reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe, słoneczne kreski smagane wiosennym wiatrem ☀️😎

reklama
Wiadomo, ze codzienne picie alkoholu to juz abstrakcja, a co tu mowić o piciu w ciąży. Ale tak sie zastanawiam, czy im dalej w las, chodzi o wiek, sam organizm ma mniejsze szanse na zajscie w ciążę, to czy nawet takiego okazyjnego spożywania drinków nie poświęcić rozpoczynając nowy cykl, skoro w artykułach wciąż wymienia się alkohol i papierosy jako 1 czynnik obniżający szanse na zajście. Tzm w moim przypadku w te święta nie wypije drinka, bo jesli ma sie zagniezdzic, to nie powinnam utrudniać 😂
Jak przezylysmy te nastoletnie lata, kiedy myslalysmy, ze kazdy potencjalny stosunek, moze niesc za soba ciążę, ze to takie latwe, a zadna z nas jej wtedy w planach nie uwzględniała 😂😂😂

Dokładnie 😂🙈
Pamietam jak kilka razy bardzo bałam się, że będę w ciąży co to były za czasy.
Nie wiem co ja mam w głowie żeby testować 7 dpo 🤣
masz to samo w głowie co my wszystkie… wielkie pragnienie dwóch kresek.

to ja się wypowiem jako palaczka. Paliłam 11 lat, ponad paczkę dziennie. Nie wyobrażam sobie nie rzucić palenia jak tylko dowiedziałabym się o ciąży. A jak słyszę te bzdury o szoku dla organizmu to mam ochotę strzelać. Jakoś w nocy nikt na fajka nie wstaje z troski żeby organizm szoku nie doznał 💁‍♀️
Nikotyna po kilku godzinach znika z organizmu, a uzależnieni nie jesteśmy od substancji tylko od czynności.
Całkowicie popieram! Palenie oki, są osoby, które to relaksuje, ale w ciąży fajki jak i alkohol wielkie NIE !!!!

W temacie palenia - paliłam od 17 r.ż. do powiedzmy tego 25 r.ż. z różną częstotliwością (największa przypadała na 19-21 r.ż.) od tamtej pory stopniowo paliłam coraz mniej, bo warunki były mniej sprzyjające (nie było z kim, szkoda kasy, zmiana miejsca zamieszkania, niepalący partner a w końcu pandemia). W trakcie pandemii jeszcze popalałam w pracy, ale z powodu samotnych zmian i braku wyciągających mnie na fajkę koleżanek przestałam. Potem mi się zdarzało na jakimś spotkaniu towarzyskim zapalić do alko. Ostatni raz paliłam w czerwcu zeszłego roku na panieńskim mojej przyjaciółki i wiecie co? O matko, jak mi się chce teraz palić xD Stres związany ze staraniami, słabsza kondycja fizyczna wyzwala we mnie chęć palenia - chyba bardziej chodzi właśnie o czynność - takie uspokajające 5 minut zatrzymania, a nie o substancję, bo praktycznie od dwóch lat w ogóle nie mam potrzeby palenia. Powstrzymuje mnie to, że szkoda mi zdrowia (zwłaszcza przy staraniach) i kasy :D

W temacie palenia - paliłam od 17 r.ż. do powiedzmy tego 25 r.ż. z różną częstotliwością (największa przypadała na 19-21 r.ż.) od tamtej pory stopniowo paliłam coraz mniej, bo warunki były mniej sprzyjające (nie było z kim, szkoda kasy, zmiana miejsca zamieszkania, niepalący partner a w końcu pandemia). W trakcie pandemii jeszcze popalałam w pracy, ale z powodu samotnych zmian i braku wyciągających mnie na fajkę koleżanek przestałam. Potem mi się zdarzało na jakimś spotkaniu towarzyskim zapalić do alko. Ostatni raz paliłam w czerwcu zeszłego roku na panieńskim mojej przyjaciółki i wiecie co? O matko, jak mi się chce teraz palić xD Stres związany ze staraniami, słabsza kondycja fizyczna wyzwala we mnie chęć palenia - chyba bardziej chodzi właśnie o czynność - takie uspokajające 5 minut zatrzymania, a nie o substancję, bo praktycznie od dwóch lat w ogóle nie mam potrzeby palenia. Powstrzymuje mnie to, że szkoda mi zdrowia (zwłaszcza przy staraniach) i kasy :D
To mnie tak się chce jeść 🙈 zajadam stres i niestety, tak jak Ty potrafisz swoje ciągoty powstrzymać, tak ja niestety ponoszę porażki...

Załączniki

• D9149F46-940C-488D-9084-DAA9C82E8D75.jpeg
    D9149F46-940C-488D-9084-DAA9C82E8D75.jpeg
    1 MB · Wyświetleń: 95
reklama
Do góry