reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe słoneczka

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Pod koniec 5 tygodnia u mnie też bylo widać tylko pęcherzyk, a po nastepnych dwóch już było widać pulsującą kropeczkę - serduszko:) W polowie 8w pęcherzyk miał 14,5mm ;D Następna wizyta u gina dopiero pod koniec września - już się nie mogę doczekać. Super bo już nie mam huśtawek nastrojów i czuje sie świetnie.
Wam życze tego samego :)

reklama
A ja zaczelam sie troszke martwic, bo zauwazyalam napis na karcie ciazy, ze echo usg jest jak przy macicy dwurożnej.
Na badaniu tez gin o tym wspomnial, ale rzucil tylko haslo w potoku slow i dodal, ze to nic groznego na razie i zobaczymy co dalej, wiec nawet sie tym nie przejelam. A teraz poczytalam o tym i sie przerazilam, bo okazuje sie, ze bardzo prawdopodobne jest poronienie :(
W czwartek ide do innego lekarza potwierdzic ta diagnoze. Pocieszam sie tym, ze i miesiac wczesniej i 2 tygodnie wczesniej ogladano moja macice i nikt nic takiego nie stwierdzil, wiec albo teraz gdy macica sie rozszerzyla dopiero cos widac, albo po prostu to byl falszywy alarm.
Trzymajcie kciuki, bo troche sie denerwuje.

Trzymamy kciuki i to bardzo bardzo mocno!! a wy trzymajcie za mnie by sie wszystko ulozylo! bo teraz zas mam bule plecow i niewiem czy to nie jest cos nie tak!

Lilith, widze, ze sie pojawiasz tak jak ja na kwietniowkach i majowkach :)
Trzymamy bardzo mocno za Ciebie kciuki. Zobaczysz, wszystko sie ulozy dobrze i za 8 miesiecy urodzimy zdrowe maluchy :). Musimy byc dobrej mysli - tak mozemy pomoc naszym fasoleczkom :)
Buziaki

Agnieszka

Napewno kazda z nas urodzi sliczne zdrowe dzieciatka!!! tylko trzeba wierzyc i byc silnym!!!:):) a do tego watku mam sentyment :) pozatym nas w majowkach malo jeszcze:)

ja znowu wpadam goscinnie
3mam kciukasy za Was dziewczyny ;D
na poczatku to prawie norma, że się boimy /oby do końca pierwszego trymestru ;D/

grunt to pozytywne myslenie ;D

No i mamy jeden z najczarniejszych scenariuszy :(.
Jest wada macicy, ciaza jest zagrozona, zaczela sie juz odklejac. Jest jeszcze szansa uratowania jej. Dostalam luteine i musze lezec
:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

Ja juz pisalam w majowkach....badz silna!!! i dobrze ze poszlas do innego gina!!! lez duzo odpczywaj i sie nie denerwuj!staraj sie myslec pozytywnie!!!!!!jestesmy z toba!!!:(:(:(:(:(:(:(:(:(

a+t+ ? WSZYSTKO bedzie dobrze.
Na razie sie nie denerwuj, odpoczywaj i bądź silna.
Bedzie dobrze. Trzymam kciuki!!

reklama
Dziewczyny, przez tydzień mnie nie było i tyle się tu dzieje.
Po pierwsze: spokoju, bez paniki - widzę, że zaczynaczie się porównywać i wyciągać złe wnioski.
Po drugie i w tej chwili najważniejsze: at - odpoczywaj dużo, napewno wszystko się ułoży, ja też biorę luteinę (dopochwowo) żeby ukrwić dobrze łożysko (doktorka nie chce powtórzyć dystrofii u mojego dziecka). Jak już troszkę wypoczniesz to daj znać, będziemy się o Ciebie martwiły. Całuski

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry