reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe, słoneczne kreski smagane wiosennym wiatrem ☀️😎

witaj w klubie 😉 ja już nie testuje, chyba że 20 jak nie dostanę z rana @.... Dla mnie przy każdym testowaniu jest rozczarowanie. Nie chce sobie dokładać rozczarowań 😉

tez zawsze czuje rozczarowanie ale ja chyba jeszcze spróbuje jutro i pojutrze 🤷🏻‍♀️ pocieszam się głupio ze może 10dpo to jeszcze za wcześnie 🙄 na dzisiejszym nic nie widziałam także może jest jeszcze szansa do okresu

Załączniki

• IMG_4596.jpg
    IMG_4596.jpg
    85,1 KB · Wyświetleń: 86
reklama
Właśnie i to mnie przeraża po tych 3 biochemach... Jeszcze wyszła mi trombofilia, ginekologa mam 29.04., hematologa dopiero na 5.05. więc kupa czasu bez jakichkolwiek leków :( biorę Acard 75, myślisz że jak wyjdzie pozytywna beta to zwiększyć dawkę na 150? Kurde jestem obsrana ze strachu 😟🥺
generalnie nic co zrobisz na tym etapie nie będzie miało większego znaczenia. Albo ciąża się utrzyma albo nie

Hej Wam!
Super sprawa z tą listą i proszę mnie zapisać na 21.04. Będą jaja jak miesiąc po rozpoczęciu nowej pracy ciąża 🤪

No właśnie jak żyjecie w czasie przed owulacją do zakończenia cyklu?
Jesli palicie, to na ten czas odstawiacie, czy moze przed staraniami juz rzucilyscie, jeśli pijecie alkohol, nie robicie tego od rozpoczęcia dni plodnych czy zaprzestalyscie juz dawno?.. Kolezanka mowila mi o babeczce, ktora chciala koniecznie kolejnego bobasa w okolicach 40, wiec wszystko odstawila w momencie podjecia starań, i za ktorymś cyklem udało się, z kolei ona, palenie rzuciła jak zobaczyła 2 kreski. Troche kontrowersyjne pytanie, bo wiadomo, ze zaleca sie zdrowy i higieniczny tryb zycia, jesli planuje się ciążę.
No właśnie zastanawiam sie jak to jest z tym alko, ja przestaje pic zaraz po owulacji tak na wszelki wypadek, ogólnie nie mam problemu żeby nie pic ale gorzej jak wypada w tym czasue jakas impreza, urodziny itp... chyba najlepiej byloby nie pic od 6 po skoro od wtedy może zaczac sie zagniezdzenie, jak myslicie?

Ja olewam dopóki nie zobaczę dwóch kresek ;) miałam cykle kiedy podchodziłam rygorystycznie, ale po prawie roku szkoda mi życia
No właśnie zastanawiam sie jak to jest z tym alko, ja przestaje pic zaraz po owulacji tak na wszelki wypadek, ogólnie nie mam problemu żeby nie pic ale gorzej jak wypada w tym czasue jakas impreza, urodziny itp... chyba najlepiej byloby nie pic od 6 po skoro od wtedy może zaczac sie zagniezdzenie, jak myslicie?
st

Tak, to jest zupełnie oczywiste. Ja palilam rekreacyjnie na imprezach, więc nie bylam jakimś nalogowym palaczem, zatem zachodząc w ciążę nie miałam nigdy rozkmin typu palic czy nie, oczywiste bylo, ze nie. Ale ze mna chodzila do tego samego lekarza taka babeczka, ze nawet juz z mega widoczną ciążą palila sobie przed samą wizytą u gina, pamietam jakie dla mnie to było nie do uwierzenia, jakbym kosmitke wychodzącą z ufo zobaczyła 😱😱😱
Nigdy nie zapomnę opowieści jednej pani, nie mogłam się ogarnąć. Opowiadała mi dzień porodu (z racji wykonywanego zawodu mam kontakt z wieloma "ciekawymi" osobami):
"No i wie pani, wstałam rano, odeszły mi wody, to jeszcze sobie na spokojnie zapaliłam papierosa i pojechałam do szpitala".
To było 3 dziecko tej pani i zero sprawiedliwości na świecie w kontekście tylu staraczek, które robią co mogą, aby mieć dziecko :(

reklama
Do góry