reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Netula - 3,36 to już kawał dzidzi;). Trzymam mocno kciuki.
Lady 87 ja miałam takie upławy,ale tylko 3 dni. Warto skonsultować je z lekarzem. Zwykle to kwestia infekcji. Sa bardziej kremowe czy brązowe?

Ostatnia edycja:
reklama
Kochane, Wy juz piszecie o USG genetycznym. A ja sie zaczynam obawiac, ze tutaj sie go nie przeprowadza. Rozmawialam z moja ginekolog, ale ona stwierdzila, ze mam przyjsc do niej na wizyte na poczatku pazdziernika. W jej gabinecie aparat do USG jest raczej gowniany, wiec nic sie na nim nie zobaczy. Nic to, pocztekam na wizyte i wtedy zobaczymy.
Sprobuj jej dopytac, bo szansa na usg genetyczne jest tylko miedzy 11 a 13,6 TC. Takie usg to oczywiscie zaden priorytet, ale jesli robia, to warto je wykonac.
Ja na swoje ide dokladnie za tydzien, i odliczam jak do choinki gdy bylam dzieckiem!

Dziewczyny, spac nie moge!!!!!! Bylo przed pierwsza jak jeszcze przewracalam sie z boku na bok, a teraz zamiast obudzic sie o 7:10 to od przed 5tej juz nie spie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
I tak juz ktoras noc z kolei jak budze sie wczesnie i zasnac nie moge, a potem w pracy umieram.

Musze sie przyznac, ze powoli zaczynam w pelni cieszyc sie z bycia w ciazy - mam na mysli przechodzace uciazliwe objawy. Brzusio rosnie, skutkow ubocznych nie ma, pieknieje z dnia na dzien hahaha....
Jedyne co zauwazylam to to, ze ubierajac rano spodnie do pracy - leca mi z tylka. Ide droga i podciagam je co chwile (z paska zrezygnowalam jakis czas temu), a jak po pracy zdejmuje ciuszki robocze i wbijam sie znow w spodnie to sa przyciasne. Chyba nogi mi puchna. Jest to mozliwe juz w trzecim miesiacu??????????? Co bedzie w 9tym?????

Ewka, czekamy na Twoje wyniki i kciuki ściskamy (nawet moja dzidzia i kot).
Co do konfliktu serologicznego, to rzeczywiście w pierwszej ciąży nie jest on zagrożeniem (tylko w rzadkich wypadkach). Poza tym choroba hemolityczna jest zwykle powikłaniem dopiero w czasie porodu. Nie ma więc na razie powodów do niepokoju. Wiem, że to trudne, ale oszczędzaj sobie i maluszkowi stresu kochana.
Aha i nie piszcie dziewczyny, że narobiłyśmy na forum bigosu, bo jak to przeczytałam, to mam na niego ochotę i sie zastanawiam skąd wziąć:p

Mi sie podoba...Fajnie i klarownie
Mam pytanie dziewczynki, pytam sie po raz 2gi...:-((
Macie moze takie uczucie w pochwie no i na pachwinach to nie jest bol ale jednak dokucza cos tam..tak jakby obolale miejsce...
Prosze o odpowiedz.
Boje sie,ze moja szyjka moglaby sie otwierac

Ilonko, moja gin w pierwszej ciąży tłumaczyła mi tak: skoro coś czujesz to jest ok, to znaczy się cos dzieje, twój organizm ma całe dziewiec miesiecy zeby przygotowac sie do porodu, miescnie i kosci miednicy musza sie rozejsc, zebys potem mogla urodzic dziecko :-)

Macie moze takie uczucie w pochwie no i na pachwinach to nie jest bol ale jednak dokucza cos tam..tak jakby obolale miejsce...
Prosze o odpowiedz.

Ilona ja mam ciągle jakieś bóle... Dla mnie to zupełnie nowe doznania, bo to moja pierwsza ciąża. W drugim miesiącu bóle były bardzo mocne i dokuczliwe, teraz są rzadsze i mniej bolesne. Boli mnie zwłaszcza wieczorami i bardzo kłuje jak kicham.

Mój lekarz twierdzi że takie bóle nie są groźne, dopóki odczuwam je po bokach (tak jakby bolały mnie jajniki), bo to bolą wiązadła które rosną. Niebezpieczny jest natomiast ból po środku, na wysokości macicy - to może oznaczać że coś się dzieje z macicą.

Co do twoich odczuć - ja nie mam takiego uczucia "dokuczania". Każda kobieta inaczej odczuwa ciążę i myślę, że powinnaś pogadać ze swoim lekarzem czy to jest groźne czy nie. Masz za sobą ciężkie doświadczenia, więc na pewno stresujesz sie bardzo, może to są wręcz jakieś bóle na tle nerwowym?

W każdym razie po tym co przeszłaś musisz rzeczywiście bardzo uważać - ja na Twoim miejscu pogadałabym z lekarzem. Czytając Twoje posty widzę jak dzielnie walczysz o swojego dzidziusia. Trzymaj tak dalej!

Sprobuj jej dopytac, bo szansa na usg genetyczne jest tylko miedzy 11 a 13,6 TC. Takie usg to oczywiscie zaden priorytet, ale jesli robia, to warto je wykonac.
Ja na swoje ide dokladnie za tydzien, i odliczam jak do choinki gdy bylam dzieckiem!

Dziewczyny, spac nie moge!!!!!! Bylo przed pierwsza jak jeszcze przewracalam sie z boku na bok, a teraz zamiast obudzic sie o 7:10 to od przed 5tej juz nie spie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
I tak juz ktoras noc z kolei jak budze sie wczesnie i zasnac nie moge, a potem w pracy umieram.

przyciasne. Chyba nogi mi puchna. Jest to mozliwe juz w trzecim miesiacu??????????? Co bedzie w 9tym?????

Ja w poprzedniej pod koniec miałam nogi jak balony straszne to było ale to było lato i upały po 30 stopnie więc myslę ze teraz bedzie inaczej . Wogóle latanie z brzuchem w upał to była masakra . W pierwszej jak piszesz wypiękniałam a teraz mam pełno syfów na buzi:wściekła/y::wściekła/y: ciągle mi się coś robi . Mam nadzieję że zgodnie z przesądami ( choć w nie nie wierze ) to na dziewczynkę bo one podobno urodę odbierają . To ty zgodnie z mądrością ludową bedziesz miała chłopca he he .
Ja spie jak zabita do rana pod warunkiem że mnie smyk nie obudzi . Ale on spi łądnie do 7 na szczęście

Aha i nie piszcie dziewczyny, że narobiłyśmy na forum bigosu, bo jak to przeczytałam, to mam na niego ochotę i sie zastanawiam skąd wziąć:p

Zrób i wyślij troche:-p:-p

Miłego dzionka .

dziewczyny, co do listy kwietniówek:
Pod sugestią 13x13 ( jeszcze raz bardzo dziekuje) zmieniłam wyglad listy i teraz jest według daty :-)
Poza tym nadal dużo dziewczyn nie ma na tej liscie :-(
No i ostatnia sprawa; nie bede narazie kombinowac z kolorami i bajerami bo czekam az wszystkie dziewczyny beda na liscie, wtedy troche pokombinuje, zeby ładniej to wygladało, narazie traktujcie to jako wersje roboczą :-)

jak ogladam te filmy to mi sie przypomina pewna dziewczyna ktora mieszkala kilka kilometrow ode mnie... miala ona ponizej 18 lat jak urodzila...
dziewczyna z patologicznej, wielodzietnej rodziny... w szkole nie szlo jej za dobrze, poszla do zawodowki.... nie miala totalnie pojecia o ciazy... sama byla przy kosci wiec tej ciazy nie bylo praktycznie widac... troche przytyla ale myslala ze to od tak tyje... na w-f w szkole zaczal ja bolec bardzo brzuch... nauczyciel zadzwonil po ambulans... zaczela rodzic... ze szpitala musieli zadzwonic do rodzicow zeby powiedziec co i jak bo corka niepelnoletnia... i dzwonia z tekstem ze corka wlasnie urodzila... matka w szoku ze zostala babka, corka w szoku ze zostala matka... do ostatniego dnia ciazy nikt nie wiedzial ze sie rodzina powiekszy...
jak sobie mysle o tym to normalnie masakra... dobrze ze dziewczyna trafila na dobrego chlopaka bo jej nie zostawil po porodzie i nie wiem jak teraz ale wiem ze byli ze soba i prawdopodobnie nadal sa...

U mojego gina była ostatnio babka w 37 tyg i twierdziła że nie wiedziała wcześniej ze jest w ciązy:szok::szok:

Ostro :-D Lubie takie historie :-D Ale jako obserwatorka, bo sama takiego szoku nie chcialabym przezyc
;-);-);-)

Tez wychodze z zalozenia, ze nie ma co odkladac obrony na przyszlosc. Ja bronilam sie 6 lat temu. Moje studia odbywaly sie w systemie punktowym. Pamietam jak juz mialam dosyc studiowania i w dodtku owczesny ¨narzeczony¨ strasznie mnie wkurzal. Pozbieralam do kupy badania, ktore w trakcie studiow robilam i w trzy dni dopisalam reszte do pracy magisterskiej - takie mialam nerwy na wspomnianego towarzysza. Pobieglam do promotorki (byl to poczatek kwietnia) na co ona po przeczytaniu pracy stwierdzila, ze jak dla niej moge sie bronic i czy 17 czerwca mi odpowiada. Powiedzialam, ze jasne. W dziekanacie dowiedzialam sie, ze zle mi policzono punkty i ze brakuje mi 3 - 60godzinnych przedmiotow. O zgrozo! Biegalam od profesora do profesora blagajac o mozliwosc zdania egzaminu bez obecnosci na zajeciach. Udalo sie :-) Mysle sobie, ze gdybym wowczas tak bardzo sie nie uparla, duzo czasu by uplynelo zanim obronilabym prace.

Ja tez mialam niezle przejscia z obrona. Tak mnie te studia meczyly, ze uparlam sie, ze skoncze je o rok wczesniej. Zaparlam sie, robilam duuuuuuuzo trudnych przedmiotow i jednoczesnie pisalam prace. Recenzje napisali mi blyskawicznie zebym tylko mogla sie bronic (nawet w niecaly miesiac po zlozeniu pracy, normalnie to sie u mnie nie zdarza). Ostatnia sesja... i okazalo sie, ze zabraklo mi 1 punktu do zaliczenia (zdala moze 1/5 studentow)! Poszlam na ustny, koles mnie walkowal, powiedzialam mu, ze mam za tydzien obrone i mnie przepuscil - gdyby nie obrona to raczej by mnie uwalil, bo pytal z jakis kosmicznych rzeczy... Co lepsze obrone mialam w poniedzialek, a w piatek szlam jeszcze rozmawiac z dziekanem zeby mnie zwolnij z obowiazku zaliczania roku seminarium i kurcze okazalo sie, ze jeszcze nie mialam wpisanej oceny z tego przedmiotu, z ktorego mialam egzamin ustny!!! Znowu cala obrona stanela pod znakiem zapytania... I to na 3 dni przed... Na szczescie wszystko skonczylo sie pomyslnie, ale wyobrazcie sobie te nerwy
;-)

Cześć dziewczyny
Zauważyłam żę od jakiegoś miesiąca o jednej porze po południu mam upławy koloru kremowego...brązowego... jakies takie ale to nie jest krew. Wkładek nigdy nie używałam a teraz muszę... czy wy też tak macie podczas ciąży??? Bo aż się martwię

Ja nie mam zadnych plamien... zupelnie zadnych... wiec nie wiem :-( najlepiej idz do lekarza...

reklama
Prosze o odpowiedz.

Ja nie mam takich bóli,więc nie pomogę.Mogę Cię tylko pocieszyc,że w pierwszej ciaży miałam skaracającą się szyjkę i musialam leżec, ale nie objawiało się to bolami.

Do góry