_Anek_
Zaangażowana w BB
To jeszcze masz 1 trymestr. Ja jestem w 12+0 zaczynam 13, a 2 trymestr zaczyna się od 14. Brakuje Ci 4 dni do 2.12+3.. Jestem w 13.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To jeszcze masz 1 trymestr. Ja jestem w 12+0 zaczynam 13, a 2 trymestr zaczyna się od 14. Brakuje Ci 4 dni do 2.12+3.. Jestem w 13.
A miałaś robioną spirometrię z próbą rozkurczową? Jest coś takiego jak astma endogenna , która nie wiąże się z alergiami. Czasem przewlekły kaszel może być tez spowodowany zwykłym refluksem albo zapaleniem zatok, gdy wydzielina spływa do gardła. Ale to lekarz musi zbadać i wykluczyć inne choroby. Niemniej taki kaszel potrafi nieźle człowieka wymęczyć, dobrze jest znaleźć przyczynę i się go pozbyć.Jaka to jest sól? Bo wyobrażam sobie, że aby zawinąć w coś gorąca sól i robić okłady to ona ma być w bryłach? [emoji4] Nie badalam bo jak na razie nikt nie ma pomysłu co że mną zrobić. Gin odsyła do pulmonologa. Od niego lek też nie pomógł. Dziś idę ponownie, niech coś myli bo nie mam sił.
Gorączki nie mam, nie miałam. Ani katar, ani boli gardła. Równo z ciaza prawie się zaczął.
U mnie to chyba już jakiś instynkt działa, ale niestety jestem niewyspany, bo do tej pory uwielbialam spać na brzuchu, a rano budzę się na wznak.Mam pytanie co do spania. Ja nie dam rafy spać całą noc na lewym boku. Kręce sie strasznie. I naewt czasem budzę się na brzuchu... Dziecku raczej krzywdy nie zrobię bo wierzę w instynkt który sam by zadziałał jakby spanie na brzuchu niosła zagrożenie. Martwi mnie jednak kwestia dotlenienia
Ja mam 10+6 i póki co jest lekki zarys.Dziewczyny jak wasze brzuszki mi przez ostatnie trzy dni ruszył i to sporo wg usg 12+3 dzis... az boje sie pomyslec co bedzie jak bedzie w takim tempie rosł ..
Jak u was wygląda sytuacja z brzuchem , jak rosnie w stosunku do innych ciąż. U mnie 3 ciąża, w pierwszej dlugo miałam mały wystrzelił ok 28-30 tc, w 2 rosł od poczatku ale proporcjonalnie nie skokami,
10 tc i już chodzę w spodniach ciążowych, bo zwykłe się nie dopinały. O tym co będzie dalej wolę nie myśleć.Dziewczyny jak wasze brzuszki mi przez ostatnie trzy dni ruszył i to sporo wg usg 12+3 dzis... az boje sie pomyslec co bedzie jak bedzie w takim tempie rosł ..
Mi też pomagało zimne mlekoJa zgagę miałam nawet na porodówce Skończyła sie wraz z wyjściem Stasia na ten świat
Pomagało mi tylko mleko, łagodziło chociaż na chwilę.
Drugie dziecko. Nie wiem, za bardzo mnie to stresuje, że lekarz coś wynajdzieDlaczego nie chcesz usg? To pierwsze dziecko?