reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

reklama
Dziewczyny jeśli mam poniżej normy rośnięcie beta hcg to znaczy, ze ciąża się nie rozwija?

Miałam 20 - 4300 a dzisiaj mam 18448 :(
Sysiq, takie cos kiedyś znalazłam (patrz załącznik). U Ciebie wychodzi rzeczywiscie poniżej normy ale NA POCZĄTEK CIĄŻY, lekarka sama mi mowila ze później zwalnia :) licząc wg tego schematu u Ciebie:

Z 4300 powinno się podnieść do 8600 w ciągu 4dni, a "powyżej 6000 czas może być jeszcze dłuższy" więc i tak z tym ponad 18000tys wg tych wskaźników masz bardzo wysoki przyrost.

Załączniki

• Screenshot_2019-08-12-12-26-30-830_com.android.chrome.png
    Screenshot_2019-08-12-12-26-30-830_com.android.chrome.png
    128,3 KB · Wyświetleń: 77
reklama
Dobra znalazłam

„Im ciąża starsza tym wzrost stężenia HCG wolniejszy i w przedziale 1200 mIU/ml-6000 mIU/ml poziom HCG podwaja się średnio w czasie 96 godzin (4 dni), Szczyt osiąga około 8-10 tygodnia i potem spada”.

Według tego mam w normie i to nawet powyżej [emoji85] Uspokoiłam sie, w tej ciąży mam stres 110 % od początku.

Do góry