reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe, słoneczne kreski smagane wiosennym wiatrem ☀️😎

Mi jeszcze pink nigdy jaj nie zrobił... Poza tym no czuję że coś jest na rzeczy bo zaczęły mnie boleć dzisiaj piersi i miałam drzemkę, bo już nie mogłam wytrzymać... Ale ze mam problem z nawracającymi biochemami to podchodzę do tego z dużą rezerwą... 😔
ja właśnie tez po drzemce :-(
Humorki mam straszne…
na każdym teście biel wizira.. muszę ich zamówić więcej na maj bo kupując w aptece zbankrutuje..
Jak dzisiaj u mnie przyszła @ jakieś 3 dni wcześniej, niż wynikało z moich wyliczeń (a na pewno dwa), to tak samo sobie to początkowo tłumaczyłam 😅 że to nie @...
Ale niestety rzeczywistość jest inna, brzuch boli baaardzo... A ostatnie kilka cykli miałam rozjechane, teraz brałam inozytol i wiesiołka, więc może po prostu coś wraca u mnie do normy.
Niestety nie dotrwałam do jutrzejszego testowania 😞 rozczarowanie jest, trzeba to jakoś przełknąć, w święta napić się winka 🍷i działać dalej..

Ale trzymam mocno kciuki za każdą z Was, która testowanie w tym miesiącu ma jeszcze przed sobą 🤞!
smacznego winka ! Jak ja dostanę okres tez będę piła 😜 już się w lodowce chłodzi.

reklama
Przechodziłam to na początku starań i zrobiłam jakieś 2-3 miesiące przerwy zeby złapać dystAns :)
Mi szkoda czasu, aby robić przerwę, ale jak to Wam pomaga dziewczyny to jak najbardziej 😘
U nas mazurki i babka hiyiwe, za chwilę syn zrobi swoją ulubioną swojską czekoladę a reszta jedzonka na jutro co świeżutkie będzie 🤗 Uwielbiam wszelkie święta ❤️
Swoją drogą taaak mi niedobrze, żołądek fikołki wyprawia, ale to przez śledzia w śmietanie na obiad 🤣

Przechodziłam to na początku starań i zrobiłam jakieś 2-3 miesiące przerwy zeby złapać dystAns
Mi jeszcze pink nigdy jaj nie zrobił... Poza tym no czuję że coś jest na rzeczy bo zaczęły mnie boleć dzisiaj piersi i miałam drzemkę, bo już nie mogłam wytrzymać... Ale ze mam problem z nawracającymi biochemami to podchodzę do tego z dużą rezerwą... 😔
Mnie tez nie ;) tylko moja głowa mnie oszukała. Bo dzień później biel bieli ;)

Mi szkoda czasu, aby robić przerwę, ale jak to Wam pomaga dziewczyny to jak najbardziej 😘
U nas mazurki i babka hiyiwe, za chwilę syn zrobi swoją ulubioną swojską czekoladę a reszta jedzonka na jutro co świeżutkie będzie 🤗 Uwielbiam wszelkie święta ❤️
Swoją drogą taaak mi niedobrze, żołądek fikołki wyprawia, ale to przez śledzia w śmietanie na obiad 🤣
Tez mam przemyślenia na temat czasu, ale naprawdę bardziej mi szkoda tego co sobie i przy okazji znajblizszej mi osobie funduje. Bo takiej huśtawki emocjonalnej jak w tym cyklu nie miałam nigdy. Muszę podejść do tematu rozsądniej

No dobra potrzebuje sprowadzenia na ziemię, ten cykl miałam/mam całkiem popaprany 🤦 owu z mojej obserwacji w 6 dniu cyklu, sugerując się tym zrobiłam test wczoraj w domniemanym 14 dniu po owu i wyszła biel, nie był to pierwszy mocz ale jednak trzymam się tej bieli.

Dzisiaj rano obudziłam się z ogromnym bólem piersi, trzyma mnie do teraz, nigdy wcześniej przed okresem nie miałam takich bóli. I dlatego kompletnie nie wiem co mam myśleć 😱

Owu jednak była później i ból jest spowodowany wyrzutem proga ?

Ciąża jednak ? Ale przecież taki ból nie bierze się z bety poniżej 10 🤦

Mam mętlik w głowie i nie potrzebie zaczynam siebie robić nadzieję 🙄

No dobra potrzebuje sprowadzenia na ziemię, ten cykl miałam/mam całkiem popaprany 🤦 owu z mojej obserwacji w 6 dniu cyklu, sugerując się tym zrobiłam test wczoraj w domniemanym 14 dniu po owu i wyszła biel, nie był to pierwszy mocz ale jednak trzymam się tej bieli.

Dzisiaj rano obudziłam się z ogromnym bólem piersi, trzyma mnie do teraz, nigdy wcześniej przed okresem nie miałam takich bóli. I dlatego kompletnie nie wiem co mam myśleć 😱

Owu jednak była później i ból jest spowodowany wyrzutem proga ?

Ciąża jednak ? Ale przecież taki ból nie bierze się z bety poniżej 10 🤦

Mam mętlik w głowie i nie potrzebie zaczynam siebie robić nadzieję 🙄
mnie bolą piersi w każdym cyklu wiec dla mnie to nie jest symptom ale obym się myliła :)

mnie bolą piersi w każdym cyklu wiec dla mnie to nie jest symptom ale obym się myliła :)
ja mam zazwyczaj takie pobolewanie ale zdecydowanie bez szału i nie w każdym cyklu. Ale teraz to jest taki ból że cierpienie zadaje mi nawet mój ukochany biustonosz 😱😑 takich bóli przed @ nie miałam nigdy.
Drugą fazę mam 15 dniową więc jeśli było jak myślałam to jutro wszystko się wyjaśni 🤷 ale do tego czasu zjedzą mnie wahania nastroju 😂😂😂 ciąża, nie ciąża, ciąża, nie ciąża ....😂😂😂

Hej dziewczyny zrobiłam dziś oznaczenie progesteronu wynik 8.4. pierwszy raz w życiu badałam i wg testów owu podejrzewam że owu była 7 dni temu ale równie dobrze mogła być 6-8dni temu. Czy wynik jest ok ?

ja mam zazwyczaj takie pobolewanie ale zdecydowanie bez szału i nie w każdym cyklu. Ale teraz to jest taki ból że cierpienie zadaje mi nawet mój ukochany biustonosz 😱😑 takich bóli przed @ nie miałam nigdy.
Drugą fazę mam 15 dniową więc jeśli było jak myślałam to jutro wszystko się wyjaśni 🤷 ale do tego czasu zjedzą mnie wahania nastroju 😂😂😂 ciąża, nie ciąża, ciąża, nie ciąża ....😂😂😂

Jeżeli miałabym uznawać to za objaw ciąży to w grudniu - oprócz tego że mnie jakoś tam lekko bolały jak zawsze przed @ to miały inny kształt. Nie umiem tego ładnie wytłumaczyć, ale normalnie wiadomo smutne uszy jamnika :D a wtedy były takie ładne jakbym dopiero co od chirurga wyszła ;) nawet nie to że większe, ale takie jędrniejsze

reklama
Jeżeli miałabym uznawać to za objaw ciąży to w grudniu - oprócz tego że mnie jakoś tam lekko bolały jak zawsze przed @ to miały inny kształt. Nie umiem tego ładnie wytłumaczyć, ale normalnie wiadomo smutne uszy jamnika :D a wtedy były takie ładne jakbym dopiero co od chirurga wyszła ;) nawet nie to że większe, ale takie jędrniejsze
jak ja bym miała ze swoich piersi wróżyć to niestety ale od styczniowego biochemu byłabym już 3 cykl w ciąży, bo ciagle od tamtego czasu przed okresem wyglądają tak samo jak wtedy ;)

Do góry