reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witajcie po weekendzie
Super, że udało się dotrwać do marca bez nowego wątku.
Co do zmian na forum to zachwycona nie jestem, na razie się gubię i wkurza mnie jak na oślep chcę kliknąć na jakąś funkcję a jej już tam nie ma.
Widzę,że już plany wakacyjne na tapecie. U nas kiepsko będzie w tym roku - Ola w lipcu z dziadkami nad morze, a my może w sierpniu chociaż na tydzień wyskoczymy na Mazury. Z kasą może być kiepsko, bo w sierpniu pewnie chrzciny będziemy robić, ale nie wyobrażam sobie lata bez chociaż kilkudniowego wyjazdu.

reklama
w ten weekend miałam zjazd w szkole- oczywiście nie byłam.... ale kolezanka mi przekazała ze w tej naszej szkole szaleja i trzeba siedziec od 8 do 20.00 na wykł i ćwiczeniach oczywiście obowiazkowo...bo jak nie to sie nie zaliczy zajęć.:( szookkkk i jak ja mam tam wysiedzić .....
poczytam Was troche na innych wątkach...... życze miłego dnia i zdrówka dla Was i Brzuszków

Wez sobie zwolnienie lekarskie - wtedy nieobecnosci sie nie licza
:tak:

właśnie!!! super że żadna kwietniówka nie wypakowała się w lutym, choć niewiele brakowało...
marzec to juz marzec inna sprawa, ale luty to by było przegiecie :)
ja tak za 2 tygodnie jak będę w 38 tygodniu to już bym szczerze chciała
a propos kolezanka cos mi wspomniala o oleju rycynowym, ktory zarzyla jak byla 6 dni po terminie i podobno dostala na drugi dziens urcze
nie iem czy to zbieg okolicznosci bow koncu tyle po terminie... czy zadzialal
syszalycie cos na temat tego sposobu wywolania porodu?
taks ie pytam orientacyjnie ale ja nei jestem raczej z tych co chetnei eksperymentuja i na pewno bede czekac na decyzje Tymka o wyjsciu
no chyba ze juz naprawde bedzie grubo po terminie...

mi gin wypisała maść na bóle BUTOPIRAZOL ,żę jest bezpieczna i można smarować bolące miejsca.... bo inne maście są zbyt mocne
na razie ratuje się no spą do gina ide w tym tygodniu to go spytam... nawet leżenie nie daje ulgi dopiero jak łaskawie zasnę... a jeszcze jak się młody stawia do potęguje ból...

:-)
Jak nie ma, jak widzialam w kodeksie drogowym? :baffled: Przepis nadal aktualny, ale osobiscie uwazam, ze lepiej sie zapinac... Jesli jedzie sie jako pasazer, to mozna pas odciagac pod brzuchem reka - kwestia przyzwyczajenia :tak: Mozna tez zapiac pas ZANIM sie wsiadzie do samochodu - zapinamy pas, siadamy w fotelu, przeciagamy nad glowa te czesc pasa, ktora ma byc na piersiach, a poprzeczna (dolna) czesc pasa zostawiamy sobie pod pupa. Tak jezdza rajdowcy, wiec jest to bardzo bezpieczne :-D:-D:-D

Olapop dzięki ogromne za ten pomysł z zapinaniem pasów przed wsiadaniem do samochodu. Przepis oczywiście jest,że kobieta w ciąży nie ma obowiązku zapinania pasów. Gdy jeżdżę jako pasażer to czasami na krótkich odcinkach nie zapinam pasów,ale gdy siedzę za kólkiem to nie mam takiej możliwości bo mam takiego 'pipczyka' co mi piszczy i każe zapiąć pasy. Za kółkiem jeżdżę, bo
a) lubię b) mieszkamy na przedmiściach i niby blisko centrum,ale wydostać się autobusem (1 linia, raz na godz) ciężko. Pomysł suuuuuuuuuuper:-):-):-)

chociaz czytajac ulotke to takie bezpieczne dla kobiet w ciazy to chyba nie jest..... ale gin powiedz ze jak jest to straszny ból to ze mozna zastosowac.... ja tylko kilka razy tego uzyłam....obecnie od kilku dni bóle kregosłupa mi przeszły, jedynie co to czasem zebra bolą

reklama
a propos kolezanka cos mi wspomniala o oleju rycynowym, ktory zarzyla jak byla 6 dni po terminie i podobno dostala na drugi dziens urcze
nie iem czy to zbieg okolicznosci bow koncu tyle po terminie... czy zadzialal
syszalycie cos na temat tego sposobu wywolania porodu?
taks ie pytam orientacyjnie ale ja nei jestem raczej z tych co chetnei eksperymentuja i na pewno bede czekac na decyzje Tymka o wyjsciu
no chyba ze juz naprawde bedzie grubo po terminie...

Jest na BB watek o wywolywaniu porodu, dziewczyny wypowiadaja sie miedzy innymi na temat oleju rycynowego.

:-)
Olapop dzięki ogromne za ten pomysł z zapinaniem pasów przed wsiadaniem do samochodu.

Nie ma sprawy :-D:-D:-D To jest bardzo wygodne, bo tak naprawde w ogole nie musisz tych pasow odpinac jak wysiadasz (nie musisz sie za duzo schylac)
:tak:

Do góry