reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Dagsila ja te które mam (z przed 3 lat) mam zamiar wygotować a najmniej w 65 st. wyprać. Kiedyś się gotowało pieluchy. Ale jak jest z tymi obecnymi to nie wiem...

justa Mąż sie biedaczek strasznie przejął...zresztą ty też...

reklama
Dagsila ja te które mam (z przed 3 lat) mam zamiar wygotować a najmniej w 65 st. wyprać. Kiedyś się gotowało pieluchy. Ale jak jest z tymi obecnymi to nie wiem...

justa Mąż sie biedaczek strasznie przejął...zresztą ty też...

Aga- to takie nojki sztuki nie śmigane mam też wygotowywać? Ja je w 30 stopniach tak jak zresztą wszystkie ubranka wyprałam i wyprasowałam. Moja mama te kiedyś gotowała pieluchy , ale to były czasy jak w nie sikaliśmy:eek:
Bosche, a może ja mam je jeszcze raz wyprać w wyższej temp?:sorry:

heheh no to nadal nie wiem:-)

a dla utrudnienia flanela jest kolorowa...

no i na ilu kropkach prasowac???????????????

Kamisia, maonka ja wczoraj dowiedziałam się po konsultacji z panią dr że można brać cholinex, tantum verde, rutinoskorbin. Ja na noc moczę nogi w gorącej wodzie z solą, pije mleczko z miodem, a w dzień malinki i płuczę gardło szałwią, można jeszcze wodą z solą. Życzę zdrówka.

Dagsila dla Ramzika wszystkiego dobrego z okazji DNia KOta :-D

Dagsila- no weź się w garść , bo mi mętlik w głowie robisz! Jestem gotowa wszystko wyprać od nowa w więksej temp ....ale poczekam jeszcze na odpowiedź co do kropek na żelazku.
A wzięłaś pod uwagę, że każde żelazko ma inną moc i że kropki też dają inne ciepło...:nerd:

Problemy nowoczesnej kobiety XXI wieku:-)
Flanelkę bym osobno uprała, żeby tetrowe nie pofarbowały.
Ja prasuję na maksymalnych temp, żeby bakteriom nie dać szans

Kamisia, maonka ja wczoraj dowiedziałam się po konsultacji z panią dr że można brać cholinex, tantum verde, rutinoskorbin. Ja na noc moczę nogi w gorącej wodzie z solą, pije mleczko z miodem, a w dzień malinki i płuczę gardło szałwią, można jeszcze wodą z solą. Życzę zdrówka.

Dagsila dla Ramzika wszystkiego dobrego z okazji DNia KOta :-D

Ramzelini dziekuje i nawetem miałknął co jest nielada osiagnieciem. (pewnie liczy ze przyjedziesz do niego z prezentem:-D:-D:-D:-D)

Dagsila- no weź się w garść , bo mi mętlik w głowie robisz! Jestem gotowa wszystko wyprać od nowa w więksej temp ....ale poczekam jeszcze na odpowiedź co do kropek na żelazku.
A wzięłaś pod uwagę, że każde żelazko ma inną moc i że kropki też dają inne ciepło...:nerd:

czekam az mama do mnie oddzwoni- tata neistety nie wiedzial:-D. na necie znalazłam 40, 60 i 90....

hehe, ale dylematy:-D

Tetrowe będę gotowac, tym bardziej,że mam po córci i chce żeby były bielutkie:tak:. Flanelki myslę,że w ok 60st. Co do żelazka, przeważnie prasuje na maksie, ale oczywiście dostosowuje temp, do tkaniny (tzn najpierw sprawdzam na rogu)

reklama
Dagsila, temat na czasie, bo ja właśnie z pralki wyciągnęłam pieluchy :-D:-D
Wyprałam tetrowe razem z flanelkami w 90 stopniach. Flanelki nic koloru nie puściły i ogólnie wszystko jest ok :-)

Do góry