reklama
oj od piątku żeście dziewczyny się rozpisały że mam już problemy z nadrobieniem tego...
w poniedziałek byłam u ginki i tak mnie wkurzyła, że szkoda słów.
Dała skierownie na badania krwi i moczu, pobrała cytologie i pogrzebała tylko paluchem po czym stwierdziła, że ciąża w macicy. Jak zaczęła mi wyliczać tygodnie ciązy to myślalam że zwątpie bo doliczyła się już 10, nie wiem w jaki sposób skoro ostatnią miesiączkę miałam 8 lipca. Masakra. Jutro idę prywatnie do innej i jak mi nie zrobi usg to chyba padne tam trupem ze złości.
do tego z mężem trochę się pokłóciliśmy i chodzę wściekła jak osa... jednak jest dobra strona tej kłótni bo mój mąż pierwszy raz wczoraj prasował! sam z siebie się wziął bo chyba mu koszuli do pracy zabrakło... i pozmywał i kolację chciał zrobić, hehehe chce mi się przypodobać bym się nie gniewała :-) ale tak łatwo nie będzie, bez kwiatów nie ma przebacz
nic, zmykam na zakupy i biorę się za obiad...

w poniedziałek byłam u ginki i tak mnie wkurzyła, że szkoda słów.

nic, zmykam na zakupy i biorę się za obiad...

Ilona1985
Fanka BB :)
Aneczka nie jestem pewna jestes w Irlandii czy Uk??Bo jak w Irlandii to z plamieniami jak najbardziej powinnas jechac na emergancy room..Ja juz bylam 2 razy, zeby upewnic sie czy wszystko jest ok..Raz udalam ,ze zemdlalam....a raz to wtedy sie wystraszylam, ze zginely mi z dnia na dzien objawy ciazowe...
Masz do tego prawo, jak najbardziej...
O i jesli masz w domu luteine to dobrze byloby wziac.
Malena81..super wiesci!!!
Justys84 musi byc ok!!
Masz do tego prawo, jak najbardziej...
O i jesli masz w domu luteine to dobrze byloby wziac.
Malena81..super wiesci!!!
Justys84 musi byc ok!!
Witajcie!
ja jestem szczęśliwa, bo już po wizycie
jest fasoleczka, ma 2 mm i serduszko już raczek puka
lekarz nie był pewny, bo ma słaby aparat u siebie
ale mam podejść w poniedziałek tak dla spokojności
Suwaczek już wklejony!
No to startujemy na dobre!
Jestem taka szczęśliwa!
no to gratuluję potwierdzenia
malena81 daj znac jak tam Twoja wizyta!
Ja dzis w pracy sama jestem, znaczy nie dokladnie, bo oczywiscie jest szef i jego pomocnik, ale z "dziewczyn" tylko ja i wszystko na mojej glowie
Bardzo nie lubie takich dni, bo nawet idac na siusiu musze ktoremus meldowac ze mnie nie bedzie i jakby co, to niech oni zajma sie tel czy interesantem. Troche to denerwujace, zlwaszcza jak sika sie dosyc czesto... no ale od jutra juz bedzie lepiej, bo wracaja laski
Za tydz ma usg, w koncu, bo strasznie juz mnie denerwuje ten brak typowych objawow ciazy. Juz nawet chcialam isc tutaj prywatnie, ale Sz powiedzial zebym nie panikowala i chyba mam racje. W sumie nic sie niepokojacego nie dzieje i powinnam sie cieszyc ze "dobrze znosze" ciaze, ale zawsze gdzies tam z tylu siedzi taka wredna mysl mowiaca "a moze kropka juz nie ma i dlatego nie ma objawow..." No nic, we wtorek sie wszsytkigo dowie
Dziewczyny studiujace, a tak z innej beczki, czy Wy tez musicie placic dodatkowe czesne za miesiace od pazdziernika do obrony? To jakas paranoja, nie?
Pozdr serdecznie i wracam do pracy
Ja dzis w pracy sama jestem, znaczy nie dokladnie, bo oczywiscie jest szef i jego pomocnik, ale z "dziewczyn" tylko ja i wszystko na mojej glowie
Za tydz ma usg, w koncu, bo strasznie juz mnie denerwuje ten brak typowych objawow ciazy. Juz nawet chcialam isc tutaj prywatnie, ale Sz powiedzial zebym nie panikowala i chyba mam racje. W sumie nic sie niepokojacego nie dzieje i powinnam sie cieszyc ze "dobrze znosze" ciaze, ale zawsze gdzies tam z tylu siedzi taka wredna mysl mowiaca "a moze kropka juz nie ma i dlatego nie ma objawow..." No nic, we wtorek sie wszsytkigo dowie
Dziewczyny studiujace, a tak z innej beczki, czy Wy tez musicie placic dodatkowe czesne za miesiace od pazdziernika do obrony? To jakas paranoja, nie?
Pozdr serdecznie i wracam do pracy
Jestem po dłuższej przerwie ale moja dziecina daje mi tak w kość ze na nic siły nie mam -dziś słyszałam serduszko -cudownie bije 150 uderzeń na minutę. Brzdąc nadrobił i już nie wygląda na tydzień młodsze maleństwo a na 8 tygodniowe pełną gębą
Zrobiłam wszystkie możliwe badania -wyniki krwi moczu cyto toxo różyczki ok i jeszcze milion innych:-)
Na nudności -5 litrów wody dziennie i cola pół szklanki w krytycznych momentach, jeść często a mało żeby nie dopuścić do pustego żołądka i tyle.
Karola jest w szpitalu bo ta krew i upławy to przez krwiaczek. Tamten lekarz nie zauważył tego
Studiującamama nie martw się trzymam kciuki -a jeśli chodzi o ginekologów to ja mam czasem wrażenie ze baby nic nie robią tylko do gina latają:-)
Ella1 jak tam bóle głowy mam nadzieję że już Cię nie męczą
Natali wiem o czym piszesz -mnie też biegunka męczy ale z dwojga złego chyba lepiej to niż niemoc na kibelku:-) to takie zatrucie organizmu wiec i objawy takie
Natula to tak było:-) bo już myślałam ze Ty albo mąż ginekolog:-)nie bój się -ja swój strach zamieniłam na nadzieję i całkiem nieźle mi idzie
wspaniałe wiesci
Marlenka jak nocki malutkiej? już spokojniejsze? jak Ty sobie radzisz z małym dzieckiem i mdłościami
ja bym padła na twarz. U nie powiedziała że mam żyły krzywe
Amorek to piękne wieści

cudownie -cieszę sie razem z Tobą i kibicuję maluchom. Oglądałam kiedyś fajny program o ciążach bliźniaczych -jak maluchy się biją w brzuszku i widać które będzie dominowało:-) bomba. Ciuchy ciążowe jak nie będę się mieściła w swoje rzeczy -póki co jest ok
Akaata widok teściowej? a ponoć to zapachy drażnią
odpoczywaj odpoczywaj -ja jak idę do WC w nocy to przysypiam na tronie:-)
Justys jak mi na chwilę mija to sie cieszę i jem wszystko co popadnie bo wiem że mdłości wrócą wielkimi krokami i nici z jedzenia
martwisz sie jak masz dużo zajęć w domu na wolnym szalca dostaniesz. Albo przestań się martwić albo pracuj dalej
Mamusia trzeba być pod opieką lekarza od 10 tc nie później więc nie będzie problemu.
a ja lubię Białystok -fajne miasto i dobre trunki:-) TAK TRZYMAĆ BRAWO

Aniez wow to sie nazywa wiedza o becikowym -a raczej niewiedza. Najważniejsze ze mamy lekarzy a dziewczyny z zagranicy pewnie dostaną na innych zasadach. A u mnie mdły dzień też... a czy w 12tc odejdzie jak ręką odjął hmmm zobaczyny:-)
Aneczka77 ważne że się znalazł a że na drugim końcu swiata to taki mały globalny szczegół:-) moze wya Ci się śmieszne co napiszę ale też dziś usłyszałam pierwszy raz -koleżanka ma trzy wyparzone gwoździe wbite w jabłko na pół dnia i lekarz jej powiedział ze to żelazo prechodzi
hmm nie zaszkodzi a moze pomoże -nie wiem czy to ludowe zwyczaje ale ona tak robi
Ola1506 witaj:-) i gratuluję!!!!!!!!!!!!!!1
Makaronka a co u Ciebie:-) moze wapno wypij -nie zaszkodzi przecież a może pomóc
Kici wszystko jest normalne bo to nie zależy od jednego usg tylko od kilku -wtedy sie widzi wzrost, dookresla wiek ciąży itp. U mnie najpierw ciaża wyglądała na młodszą a już teraz dzidziuś dogonił swój tydzień więc jest ok. A z terminu ostatniej @ (OM) jak Ci wychodzi? 1 dzień @ liczy sie jako pierwszy dzień ciaży
Powiedz ze to on Cię zawiódł 
Isabela świetne wieści -gratulacje i spokojnych miesiecy:-)
Zielona maupa datę porodu ustalą Ci tak jak sobie sama możesz ustalić -kalkulatorek:-) gwarancji nikt nie da
Ilona1985 witaj!!!
Toola jak praca? mam nadzieję ze nie przemęczasz się
masz rację kochana -i jeszcze nie było -boli nie boli niedobrze czy dobrze -do roboty do garów i obiad robić -a zapachy ze przeszkadzały? kogo to obchodziło
AAnuusiaa to kiedy masz to usg? bo z tego co a sie orientuję to od 13 tc robią tu przez powłoki no chyba że usg NT.
Malena jak samopoczucie? a tesciowa -najlepiej jak jest daleko
Olaolap -nie mam pojęcia co to znaczy -dlatego u mojego gina siedzę godzine choć przysługuje mi 20 min:-) zadajemy mu z S pytania jak w 1 z 10
Magdaciosek jak się źle czujesz to akurat nie ma sie czym martwić:-)
Mycha jak ja bym chciała móc tyle wody pić a odrzuca mnie na sam widok choć muszę
Coyote jak samopoczucie? juz lepiej? wiem że dziwne pytanie bo mogę domyslać sie odpowiedzi ale... my sobie mozemy liczyć a jak zajaczek nie zechce to nie wyskoczy:-) no chyba ze któraś zacznie gary z jajami nosić -to od razu na porodówkę trafi
Madzia1978 witaj i zostań z nami. Tym razem już musi być dobrze -odpoczywaj a ja trzymam kciuki
bez paniki -a Ty coś widzisz na zdjeciu? przecież to maleństwo jest. USG powinno być zabronione przed 7tc
i tak nic nie wnosi a tylko się kobity trzęsą
Ninonka dziekujemy:-)
Aga2010 Twój hamburger i dżem mnie nie dziwi -ale jak mój S jadł kanapkę z szynką serkiem topionym i dżemem to
zatkało mnie
Agnieszkareymond mnie nauczyło doświadczenie zeby nie robić wanny zupy bo pomimo że ja pożeram dziś to utro wylewam bo patrzeć nie mogę:-)
Aga22 witaj i gratuluję:-) termin masz na 3.04.2010 szacunkowy:-)
Paula witaj i gratuluję:-)
Dagsila witaj:-) zobaczymy czy malec bedzie chciał zostać zajączkiem czy prezentem
dziewczynkom się ponoć spieszy a chłopcy czekają :-)
Justa24 świetne wiadomosci
pewnie ze musi być dobrze -bo jak może być inaczej? nie może
Barasia świetnie!!! więc zapominamy o strachu i cieszymy się na maxa
odbijanie sie normalka
Anaa2010 tak to już z nami jest -wszystko się naciąga więc trochę pobolewa. Nie martw sie niczym i odpoczywaj
AgniesiaB widać każdy ma inaczej -jedne mamusie spią jak susły, drugie mamusie nie mogą spać. A jak sie w dzień czujesz po takiej nocy?
Lady ale przecież jak dogadasz sie w szkole to obronisz sie w marcu
ja nie miałam problemu z wcześniejszym terminem obrony
gratuluję bardzo a rodzice świata poza wnukiem nie będą widzieli:-) oddam Ci swoje mdłości i wymioty na tydzień to oddasz mi je z płaczem:-)
Forget me not jesteś i Ty. Jak samopoczucie?
Malena jestem ale raczej nie do użytku:-) trzymam kciuki za pracę mgr i kończ ją kochana -co dwie głowy to nie jedna
gratuluję suwaczka
walnij męża w łeb i powiedz mu że Ty uwierzyłaś ze jest facetem jak jeszcze nie widziałaś *** ale teraz okazało się ze ich nie ma
Ewka84 masz rację
gratuluję wytrwałości i owagi
Olalo spoko ja czułam dziś jak "pachnie" zamarznięte udko kurczaka
Kwiatuszek po prostu powiedz ze chcesz zaświadczenie ze jesteś w ciąży, wydają takie zawsze bez problemu -a na jego podstawie ewentualnie Ci wypiszą akis kwit. Poza tym masz kartę przebiegu ciąży i kartę u lekarza -to żaden problem
Sospettosa witaj -jak sie czujesz i gdzie się podziewasz?
Jetem z Was dumna -coraz mniej marudzenia i strachów na lachy więcej dziewczyn z jajem co są silne i wierzą -i to sie liczy. Ja na siebie dmuchałam leżałam, nie piłam kawy -herbaty nawet. Owoce, warzywa wszystkie książki o zdrowej ciązy zastosowane i mój Aniołek odszedł po cichutku. Nie wolno się martwić i świrować bo jak mi mówił lekarz -to blokuje wydzielanie hormonów i prowadzi do tragedii. Czy to prawda? nie mam zamiaru sprawdzać. Strach nic nie da a tylko stracę na niego cały czas -mogę sie za to ieszyć i wiedzieć kiedys że wierzyłam w swoje maleństwo w każdej sekundzie.

Zrobiłam wszystkie możliwe badania -wyniki krwi moczu cyto toxo różyczki ok i jeszcze milion innych:-)
Na nudności -5 litrów wody dziennie i cola pół szklanki w krytycznych momentach, jeść często a mało żeby nie dopuścić do pustego żołądka i tyle.
Karola jest w szpitalu bo ta krew i upławy to przez krwiaczek. Tamten lekarz nie zauważył tego

Studiującamama nie martw się trzymam kciuki -a jeśli chodzi o ginekologów to ja mam czasem wrażenie ze baby nic nie robią tylko do gina latają:-)
Ella1 jak tam bóle głowy mam nadzieję że już Cię nie męczą

Natali wiem o czym piszesz -mnie też biegunka męczy ale z dwojga złego chyba lepiej to niż niemoc na kibelku:-) to takie zatrucie organizmu wiec i objawy takie
Natula to tak było:-) bo już myślałam ze Ty albo mąż ginekolog:-)nie bój się -ja swój strach zamieniłam na nadzieję i całkiem nieźle mi idzie

Marlenka jak nocki malutkiej? już spokojniejsze? jak Ty sobie radzisz z małym dzieckiem i mdłościami

Amorek to piękne wieści

Akaata widok teściowej? a ponoć to zapachy drażnią

Justys jak mi na chwilę mija to sie cieszę i jem wszystko co popadnie bo wiem że mdłości wrócą wielkimi krokami i nici z jedzenia

Mamusia trzeba być pod opieką lekarza od 10 tc nie później więc nie będzie problemu.

Aniez wow to sie nazywa wiedza o becikowym -a raczej niewiedza. Najważniejsze ze mamy lekarzy a dziewczyny z zagranicy pewnie dostaną na innych zasadach. A u mnie mdły dzień też... a czy w 12tc odejdzie jak ręką odjął hmmm zobaczyny:-)
Aneczka77 ważne że się znalazł a że na drugim końcu swiata to taki mały globalny szczegół:-) moze wya Ci się śmieszne co napiszę ale też dziś usłyszałam pierwszy raz -koleżanka ma trzy wyparzone gwoździe wbite w jabłko na pół dnia i lekarz jej powiedział ze to żelazo prechodzi

Ola1506 witaj:-) i gratuluję!!!!!!!!!!!!!!1
Makaronka a co u Ciebie:-) moze wapno wypij -nie zaszkodzi przecież a może pomóc

Kici wszystko jest normalne bo to nie zależy od jednego usg tylko od kilku -wtedy sie widzi wzrost, dookresla wiek ciąży itp. U mnie najpierw ciaża wyglądała na młodszą a już teraz dzidziuś dogonił swój tydzień więc jest ok. A z terminu ostatniej @ (OM) jak Ci wychodzi? 1 dzień @ liczy sie jako pierwszy dzień ciaży

Isabela świetne wieści -gratulacje i spokojnych miesiecy:-)
Zielona maupa datę porodu ustalą Ci tak jak sobie sama możesz ustalić -kalkulatorek:-) gwarancji nikt nie da
Ilona1985 witaj!!!
Toola jak praca? mam nadzieję ze nie przemęczasz się

AAnuusiaa to kiedy masz to usg? bo z tego co a sie orientuję to od 13 tc robią tu przez powłoki no chyba że usg NT.
Malena jak samopoczucie? a tesciowa -najlepiej jak jest daleko

Olaolap -nie mam pojęcia co to znaczy -dlatego u mojego gina siedzę godzine choć przysługuje mi 20 min:-) zadajemy mu z S pytania jak w 1 z 10

Magdaciosek jak się źle czujesz to akurat nie ma sie czym martwić:-)
Mycha jak ja bym chciała móc tyle wody pić a odrzuca mnie na sam widok choć muszę

Coyote jak samopoczucie? juz lepiej? wiem że dziwne pytanie bo mogę domyslać sie odpowiedzi ale... my sobie mozemy liczyć a jak zajaczek nie zechce to nie wyskoczy:-) no chyba ze któraś zacznie gary z jajami nosić -to od razu na porodówkę trafi

Madzia1978 witaj i zostań z nami. Tym razem już musi być dobrze -odpoczywaj a ja trzymam kciuki

Ninonka dziekujemy:-)
Aga2010 Twój hamburger i dżem mnie nie dziwi -ale jak mój S jadł kanapkę z szynką serkiem topionym i dżemem to

Agnieszkareymond mnie nauczyło doświadczenie zeby nie robić wanny zupy bo pomimo że ja pożeram dziś to utro wylewam bo patrzeć nie mogę:-)
Aga22 witaj i gratuluję:-) termin masz na 3.04.2010 szacunkowy:-)
Paula witaj i gratuluję:-)
Dagsila witaj:-) zobaczymy czy malec bedzie chciał zostać zajączkiem czy prezentem

Justa24 świetne wiadomosci

Barasia świetnie!!! więc zapominamy o strachu i cieszymy się na maxa

Anaa2010 tak to już z nami jest -wszystko się naciąga więc trochę pobolewa. Nie martw sie niczym i odpoczywaj

AgniesiaB widać każdy ma inaczej -jedne mamusie spią jak susły, drugie mamusie nie mogą spać. A jak sie w dzień czujesz po takiej nocy?
Lady ale przecież jak dogadasz sie w szkole to obronisz sie w marcu

Forget me not jesteś i Ty. Jak samopoczucie?
Malena jestem ale raczej nie do użytku:-) trzymam kciuki za pracę mgr i kończ ją kochana -co dwie głowy to nie jedna

Ewka84 masz rację

Olalo spoko ja czułam dziś jak "pachnie" zamarznięte udko kurczaka

Kwiatuszek po prostu powiedz ze chcesz zaświadczenie ze jesteś w ciąży, wydają takie zawsze bez problemu -a na jego podstawie ewentualnie Ci wypiszą akis kwit. Poza tym masz kartę przebiegu ciąży i kartę u lekarza -to żaden problem
Sospettosa witaj -jak sie czujesz i gdzie się podziewasz?
Jetem z Was dumna -coraz mniej marudzenia i strachów na lachy więcej dziewczyn z jajem co są silne i wierzą -i to sie liczy. Ja na siebie dmuchałam leżałam, nie piłam kawy -herbaty nawet. Owoce, warzywa wszystkie książki o zdrowej ciązy zastosowane i mój Aniołek odszedł po cichutku. Nie wolno się martwić i świrować bo jak mi mówił lekarz -to blokuje wydzielanie hormonów i prowadzi do tragedii. Czy to prawda? nie mam zamiaru sprawdzać. Strach nic nie da a tylko stracę na niego cały czas -mogę sie za to ieszyć i wiedzieć kiedys że wierzyłam w swoje maleństwo w każdej sekundzie.
Coyote
Mama Gracjana i Mateusza!
Jestem po dłuższej przerwie ale moja dziecina daje mi tak w kość ze na nic siły nie mam -dziś słyszałam serduszko -cudownie bije 150 uderzeń na minutę. Brzdąc nadrobił i już nie wygląda na tydzień młodsze maleństwo a na 8 tygodniowe pełną gębą![]()
.
Super, że wszystko ok z maleństwem. Ja czuję sie ogólnie lepiej, ogólnie, bo byłoby wszystko ok, gdybym nie była taka łapczywa i nie nażarłabym się jak głupia gołąbków no i teraz boli mnie brzuch

Miłego wieczorku

Ilona1985
Fanka BB :)
Wow 13x13 ten post swiadczy ,ze jest nasz juz duuuuuuuuuuuuuuzo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Ja jutro do gina, po wyniki z wymazu...Zobaczymy co za grzybol tam siedzi...Ahhhhh
Teraz nie wiem czy skusic sie na Usg...dopiero cu bylam...ale ze mnie niecierlwiec....
Buziole dla wszystkich ciezaroweczek!!!
Ja jutro do gina, po wyniki z wymazu...Zobaczymy co za grzybol tam siedzi...Ahhhhh
Teraz nie wiem czy skusic sie na Usg...dopiero cu bylam...ale ze mnie niecierlwiec....
Buziole dla wszystkich ciezaroweczek!!!
reklama
mycha-30
Początkująca
Witam kwietnióweczki jak zwykle tylko na chwilkę, no cóż życie
synek poszedł do 2 klasy i obowiązki,jestem na L4 a ciągle latam jak opętana , dziś musiałam załatwiać kucharkę na komunię a salę mam zaklepaną od tamtego roku masakra
terminy mają zaklepane na 2012r.córa pójdzie za 3 lata więc już teraz muszę zapisać
.Dziś mam straszną zgagę zachciało mi się żurku no i mam za swoje,a tak ogólnie to nawet ok,troszkę głowa mnie boli i strasznie suszy.Gorąco Was pozdrawiam i przyjemnego wieczorku :-)