reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
taa....13 oby nie pechowa:tak:ja pierwszą wizytę miałam na godzine 13 w gabinecie nr 13- który towarzyszył mi całą ciąże....oby moje dziecko nie zechcialo się tylko urodzić 13 maja:angry::angry::angry:haha- to już byłoby abstrakcją aleee.....
ja urodziłam 13 kwietnia i okazal się to dla mnie bardzo szczesliwy dzien
z reszta jak patrze na liste rozpakowanych to okazuje sie ze nie tylko dla mnie :tak::-)

Pytanie do mamusiek - udało Wam się użyć lewatywę przed porodem??

u mnie robią w szpitalu
byl to dla mnie normalny zabieg nie czulam skrepowania
lazienki na porodówce u nas to takie pokoje lazniekowe gdzie jest prysznic, sedes i lezanka, pani robi co do niej nalezy i zostawia cie sam na sam :)

To zwolnienie to przysługuje na opiekę nad matką, 14 dni. Załatwia się to w szpitalu przy wypisie, ale uwaga. U nas w szpitalu wystawiają tylko jak ktoś był po cesarkach, lub ma anemię, niedokrwistość. A na zwykłe porody nie dają. Ale i tak nie ma się co martwić. Jak w szpitalu nie wystawią, to wtedy trzeba iść do swojego lekarza rodzinnego z wypisem ze szpitala i on takie wystawia dla męża.
Ja o SN, ale i tak dostał mój mąż L4, bo chodziłam do lekarza ordynatora, pogadaliśmy z nim i bez problemu nam wystawił.
my mamy to zwolnienie od mojego prywatnego gina
ale co z tego jak szef meza ma bulwers i nie pozwala go wykorzystac
w glowie sie nie miesci
w szpitalu dawali tylko po cesarkach

A jak tam u was po porodzie z wagą??Bo ja już 12 kilo na minusie jestem i ważę 56.7 jeszcze 6 kilo i będzie spoko.

takiej to dobrze :tak:

wlasnie dziewczyny chcialam dodac suwaczek z waga i mi wyskakuje bląd o takiej tresci:
"
Natknęliśmy się na następujące problemy

• Your signature contains too many lines and must be shortened. You may only have up to 4 line(s). Long text may have been implicitly wrapped, causing it to be counted as multiple lines."
co to znaczy?
nie moge miec wiecej niz 2 suwaczki????
Wy macie niektóre po 4
o co kaman?

Dziewczyny, a ja lubię kaszkę mannę z Lidla albo z Biedronki. Gotować mi się nie chce to czasami kupne wcinam.
Dziś jednak na kolację pożarłam arbuza i popiłam naparem z malin:D
Przez tego arbuza pewnie czeka mnie zasikana noc, ale oprzeć się nie mogłam..

Kwiatuszku, moim zdaniem nie chodzi o 4 suwaczki tylko o 4 linijki tekstu.

ja chyba tez zaczne moja mala codziennie kapac to wtedy zobaczmy czy bedzie spokojniejsza i kapnie w koncu kiedy noc a kiedy dzien.. i moze troche pospi. wczoraj kapalismy i dzisiaj znowu, ona lubi sie kapac, ale po kapieli nie spi mi dobrze, nie moze zasnac, kapalismy ja o 19.30 potem jadla i dopiero teraz zasnela a jest 21.40...i pewnie za godzine sie znowu obudzi...

kici - ja smaruje kremem pupcie po kazdym przewijaniu, ale pachwiny nie - te smaruje wieczorem przy myciu...

Aniaz nie wiedziałam nawet że u "przenoszonych" dzieci może być bardziej sucha skóra... dobrze wiedzieć

Tymuś też jest przenoszony i ma suchą skórkę
ale nie da sobie zrobić masażu oliwką po kąpaniu bo całe kąpanie i zabiegi po to jeden płacz
reaguje tak samo jak Hania w jego wieku
później polubiła wiec licze ze on tez polubi
na razie smaruje mu kremikiem najbardziej suche miejsca
z reszta podobno oliwka wysusza skóre i natłuszcza ale nie nawilza tak jak kremik czy balsam

u mnie waga od miesiąca stoi w miejscu i tylko jakieś gramy w tą czy we wtą:-D
w sumie przytylam 15 kg , założyłam się z moim Pioterem że nie przekroczę 75 kg i tak też się stało .....mam równiuteńkie 75 kg w ubraniu...oczywiście nie kontrolowałam tego ale cieszę się że tak wyszło.
właśnie się zastanawiam co przygotować sobie na wyjście ze szpitala- chciałabym wbić się w moje jeansy ale nie wiem czy ryzykować wracaniem do domu z gołym tyłkiem jakbym się w nie nie zmieściła:-D:-Da tak poza tym zaglądnełam do aparatu , który już od tygodnia spoczywa w torbie a tam batery off:szok:ale miałam nosa- od razu wrzucilam je do ładowary.

ja wróciłam ze szpitala w ciażowych z 6 miesiąca

Dziewczyny, a ja lubię kaszkę mannę z Lidla albo z Biedronki. Gotować mi się nie chce to czasami kupne wcinam.
Dziś jednak na kolację pożarłam arbuza i popiłam naparem z malin:D
Przez tego arbuza pewnie czeka mnie zasikana noc, ale oprzeć się nie mogłam..

Kwiatuszku, moim zdaniem nie chodzi o 4 suwaczki tylko o 4 linijki tekstu.
tylko jakiego tekstu jak ja nie mam zadnego tekstu
mam 2 sygnaturki i zadnej nie moge wiecej dodac :-:)wściekła/y::wściekła/y:

Masz:
1) Tymoteuszek..
2) Mój Synek..
3) Hanna..
4) Moja Córeczka..

Długi tekst jest traktowany jako wielokrotność linijek i należy go podzielić.

reklama
Do góry