reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

Witam nowe dziewczyny i powodzenia życzę :)

Ja dzis rano na badania krwi i moczu ciążowe pojechałam, na czczo oczywiście więc mdliło mnie bardzo, a później jeszcze doszły zawroty głowy. Tuz po badaniach kupiliśmy z mężem kanapki w sklepie obok i siedliśmy gdzies w cieniu na trawniku, pod szkołą akurat bo dalej bym chyba nie doszla z tymi zawrotami. Nigdy nie przepadalam za smażeniem się na słońcu (chyba ze woda obok, to wtedy mogę się pogrzać), ale w tej ciąży dosłownie chodzę po ścianach po kilku minutach nasłonecznienia.

Wróciliśmy jakies 2h temu i od tego czasu zgon i mdłości, ale spać nie mogę.

Dziewczynki wy moje, więc...
TSH- spada, mam 2,6 z groszami :)
Beta - ponad 188 tysięcy :)
Ale....test obciążenia glukozą wyszedł taki sobie. Niby jest niski a wysoki :)
Muszę zapisać się do poradni diabetologicznej i trzymać dietę. Tylko pytam jak?! JA CHCĘ SŁODKIE!!! Nawet nie ja bo normalnie nie jadam dużo słodkiego, ale moje lilipucie dziecko chce słodkiego bardzo :) Dopiero początek a ile jeszcze do końca :)
Mam tylko nadzieję, że nie będę już w tej ciąży musiała powtarzać tego badania :)
Zapytaj lekarza o erytrol w ciąży, bo nie wiem czy można. Ja kiedyś przez półtora roku miałam ze względów zdrowotnych bardzo restrykcyjną dietę, m.in. zero cukru (nawet owoce tylko te kwaśne typu aronia i w małych ilościach) więc wiem jak to jest jak człowieka na słodkie ssie ;) ja wtedy odkryłam erytrol, uratował moja psychikę praktycznie ;) ale koniecznie zapytaj lekarza czy w ciąży może być używany.

reklama
Witam nowe dziewczyny i powodzenia życzę :)

Ja dzis rano na badania krwi i moczu ciążowe pojechałam, na czczo oczywiście więc mdliło mnie bardzo, a później jeszcze doszły zawroty głowy. Tuz po badaniach kupiliśmy z mężem kanapki w sklepie obok i siedliśmy gdzies w cieniu na trawniku, pod szkołą akurat bo dalej bym chyba nie doszla z tymi zawrotami. Nigdy nie przepadalam za smażeniem się na słońcu (chyba ze woda obok, to wtedy mogę się pogrzać), ale w tej ciąży dosłownie chodzę po ścianach po kilku minutach nasłonecznienia.

Wróciliśmy jakies 2h temu i od tego czasu zgon i mdłości, ale spać nie mogę.

Zapytaj lekarza o erytrol w ciąży, bo nie wiem czy można. Ja kiedyś przez półtora roku miałam ze względów zdrowotnych bardzo restrykcyjną dietę, m.in. zero cukru (nawet owoce tylko te kwaśne typu aronia i w małych ilościach) więc wiem jak to jest jak człowieka na słodkie ssie ;) ja wtedy odkryłam erytrol, uratował moja psychikę praktycznie ;) ale koniecznie zapytaj lekarza czy w ciąży może być używany.
Dziękuję :)

Dziewczynki wy moje, więc...
TSH- spada, mam 2,6 z groszami :)
Beta - ponad 188 tysięcy :)
Ale....test obciążenia glukozą wyszedł taki sobie. Niby jest niski a wysoki :)
Muszę zapisać się do poradni diabetologicznej i trzymać dietę. Tylko pytam jak?! JA CHCĘ SŁODKIE!!! Nawet nie ja bo normalnie nie jadam dużo słodkiego, ale moje lilipucie dziecko chce słodkiego bardzo :) Dopiero początek a ile jeszcze do końca :)
Mam tylko nadzieję, że nie będę już w tej ciąży musiała powtarzać tego badania :)
Jaka beta ! Który to tydzień przypomnij?
Słodkiego się chce bo jak cukier jest nie koniecznie dobry to organizm się domaga i wysyła sygnały. Zaobserwowalam to dokładnie jak próbowałam odstawić wcześniej słodycze. Nałóg najgorszy przez pierwszy tydzień... potrafiłam budzic się w nocy z chęcią na słodkie.

Jaka beta ! Który to tydzień przypomnij?
Słodkiego się chce bo jak cukier jest nie koniecznie dobry to organizm się domaga i wysyła sygnały. Zaobserwowalam to dokładnie jak próbowałam odstawić wcześniej słodycze. Nałóg najgorszy przez pierwszy tydzień... potrafiłam budzic się w nocy z chęcią na słodkie.

Dopiero się uczę być słodka ;))
Z OM 8+5
Z USG 7+5 ... ale coś czuję, że gad na słodkim goni termin z OM :))

Załączniki

• FFB27D50-D5C6-4656-92F4-C3224DB66643.png
    FFB27D50-D5C6-4656-92F4-C3224DB66643.png
    50,6 KB · Wyświetleń: 79
Dziewczyny jeśli mam poniżej normy rośnięcie beta hcg to znaczy, ze ciąża się nie rozwija?

Miałam 20 - 4300 a dzisiaj mam 18448 :(

Dziewczyny jeśli mam poniżej normy rośnięcie beta hcg to znaczy, ze ciąża się nie rozwija?

Miałam 20 - 4300 a dzisiaj mam 18448 :(
Sysiq, a który to tydzień?
Mnie już też nie rośnie w normie, ale u Ciebie jest jeszcze wcześnie. Jak godzinowo? W jakich godzinach było pobranie 20, a o której to dzisiejsze?

reklama
Do góry