reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe, słoneczne kreski smagane wiosennym wiatrem ☀️😎

reklama
wygląda na to, że coś się świeci 😎
Właśnie i to mnie przeraża po tych 3 biochemach... Jeszcze wyszła mi trombofilia, ginekologa mam 29.04., hematologa dopiero na 5.05. więc kupa czasu bez jakichkolwiek leków :( biorę Acard 75, myślisz że jak wyjdzie pozytywna beta to zwiększyć dawkę na 150? Kurde jestem obsrana ze strachu 😟🥺

Wyobraź sobie, że wsadzają Cię do małego pojemnika pełnego dymu i żyjesz w tym 9 miesięcy - paląc fajki. Ja zawsze mówię - jeżeli nie wiesz co robić postaw się od tej drugiej strony ( nie atakuje nikogo po prostu tłumacze palenie w ciąży). Ale ogólnie ponoć do 6 tyg zarodek jest bezpieczny i nie oddziałują na niego czynniki zewnętrzne
Tak, to jest zupełnie oczywiste. Ja palilam rekreacyjnie na imprezach, więc nie bylam jakimś nalogowym palaczem, zatem zachodząc w ciążę nie miałam nigdy rozkmin typu palic czy nie, oczywiste bylo, ze nie. Ale ze mna chodzila do tego samego lekarza taka babeczka, ze nawet juz z mega widoczną ciążą palila sobie przed samą wizytą u gina, pamietam jakie dla mnie to było nie do uwierzenia, jakbym kosmitke wychodzącą z ufo zobaczyła 😱😱😱

Właśnie i to mnie przeraża po tych 3 biochemach... Jeszcze wyszła mi trombofilia, ginekologa mam 29.04., hematologa dopiero na 5.05. więc kupa czasu bez jakichkolwiek leków :( biorę Acard 75, myślisz że jak wyjdzie pozytywna beta to zwiększyć dawkę na 150? Kurde jestem obsrana ze strachu 😟🥺
ja dostałam acard 150 . Ale nie byłam nigdy zwolennikiem łyknia leków od tak sobie. Mnie zaatakowała alergia i boje się wziąć leki bo ja ulotce jest napisane, że skonsultować z lekarzem nawet w przypadku starań o ciążę .

reklama
Do góry