reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Justa - moja mała też nie lubi na brzuszku leżeć. Położna kazała ją kłaść na 10-15min. przed karmieniem, ale to graniczy z cudem, bo ona się budzi, błyskawicznie zmieniamy pampersa i już ryk bo cyca chce.

Wronka - ja też już z obu piersi karmię. A jeśli chodzi o czas to w szpitalu mówili, że dziecko się najada w 5minut właśnie, a jeśli je 20minut to tak jakby zjadło obiad z dwóch dań i deser;-) No i moja młoda właśnie tak z 5minut z pierwszej piersi je, a przy drugiej już czasem przysypia to karmienie trwa dłużej, bo niby śpi a jak cycka chcę jej zabrać to protest, mocno zaciska usta i ssa ssa ssa aż do kolejnej zawiechy na sen;-)

reklama
Cześć kochane :)

Dołączam się do tych co marudzą na pogodę... czy w końcu zrobi się ładnie. Jak sobie pomyślę,że w zeszłym roku o tej porze dawno się opalałam na tarasie i pięknie kwitła większość kwiatów, a teraz jestem blada a kwiaty zamiast kwitnąć to niektóre pomarzły. Grrr:wściekła/y:
Ja chcę słoneczko i ładną pogodę!!!

Moja Maja też ma trądzik niemowlęcy (mam nadzieję bo nie chciałabym aby była to skaza białkowa).

Śpi sobie słodko właśnie moja królewna, ostatnio zaczęłam ją kłaść na brzuszku i mam wrażenie,że to jej pomaga na brzuszek. Infacol dajemy jej 2-3 razy dziennie,a nie przy każdym karmieniu bo nie ma takiej potrzeby. Myślicie,że tak można?

13x13 przestraszyłaś mnie z tymi pleśniawkami. Dobrze,że jesteście bo jedna coś napisze i pomoże innym w ten sposób. Teraz będę się przyglądać buźcie małej.

Moja Maja to nerwusek, denerwuje się często jak ją karmię. Odchyla się do tyłu, pręży się i wtedy zawartość nakładek rozlewa się na mnie i na nią. Trochę mleczka marnujemy,ale szkoda mi tej kruszynki bo chyba brzuszek ją boli wtedy.
Magda.ciosek my chcemy pojechać z małą w góry jak będzie miała 2 miesiące (mamy ok 500km). Będziemy robić częste postoje i myśle,że damy radę.

Miłego wieczorku i spokojnej nocki, zmykam kąpać małą (tzn asystować T. bo kąpanie małej on sobie zarezerwował :))))

A my 19 czerwca jedziemy do Mrągowa, czyli na drugi koniec Polski, bo mam tam letnią konferencję.
Auto klimatyzowane, częste postoje i jakoś chyba damy radę;-)
Mała będzie wtedy miała miesiąc i 3tyg.

noo mój mały cyckownik też bez problemu ogarnia dwa cyce za jednym zamachem....a efekty widać i czuć jak sie go nosi:)Jak tak dalej pójdzie to zraz się na pampersiaki 3 przerucimy:)dziś musiałam zrobić przegląd szafki bo niestety kilka ciuszków już nam odpadło, a kilku nawet nie zdążyliśmy założyć. Antoś jest króciutki i pulchniutki :)

Wasze maleństwa najadają sie w 5 min??? Mój ostatnio ponad godzinę ssał. I widzę, że bardzo przybiera, bo w 3 tyg wyglada jak szwagierki syn w 3 msc!! Jak on bedzie w takim tempie tył to masakra... moze to przez to, ze smoka nie chce

Wronka- od początku zjada z dwóch... jak je z jednej to po 5 minutach jest afera, że za mało zjadł ;-)

Wasze maleństwa najadają sie w 5 min??? Mój ostatnio ponad godzinę ssał. I widzę, że bardzo przybiera, bo w 3 tyg wyglada jak szwagierki syn w 3 msc!! Jak on bedzie w takim tempie tył to masakra... moze to przez to, ze smoka nie chce
moj smoczka zazwyczaj kocha, a jedzenie tez zajmuje mu godzine i przybiera w zastraszajacym tepie, wiec to raczej nie smoczek tylko mamy malych smakoszy rozkoszujacych sie jedzonkiem:)

Ostatnia edycja:
Moj maly ma chyba ciemieniuche,na jego glowce zauwazylam biale platki,wyglada to jak lupiez,i czy jest to ciemieniucha na 100% niewiem
Co do tego babelka na gornej wardze moj synek tez to ma i Szymek mial jak byl mlodszy,wiec mnie to nie martwi

kurde no to ja juz naprawde nie wiem co jest z tym Poli jedzeniem :baffled::baffled::baffled:
Ona od poczatku je tylko z 1 cycka, sporadycznie zdaza sie, ze po pojedzeniu po 20 minutach musi dojesc z drugiej. Je 10 do 15 minut maxymalnie, z tym ze faktycznie ssie bardzo intensywnie...
A jeszcze sie przejada??? Przeciez moje cyculki sa takie male :baffled::baffled::confused:

reklama
He he- a w takim razie czy któreś dziecięcie lubi na brzuszku leżeć? :D Bo u nas też wrzaski i julka bardzo nie lubi ;)

Do góry