reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe, słoneczne kreski smagane wiosennym wiatrem ☀️😎

reklama
Nie chce martwić ale u mnie w tym cyklu tez wyobraźnia działa na pinki.. nic nie było jak się okazało
Mi jeszcze pink nigdy jaj nie zrobił... Poza tym no czuję że coś jest na rzeczy bo zaczęły mnie boleć dzisiaj piersi i miałam drzemkę, bo już nie mogłam wytrzymać... Ale ze mam problem z nawracającymi biochemami to podchodzę do tego z dużą rezerwą... 😔

Bialutko, ale to za wcześnie jeszcze. Kazda z nas ma inny organizm, a ramy czasowe zapłodnienia i wedrowki jaja mają dużą rozpiętość. Bo dlaczego zawsze piszą ze plamienia implantacji mylone sa z miesiączką w jej okolicach, bo najpóźniej wtedy, zarodek moze sie dopiero wczepic. Tak mój "chlopski" rozum to tlumaczy😁😁😁
Jak dzisiaj u mnie przyszła @ jakieś 3 dni wcześniej, niż wynikało z moich wyliczeń (a na pewno dwa), to tak samo sobie to początkowo tłumaczyłam 😅 że to nie @...
Ale niestety rzeczywistość jest inna, brzuch boli baaardzo... A ostatnie kilka cykli miałam rozjechane, teraz brałam inozytol i wiesiołka, więc może po prostu coś wraca u mnie do normy.
Niestety nie dotrwałam do jutrzejszego testowania 😞 rozczarowanie jest, trzeba to jakoś przełknąć, w święta napić się winka 🍷i działać dalej..

Ale trzymam mocno kciuki za każdą z Was, która testowanie w tym miesiącu ma jeszcze przed sobą 🤞!

Ja mam dzis energię na minusie... zmarnowanie na całego, brak sił, od początku dnia zrobilam tylko gołąbki i sałatkę dopiero kończę... troche pobolewa mnie brzuch, staram się nie wmawiać sobie, że to spacerujące jajeczko ale....🤔
Ogolnie slabsza forma bo pogoda słaba, raz słońce raz deszcz. Chcialam zrobic dwa ciasta jeszcze a najchętniej poszlabym spać.

Ktory dzień cyklu? Moze jeszcze za wcześnie? Wszędzie specjalisci radzą testować w dniu spóźnienia okresu lub 7 dni po, jakim cudem niektórym wychodzi test 10 dni po? Moze ta owulacja jest prawie odrazu po okresie?
Ale ja już jestem po okresie :) Test był z 26 dc. W 27 dc i pink i bobo wyszły biel bieli. Wiec ten to był tylko moja wyobraźnia. Okres dostałam 2 dni przed terminem miesiączki.

Ktory dzień cyklu? Moze jeszcze za wcześnie? Wszędzie specjalisci radzą testować w dniu spóźnienia okresu lub 7 dni po, jakim cudem niektórym wychodzi test 10 dni po? Moze ta owulacja jest prawie odrazu po okresie?
Owulacja może się przesunąć, faza lutealna jest stała. Jeśli dostałaś okres wcześniej oznacza to, ze owulacja była wcześniej niż zakładałaś jeśli okres się spóźnia a ciąży nie ma to znaczy, ze owulacja była później po prostu. Dlatego każą testować w dniu spodziewanej lub po terminie. Kobiety które maja potwierdzona owulke np monitoringiem maja znacznie większa pewność w testowaniu już np 12 dpo niż te z „domniemana” owulacja

Więc nowy cykl nowa szansa👍
Aktualnie jestem chyba na etapie odpuszczenia najbliższych cykli. Trochę za bardzo siadło mi to na głowę i dopiero od tygodnia ( dnia miesiączki) wracam do formy i „życia”. Żyłam tylko ciągłym testowaniem, analizowaniem i nakręcaniem się do tego stopnia ze nic innego mnie nie interesowało.. robię to dla swojej głowy :) jednak do starań wrócę na pewno, tylko nie wiem dokładnie kiedy

reklama
Aktualnie jestem chyba na etapie odpuszczenia najbliższych cykli. Trochę za bardzo siadło mi to na głowę i dopiero od tygodnia ( dnia miesiączki) wracam do formy i „życia”. Żyłam tylko ciągłym testowaniem, analizowaniem i nakręcaniem się do tego stopnia ze nic innego mnie nie interesowało.. robię to dla swojej głowy :) jednak do starań wrócę na pewno, tylko nie wiem dokładnie kiedy
Przechodziłam to na początku starań i zrobiłam jakieś 2-3 miesiące przerwy zeby złapać dystAns :)

Do góry