reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

A co wy na to, żeby zamiast na zamkniętym, otworzyć na głównym galerię słoneczek kwietniowych. Niektóre nie są zapisane na zamknięty i nie mogą pooglądać skarbów. A tak byłoby łatwiej. Co wy na to?
Niekiedy wchodzę na galerie marcowych i lutowych dzieciaczków pooglądać sobie maleństwa.

Równiez jestem przeciwko. Nie mam ochoty żeby moje dziecko oglądały jakieś obce osoby, tym bardziej ,że nigdy nie wiadomo, kto siedzi po drugiej stronie. Co do dziewczyn, które nie mogą oglądac, to jest to przejsciowe i tak jak kwiatuszek napisala, jak sie będą udzielac, dostana dostęp i wsio bedzie grało:)

ok, a teraz zmykam, na zakupki....:), dostalam kupon 30%, na ciuszki, wiec może cos sobie kupie, a jak nie sobie to któremus z dzieci napewno:)

reklama
O jessus jak mi dobrze:-D:-Ddawno tak nie mówilam....
właśnie wróciłam z dworku- trochę połaziłam w poszukiwaniu wiosny- i znalazłam kwitnące kwiatki w jakimś ogródku, trochę posiedziałam na ławce wystawiając brzuchol do słońca
zaraz z pracy wróci mój ukochany i chyba ruszymy nad morze:-D:-Dalbo nad wisłę wyglądać bociany...:-)Powiem Wam ze po dwóch dniach dogorywania po tym spacerku wróciła mi energia...oby nie uszła za szybko bo jutro mnie parę spraw czeka do załatwienia

kurde, tak szybko ciepełko przyszło i zastanawiam się co ja ubiore na święta?Buty by się przydały...a jeszcze bardziej jakiś sponsor :-D:-Dkochany mężu mój przyszły wracaj szybko do domu jest sprawa:-):-):-)

Melduję się, już bez szwów, dalej z obolałym brzuchem i dalej mega szczęśliwa :-)
Dziecię je, śpi i robi ok 10 kupek dziennie - ponoć to normalne u maluchów karmionych piersią :-) (ale mam nadzieję, że się jednak nad nami zlituje i zmniejszy nieco dzienny przerób ;-)

Na zamkniętym dodałam zdjęcie mojej królewny :-)

Ja też jestem przeciwna upublicznianiu tego wątku.

HA HA :-)Mleko jest dla CIELAKOW. Dorosli ludzie nie trawia jakichs tam skladnikow mleka, poza tym smakuje toto obrzydliwie... :baffled:Faktem jest tez, ze na zgage pomaga - nie na dlugo, ale dziala. Dzieki wszystkim bozkom lesnym po tych zgagowych napadach jakis tydzien temu, juz sie nie pojawily.

13x13
z tym opuszczonym brzuchaczem to dziwna sprawa. Moj juz siedzi na kolanach od jakiegos miesiaca, a po tym jak przeczytalam, ze miedzy cycuchy a zadek Alicji mozesz wsadzic cala dlon, zabralam sie do macania. Wymacalam cos twardego - chce wierzyc ze to te slawne latynoskie posladki - i dawaj pakuje dlon... i nastepna... o TAAAAAAAAAAAAAAAKA:szok: mam przestrzen pomiedzy biustem a Zeberka ;) Poza tym Kostka tez sie rozleniwila, czasem ma aktywny dzien, a czasem lezy do gory dupskiem i nawet sie nie ruszy ;)

AAA zapomnialam o zdjeciach. Zgadzam sie z Kwiatkiem i Forgetem - zdjecia maluchow na watek zamkniety.

Tak sobie mysle, ze jesli ktoras babeczka ma ochote, zawsze moze wkleic zdjecie baczka na ogolny (podobnie jak to sie dzieje w przypadku zdjec brzucholkow).
Jakos tak mi sie zdaje, ze te nasze cuda sa tak bardzo nasze, ze trzeba je chronic ;)

Laseczki a powiedzcie mi jak to jest z przygotowaniem sie do porodu,a chodzi mi o to czy trzeba sie wygolic tam na dole tak calkowicie czy nie.:zawstydzona/y:
Moze glupie pytanie ale nie wiem.

To nie jest głupie pytanie -u mnie położne przestrzegały przed robieniem czegoś innego niż zwykle tzn jak się golimy to się golić, jak nie -to zostawić GDYŻ
-zmiana zaburzy florę bakteryjną
-skóra do tej pory nie golona będzie podrażniona
-kolejna zmiana nie jest potrzebna

Co do zdjęć dzieciaczków -kto ma ochotę -proszę bardzo -ja wolę jak będą na zamkniętym. Jeśli komuś nie przeszkadza że obcy ludzie będą oglądać malucha -nic mi do tego -niech założy wątek -kto zechce zdjęcie wrzuci. OTO ZDANIE MOJE

reklama
Doczytałam, że o zdjęciach była mowa.. Również uważam, że powinny być na zamkniętym, a jak któraś ma ochotę to niech sobie swoje dziecko pokazuje komu i gdzie tylko chce;-)

Do góry