reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Myślicie, że medycynę też się da skończyć w terminie w ciąży i z maluchem? Bardzo bym chciała dac radę - od października zaczynam 5 rok, urodzę ( jak wiecie) w kwietniu, potem max tydzień w domu/szpitalu i znow na zajęcia trzeba będzie chodzić..

reklama
Mój kochany małżonek już zaplanował co zrobi na kolację ;-) Odwołał też tenisa, na którego się dzisiaj wybierał i zamierza zostać ze mną w domu aby upewnić się, że ze mną i maleństwem jest wszystko w porządku :-) Planujemy rozłożyć się na kanapie i obejrzeć jakiś film :tak: Jeszcze jakieś 10 min i będzie można opuścić pracę. Dzisiaj to i tak owocna ta praca nie była, więc nie mam co tutaj dłużej siedzieć.

Ale masz fajnego męża.
Mój mi własnie powiedział, że dopóki nie mam potwierdzenia, że jestem w ciązy, to tak jakbym nie była... :wściekła/y:

Myślicie, że medycynę też się da skończyć w terminie w ciąży i z maluchem? Bardzo bym chciała dac radę - od października zaczynam 5 rok, urodzę ( jak wiecie) w kwietniu, potem max tydzień w domu/szpitalu i znow na zajęcia trzeba będzie chodzić..

Dasz radę. Znam lekarę, która dwójkę na studiach urodziła, a potem jeszcze kolejne dwoje pomiędzy specjalizacjami :tak:
Ważne jest tylko pomoc bliskich, żeby się miał kto czasem zająć maluszkiem, bo nauka przy bobasie, to nie lada wyzwanie. Ja nie potrafię.
jak musiałam się uczyć, prosiłam Tatę lub teściową, żeby wziął małą na spacer...
M. nigdy nie ma dla nas czasu...

Dziewczyny! Dzisiaj jest TEN dzień.
Idę na 10:30 do lekarza.
Mam nadzieję, że będę mogła już całkiem oficjalnie do Was dołączyć.

Co do plamień to z Izunią miałam gdzieś w 7 tyg 2 dni plamienia i to na czerwono.
I wszystko było ok.
Także NIE MATWCIE SIĘ NA ZAPAS!!!

Miłego dnia!

No włąsnie najpierw mama przyjedzie sie zając na urlopie dzieckiem, ale potem od 6 roku, to chyba pośle dziecko do żłobka...Może siostra sie przyda? Nic jeszcze nie wie;)

Ledwo nadrobiłam, ale macie upór w pisaniu, hehe, u mnie od nocy mokro, pada i jest pochmurno, przez to też i ja jakoś w najlepszym nastroju nie jestem, a moje dziecko, które bedzie musialo dzis cały niemal dzien przesiedziec w domu to juz chyba fioła jakiegos dostanie a ja przy nim ;-)
Ja juz odliczam dni do kolejnej wizyty u lekarza, juz nie moge sie doczekac kiedy zobacze maleństwo, w sumie to nie moge sie doczekac do kwietnia, ale usg to tez coś, pomimo tego, ze nie moge tego maluszka przytulić :-)

Miłego dzionka :-)

wczoraj mielismy male szkolenie w pracy a ze skonczylo sie wczesniej poszlismy na piwo, szef sie przerazil ze nie pilam alkoholu, od razu sie pytal czy jestem chora :szok: juz mialam na koncu jezyka mu powiedziec ale na szczescie sam zmienil temat
boje sie mu powiedziec bo praktycznie bedzie sie to rownalo z zakonczeniem tu mojej pracy bo nie bede w stanie tu wrocic po macierzysnkim, pelny etat 30 km dojazd nie dam rady pogodzic z opieka nad malenstwem

Malena81 - trzymam kciuki dzisiaj, napisz po powrocie co i jak

lady87 - nie martw sie na zapas, stres szkodzi twojej fasolce, bedzie wszystko dobrze, plamienia nie sa straszne-to pewnie jakas stara krew, byleby swieza krew sie nie pojawila-bo wtedy szybko do lekarza!, a co do duzego brzucha to ja tez go mam, nie pasuje w zadne spodnie, bo wszystkie mam odcisle, albo biodrowki...

Coyote - ja tez juz sie nie moge doczekac kazdej kolejnej wizyty i pelna obaw jestem, a juz nie wspomne jak pragne zeby juz byl kwiecien!, u nas tez brzydka pogoda dzis i jakos nieswoja jestem, chyba bym najlepiej caly dzien przespala...

ewka84 - a jak twoje samopoczucie? a egzaminy zdasz napewno!! trzymam kciuki

Miałam wczoraj takie dziwne brązowe gęste plamienie??? nie wiem co to. do szpitala ide na badanie bo mam jakiegos guzka w poniedzialek. boje sie jak cholera
a co do brzucha myslalam ze tylko ja mam takie wrazenie ze sie powiekszyl ja juz ciezko wchodze w spodnie (bo mam obcisle) :/

lady widzę, że jesteśmy dokładnie w tym samym dniu ciąży :-)

a co do brzucha to też tak mam. normalnie jestem szczupła, i po brzuchu widać od razu, że coś się tam dzieje. mam taki twardawy i lekko powiększony.

reklama
Witajcie!

ja jestem szczęśliwa, bo już po wizycie
jest fasoleczka, ma 2 mm i serduszko już raczek puka
lekarz nie był pewny, bo ma słaby aparat u siebie
ale mam podejść w poniedziałek tak dla spokojności

Suwaczek już wklejony!
No to startujemy na dobre!

Jestem taka szczęśliwa!

Do góry