reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe słoneczka

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Pod koniec 5 tygodnia u mnie też bylo widać tylko pęcherzyk, a po nastepnych dwóch już było widać pulsującą kropeczkę - serduszko:) W polowie 8w pęcherzyk miał 14,5mm ;D Następna wizyta u gina dopiero pod koniec września - już się nie mogę doczekać. Super bo już nie mam huśtawek nastrojów i czuje sie świetnie.
Wam życze tego samego :)

reklama
A ja zaczelam sie troszke martwic, bo zauwazyalam napis na karcie ciazy, ze echo usg jest jak przy macicy dwurożnej.
Na badaniu tez gin o tym wspomnial, ale rzucil tylko haslo w potoku slow i dodal, ze to nic groznego na razie i zobaczymy co dalej, wiec nawet sie tym nie przejelam. A teraz poczytalam o tym i sie przerazilam, bo okazuje sie, ze bardzo prawdopodobne jest poronienie :(
W czwartek ide do innego lekarza potwierdzic ta diagnoze. Pocieszam sie tym, ze i miesiac wczesniej i 2 tygodnie wczesniej ogladano moja macice i nikt nic takiego nie stwierdzil, wiec albo teraz gdy macica sie rozszerzyla dopiero cos widac, albo po prostu to byl falszywy alarm.
Trzymajcie kciuki, bo troche sie denerwuje.

Trzymamy kciuki i to bardzo bardzo mocno!! a wy trzymajcie za mnie by sie wszystko ulozylo! bo teraz zas mam bule plecow i niewiem czy to nie jest cos nie tak!

Lilith, widze, ze sie pojawiasz tak jak ja na kwietniowkach i majowkach :)
Trzymamy bardzo mocno za Ciebie kciuki. Zobaczysz, wszystko sie ulozy dobrze i za 8 miesiecy urodzimy zdrowe maluchy :). Musimy byc dobrej mysli - tak mozemy pomoc naszym fasoleczkom :)
Buziaki

Agnieszka

Napewno kazda z nas urodzi sliczne zdrowe dzieciatka!!! tylko trzeba wierzyc i byc silnym!!!:):) a do tego watku mam sentyment :) pozatym nas w majowkach malo jeszcze:)

ja znowu wpadam goscinnie
3mam kciukasy za Was dziewczyny ;D
na poczatku to prawie norma, że się boimy /oby do końca pierwszego trymestru ;D/

grunt to pozytywne myslenie ;D

No i mamy jeden z najczarniejszych scenariuszy :(.
Jest wada macicy, ciaza jest zagrozona, zaczela sie juz odklejac. Jest jeszcze szansa uratowania jej. Dostalam luteine i musze lezec
:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

Ja juz pisalam w majowkach....badz silna!!! i dobrze ze poszlas do innego gina!!! lez duzo odpczywaj i sie nie denerwuj!staraj sie myslec pozytywnie!!!!!!jestesmy z toba!!!:(:(:(:(:(:(:(:(:(

a+t+ ? WSZYSTKO bedzie dobrze.
Na razie sie nie denerwuj, odpoczywaj i bądź silna.
Bedzie dobrze. Trzymam kciuki!!

reklama
Dziewczyny, przez tydzień mnie nie było i tyle się tu dzieje.
Po pierwsze: spokoju, bez paniki - widzę, że zaczynaczie się porównywać i wyciągać złe wnioski.
Po drugie i w tej chwili najważniejsze: at - odpoczywaj dużo, napewno wszystko się ułoży, ja też biorę luteinę (dopochwowo) żeby ukrwić dobrze łożysko (doktorka nie chce powtórzyć dystrofii u mojego dziecka). Jak już troszkę wypoczniesz to daj znać, będziemy się o Ciebie martwiły. Całuski

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry