reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kwietniowka w pologu

kurka:wściekła/y: wszystkie spodnie są na mnie za małe. A 4m-ce to stanowczo za długo na chodzenie nadal w spodniach ciążowych:dry: jak tylko się uda ruszam na zakupy i przynajmniej 2 pary spodni muszę sobie sprawić. Już mam dość chodzenia w tych rzeczach ciążowych.

reklama
arwenka ja spodnice i sukienki nosze i tez cholera trzeba bedzie cos kupic bo te ciazowe rzeczy dzis z najwieksza przyjemnoscia wlozylam do pudla :-p , ale jeszcze zaczekam 2 tyg z zakupkami, bo moze brzuszek sie zgladzi zeby te spodnie potem za duze za chwile nie byly :dry: , rozgladalam sie natomiast za bluzkami i kurcze zdalam sobie sprawe jak przez karmienie piersia wybur sie zaweza zeby cycka latwo bylo wyciagnac:dry:

M-ktosia masz rację, żeby za chwilę te spodnie nie okazały się za duże:dry: może to dobry pomysł jeszcze się wstrzymać. U nas na kiecki niestety jeszcze zbyt chłodno, ale też spódnice mam biodrówki i nawet nie chce ich przymierzać, żeby sie nie denerwować. Z bluzkami -fakt - musi się ramiączko ściągać, albo rozpinać z przodu, bo inaczej trzeba całą bluzkę z siebie zdzierać do karmienia. Co w domu nie ma znaczenia, raczej będzie miało w miejscu publicznym. A i te stare moje bluzeczki i koszulki jakoś tak w biuście cisną. Ojjj mam nadzieję, że jakoś się do tego przyzwyczaję, albo to przejdzie, bo narazie działa mi to na nerwy.

ja narazie też chodzę w tych rzeczach co w ciązy i nawet nie mierzyłam jeszcze nic z przed by sie nie wystraszyć:szok:

ja po domu chodze w spodniach dresowych i koszulce na ramiaczkach. A na "miasto" to zakladam spodnie ciazowe.
Juz bym sobie cos kupila, ale tez czekam az brzuszek sie wchlonie.

No fakt, z tymi biodrami to porażka !!!! Mogły się poszerzyć na zawsze !!!!!!:wściekła/y: U mnie spodnie wchodzą ale nie dopinam to chyba znaczy ze ok.... i czekam aż brzuszko się całkowicie spłaszczy... No i robię brzuszki jak mi mała pozwoli w miarę regularnie... wychodzi tak co 2 dni średnia... he he he A i pompki damskie aby trenować te mięśnie które odpowadają zapodtrzymywanie piersi, coby się nie wyciągnęły do ziemi....:baffled: :-D ;-)

hehe ja tu chciałam o połogu poczytać w Wy o ciuchach;):-):-):-D

Gratuluje wszystkim świeżo upieczonym mamom!!:D

blimka ale to jest bardzo istotna informacja, zeby sobie uswiadomic ze po porodzie ciazowe ciuchy beda wisialy a te z przed ciazy to za male i trza sie przygotowac tez i psychicznie ze jestesmy piekne nawet i w pologu :elvis:

a tak poza tym to u mnie 2 tygodnie wlasnie minely od porororodddu i nie moge uwierzyc ze mi sie to wszystko przydarzylo, doprawdy nie wiem jak to malenstwo sie miescilo u mnie w brzuszku :confused:

szwy jeszcze nie rozpuszczone ale juz prawie :baffled:
moge w koncu siedziec na normalnym krzesle, kolko ratunkowe schowalam do szafy :-p
okresik wciaz trwa ale sie konczy :dry:
cycuchy sie zsynchronizowaly z potrzebami maluszka, troszke boli jak sie zasysa, ale to juz bulka z maslem w porownaniu do tego co bylo...:cool2:

idac za przykladem madzialenki zaczne dzis robic brzuszki bo jeszcze ponad 10 cm do zrzucenia w pasie,
madzialenka a ile tych brzuszkow robisz dziennie ???

no i dziś kupiłam sobie specjalny pas po cc.....założyłam i czuję się jak przed ciążą, skóra nie wisi jak u kangura:-D

reklama
KASIRKA A GDZIE KUPILAS TEN PAS ? bo mi to sie tez chyba taki przyda poki skora wisi:-(
co do ciuchow to w 90procent przed ciaza nadal schowane jest w szafie bo albo w nie nie wchodze(spodnie) albo sa zbyt opiete i przy karmieniu niepraktyczne(bluzki).Jednak za duzo nowych rzeczy kupowac nie chce bo nie bedzie mnie to mobilizowac to zrzucanie kilogramkow -tak sobie to przynajmniej tlumacze...
a co do bioderek tp chyba sie poszerzyly na stale-w ogole jakos figura sie zmienila-proporcje jakies inne:tak:

Do góry