reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Moja Alicja też ulewa. Przez co w ogóle jej nie kładę na wznak. Zawsze śpi na boczku, nawet na spacerkach w wózku. Boję się, żeby pod moją chwilową nieobecności nie zakrztusiła się. Bo już 2 razy jej się zdarzyło.
U niej w łóżeczku zawsze 2 kocyki zrolowane po obu stronach łóżka.
Na dodatek bardzo rzadko jej się odbija. Parę razu poszło aż nosek.
Czytałam o tym ulewaniu i tak może być do 6 miesiąca. Masakra, żyć w strachu tyle miesięcy....

reklama
Mam pytanie dotyczące szwów.. Byłam w poprzedni piątek u gina i mnie bolało jak szarpnął, więc powiedział, że mi szew jedynie porozcina bo to takie drażliwe miejsce koło cewki a szew jest rozpuszczalny i sam mi wyjdzie. No i dzisiaj kawałeczek wyszedł, dosłownie 2cm. Zaglądałam i jest tam jeszcze trochę tych nitek.
Ile się taki rozpuszczalny szew może rozpuszczać??

Pokazałam te 2cm M. i stwierdził, że jemu to na zwykły szew wygląda. Taki zwykły jeśli gin go porozcinał to też sam wyjdzie czy powinnam się jednak znów do gina udać? Teraz byłam w przychodni na NFZ (pierwszy raz w życiu) i gin. mi zalecił się za 3 tyg. pojawić na ponownej kontroli.

W sumie nic mi nie jest i lekki dyskomfort odczuwam tylko wtedy jak się dużo nachodzę.

justa to koniecznie daj znać co powie lekarz o tym lefaxie! ..ja dzis zaczełam dawać już 1 pompke przezornie ;)
dopiero 25 maja mam termin, kurde tak wydygalam z tym lefaxem ze dzis wogole nie podaje... w sumie moja mala nie ma kolek, brzuszek miekki, nie cisnie juz tak jak wczesniej, takze mysle ze jej przeszlo juz, kurcze szkoda mi twojej kruszynki ze nadal ja tak mocno to meczy... ja zawsze po kapieli masuje mojej malej brzuszek taka mascia - moze to ona pomogla...to jest specjalna masc na bole brzucha, wzdecia itp ziolowa sklada sie z kminku, od firmy Tamany Windsalbe...

dostałyśmy od pediatry skierowanie do poradni rehabilitacyjnej - Pani dr stwierdziła, że mała odgina się napięciowo - a po polsku przekręca się na jeden boczek i się delikatnie wygina (główkę do tyłu) - może któraś z Was spotkała się z czymś takim
za tydzień mamy pierwszą wizytę u rehabilitanta - ma ocenić co to jest i ewentualnie jakieś ćwiczenia zalecić
he? moja tez tak nieraz robi... lekarz mi nic nie mowil zeby cos z nia nie tak bylo.. mowil ze wszystko super i ze ladnie sie rozwija, przewracal ja na wszystkie boki..
jak dowiesz sie cos wiecej to pisz:tak:
Nasz Adaś tak samo... Ale ja to zwalam na kolki.. najpierw się pręży i czerwienieje przy tym,a gdy próbuję go podnieść zgina się w tył i zastyga w tej pozycji dopóki go nie położę.
Wszystkie widzę mamy podobne problemy czyli wszystko tak na chł opski rozum powinno być ok.

Mamuśki dwa pytanka mam - kiedy obcinałyście pazurki i kiedy zaczełyście podawać sab simplex i jak często?
mi polozna kazala poczekac do 5 tygodnia i tak tez zrobilam, obcielam dopiero w piatym tygodniu, a sab simplex podawalam kolo 3 tygodnia juz

ja mam to samo...
a jak malesj smok wypadnie to potem na swiatlach cyrki swiata robie wyginajac sie.......

U nas ok. Spacerki, spacerki, spacerki...
Wczoraj stwierdzilam, ze w jeansach ciazowych pochodze choc po domu... Ubralam i szok! Z tylka mi leca! Schodzilam po schodach, w jednej rece Pola , w drugiej jej lezaczek i z kazdym schodem gacie byly coraz nizej! Wreszcie zatrzymaly sie na biodrach:-D:-D:-D
Musze sprawdzic jak tam na wadze wygladam :tak::tak::tak:

hehe mi K. przyniosl spodnie ciazowe jak wychodzilismy ze szpitala. ja je na doope wciagam a one jak kurtyna w dol:-D wygladalam jak niechciane dziecie hiphopu:krok w kolanach, cycki jak melony, wlos w nieładzie:-D:-D:-D:-D
K. oddal mi swoj pasek od spodni i jakos dolecialam do samochodu:-)

teraz jak patrze na te spodnie to w szoku jestem, bo bedac w ciazy wiedzialam ze jestem duza, ale nie sadzilam ze az tak:-D:szok::-D:-D:-D:-D

no i Aj Lof moje biodrówki:-):-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

dzien dobry:-):-):-):-):-):-):-):-):-)

dzis humor dobry bo szoping mnie czeka:tak::tak:
cycki sobie kupie, butki moze no i jakies bluzki by sie zdały:-D:-D
tylko czy K. cierpliwosci wystarczy:dry::sorry2::-D:-D:-D:-D:-D

czesc dziewczyny:-) wlasnie konczymy nocna przekaske:tak: znaczy mnie sie wydaje ze konczymy, a jak bedzie to zaraz zob:-p bo Maly wczoraj glodny byl jak wilk wiec moze i teraz mu 40 min nie wystarczy...
dziewczyny, czy karmiac mozna jesc... sledzie? bo mam taka ochote na sledzika ze glow mala!! ale boje sie troche ze Mlodemu zaszkodzi:zawstydzona/y:
acha, jeszvze jedno- co z kawa? pijecie?

Kawusi na razie nie próbowałam, a tęskni mi się, że nie wiem, zwłaszcza przy takiej pogodzie. Boję się, że Zosia bardziej pobudzona po niej będzie.

Za bardzo chyba chwaliłam te moje dziecię i zapeszyłam, bo dziś pospać nie dała:-(. Do 2 co pięć minut zaczynała jęczeć, na rękach natychmiast spokój i tak się bujałyśmy 3h, a rano za to odsypiała zaległości. Po 10 musiałam ją wybudzić na jedzonko, żeby na zakupy przed deszczem zdążyć.

Czemu dopiero w 5 tygodniu?
Ja obcięłam już w szpitalu i obcinam raz w tygodniu. Nie wiem czy bym wytrzymała do 5 tyg.

Zaniepokoiłyście mnie tym napięciem. Zosia przeważnie główkę na jednej stronie trzyma, przekładam jej na drugą, żeby płaska z jednej strony nie była, ale po chwili znowu przekłada na swoją stronę. Za dwa tyg idziemy na szczepienia, muszę się o to podpytać.

uprzejmie informuje, ze ciasta juz nie ma :-) maz reszte zabral dzisiaj do pracy, co by sie zona pochwalic:-D:-D:-D:-D

na niedziele bedzie z masa ajerkoniakowa:tak::tak::tak: o ile goscie nas nawiedza;-)

Witam dziewczyny w ten pochmurny dzień, jak ja nie lubię deszczu:no:
Helenka śpi, chłopaki w szkole więc postanowiłam nadrobić forum, oczywiscie wszystkiego nie zdołam ale może chociaż coś:-)
Wronka kochana ta twoja Weronika, przyznam się że nam Mateusz daje czasem w kość niby ma już prawie 5 lat i myslelismy że będzie spokój a okazało się że pokazuje rogi:tak:dodatkowo skarży się ciągle na ból brzucha i najchętniej spałby z nami.Mam nadzieję ze przejdzie mu to szybko bo czasami jestem bezsilna:-(

No i sobie popisałam, moje dziecię się obudziło i jest głodne:-D a ona nie lubi czekać na cycusia.
Miłego dnia mamusie:tak:

wronka albo dziewczyny ktore maja Fride do noska, mam pytanie: bo wlasnie mi to przyszlo i tam pisze ze za kazdym razem trzeba wymieniac filtr i ze te filtry sie kupuje osobno...kurde, to ta niebieska gabka to ten filtr?? mam ja pociac na kawalki?? jak wy to robicie? kupowalyscie te filtry osobno?? i czy wyparzacie ta fride po kazdym uzyciu?? narazie nie mam potrzeby tego uzywac, ale prosze odpowiedzcie mi zebym juz wiedziala na pozniej...

reklama
Wracajac do ulewania to czytalam na necie,ze jesli dziecko ulewa po kazdym karmieniu to prawdopodobnie ma skaze bialkowa,Szymek mial,wiec Samuel tez moze miec choc nie musi,zobaczymy jak bedzie dzisiaj.
Poza tym moj maly jak chce zasnac przy cycku to nerwowo je,steka,rusza mocno glowka,przez co zle trzyma piers,ale po chwili zasypia,maly nerwusek:confused::-D

Do góry