...:eek:

Mała daje popalic równo, a też już myśle o następnym ;-) tzn. bardziej dla niej niż dla siebie, bo mnie jedno dziecięcie wystarczy, ale jak jest rodzeństwo to uczą się dzielić ustępować itp... nie chce zrobić z Juleczki małej egoistki ;-)

Poza tym od paru dni jesteśmy tylko na butli z nutra i czekamy na poprawę z brzuszkiem bo ciąglew jest totalnie do bani :no: 3 dni na samym nutra były super- nie to samo dziecko, a od wczoraj znów ból przy każdym jedzemiu i prężenie...masakra...w nocy miała tak potworny atak bólu, że byłam bliska płakać razem z nią...:no: Boże niech to wreszcie zaskoczy bo już nie wiem co robić:no: lefax, debridat, nutramigen , vibrucol i wszystko o d rozbić:wściekła/y: mam dość...:-(

To tak po krótce co u nas...:sorry2:
Próbuje nadrobić co u Was...

Kici- przepraszam ale umkneło mi co się działo Twojemu synkowi że musiałaś przejść na samą butlę???:confused: i jaką mieszanką teraz karmisz?

Witam drogie panie.U nas strasznie goraco.Nawet na spacer nie da sie wyjsc.No nic czekamy na wieczor jak sloneczko zajdzie.Jakby sie dalo to bym wam przyslala troche ciepelka bo tu robi sie juz za cieplo.
Moje serce jak sie obudzilo o 10 tak do tej pory nie spi i marudzi.Oczka takie malutkie a ze spania nici.

monia u mnie tez problem z zasypianiem straszny.W nocy usypia nawet w lozeczku,ale w dzien to jest tragedia.Albo na rekach albo w wozku lekko kolyszac.Moj skubaniec maly sie juz chyba nauczyl.:wściekła/y:
A co do dzieci to ja juz za jakies dwa latka bede myslec o nastepnym.Nas bylo czworo w domu i nie wyobrazam sobie zeby Amelcia byla sama.

katik wszystkiego najlepszego dla Poluni:-)

kici super ze juz lepiej z Kubusiem.Teraz nie bedzie sie meczyl a ty razem z nim.
Zyczymy zdrowka i dni bez placzu.

dagsila ja tez chcialam zawsze blizniaki ale teraz to zmienilam zdanie.Nie wyobrazam sobie dwojki naraz jak to karmic i w ogole???Jak placza to za ktore sie brac??Ciezko by bylo.

hehehe a co dopiero czworaczki -jak te z tvn:)
ostatnio babeczka mówiła ze kończy karmić ostatnie a już trzeba od początku karmienie zaczynać:)

reklama
Ja tez musze zaczac sciagac pokarm bo jeszcze nic nie mam zamrozonego a przydaloby sie jakby kiedys mamusia chciala wypasc gdzies sama.

justa napewno to nie kupki,bo wali az milo.Jak stary chlop sie smiejemy z niej.Zrobilam wczoraj tak jak radzila 13x13 pomasowalam dlugo i nosilam ja tak ze patrzyla w ziemie a moja reka byla na jej brzuszku i uspokoila sie.Padla dopiero po polnocy ale przynajmniej w nocy ladnie pospala jak widze u wiekszosci. Ale az sie boje dzisiejszego wieczoru.Czy bedzie to samo czy tez bedzie krzyk.No nic zobaczymy.

Do góry