reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dzień dobry Dziewczyny ☺ mam pytanie... jak Wasza waga w ciąży? Ja jestem dopiero 1 kg do przodu a to 16-ty tydzień... co prawda w I trymestrze czułam się nieciekawie (wymioty okropne), ale nie schudłam wtedy... 🤔
U mnie już +4,5kg :o a dopiero 16+0 ale startuje z niedowagi ;) Co raz mniej chętnie rano na wagę wchodzę :p

reklama
Dzień dobry Dziewczyny ☺ mam pytanie... jak Wasza waga w ciąży? Ja jestem dopiero 1 kg do przodu a to 16-ty tydzień... co prawda w I trymestrze czułam się nieciekawie (wymioty okropne), ale nie schudłam wtedy... 🤔

Ja tak samo, teraz zważyłam się pierwszy raz od dwóch tygodni i waga wciąż ta sama 🤔 dziś 16+5

ja na poprzedniej wizycie miałam minus 1 kg.. ale to było 4 tygodnie temu i teraz boje się, że nadrobiłam... 😥

Dziewczyny jakie herbaty pijecie?
Bardzo unikacie tych z hibiskusem?
ja zamówiłam zwykle herbaty bez kofeiny ale tez czasem pije melisę , miętę i wodę gorącą z sokami wyciśniętymi z grefjruta pomarańcza maliny. Z owocowych zrezygnowałam przez hibiskus chociaż wydaje mi się ze nie ma go tam dużo ale no nie pije

Hej dziewczyny😉 ostatnio rzadziej się tu udzielam, ale spędzałam juz tyle czasu w komórce, ze czasem zamiast sie bawić z dzieciorkiem to ja w telefonie... jak mąż zaczął mnie upominać to uświadomiłam sobie, ze to przesada, wiec trochę odpuscilam.

Co do wagi to ja mam 2,5kg na plus w 18 tygodniu. Jak macie 1kg albo w ogóle nic nie przytylyscie to sie nie martwcie, myśle, ze nic złego to nie oznacza. Teraz tez zapotrzebowanie na kalorie jest większe, wiec spokojnie. Tylko nie straccie czujności na zasadzie, ze w takim razie mozecie jesc i jesc, bo mi np.w pierwszej ciazy przyszedł taki moment, ze tyłam od wszystkich niezdrowych jedzen. Typu zjadłam jednego dnia pizze, a następnego 1kg więcej, który juz nie schodził! Z kolei koleżanka przez 8 miesięcy przytyła 10kg, a w 9 miesiacu sie przeprowadziła, zamieszkała koło cukierni, jadła codziennie jakiegoś ptysia czy kremówkę i przytyła w miesiąc kolejne 10kg! Także trzeba kontrolować ta wagę i będzie dobrze😉

reklama
Hej dziewczyny😉 ostatnio rzadziej się tu udzielam, ale spędzałam juz tyle czasu w komórce, ze czasem zamiast sie bawić z dzieciorkiem to ja w telefonie... jak mąż zaczął mnie upominać to uświadomiłam sobie, ze to przesada, wiec trochę odpuscilam.

Co do wagi to ja mam 2,5kg na plus w 18 tygodniu. Jak macie 1kg albo w ogóle nic nie przytylyscie to sie nie martwcie, myśle, ze nic złego to nie oznacza. Teraz tez zapotrzebowanie na kalorie jest większe, wiec spokojnie. Tylko nie straccie czujności na zasadzie, ze w takim razie mozecie jesc i jesc, bo mi np.w pierwszej ciazy przyszedł taki moment, ze tyłam od wszystkich niezdrowych jedzen. Typu zjadłam jednego dnia pizze, a następnego 1kg więcej, który juz nie schodził! Z kolei koleżanka przez 8 miesięcy przytyła 10kg, a w 9 miesiacu sie przeprowadziła, zamieszkała koło cukierni, jadła codziennie jakiegoś ptysia czy kremówkę i przytyła w miesiąc kolejne 10kg! Także trzeba kontrolować ta wagę i będzie dobrze😉

Nawet nie strasz.. :) ja całe życie walczę z wagą i na prawdę staram się pilnować jak mogę.. jakieś złote rady jak zaspokoić zachciankę na czekolade ? :)

Do góry