reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

reklama
Lekarz kazał przyjsc już za tydzień jak zrobię badania które mi zlecił [emoji6] nie powiedział jakie było tętno ja też nie dopytywałam, nawet zdjęcia usg nie wzięłam.. nie dał tez l4 powiedział ze na następnej wizycie jak będę miała badania to założymy kartę ciąży i będziemy rozmawiać :) także myślę, że wszystkiego dowiem się na następnej wizycie, na tą chwile najwazniejsze ze wszystko jest okej i serduszko bije [emoji7]
Też mam za tydzień we wtorek następną wizytę :) Ale wtedy dopiero zleci badania krwi i następne USG, więc u mnie też dopiero w przyszłym tygodniu jakieś nowe rewelacje. :D

Cześć dziewczyny, trochę się wyciszyłam z powodu złego samopoczucia ale to nie znaczy, że Was nie podczytuję [emoji846] Bez kropli na mdłości nie mogę funkcjonować. Jak te kilka dni zmienia wszystko. Gratuluję wszystkim wizytującym. Piękne dzieciaczki [emoji7] Nareszcie upragnione widoki, a jakie brzuszki jak na początek [emoji44] Ja niestety brzucha jeszcze nie mam, wręcz schudłam 1.5 kg. Jedynie co wyczuwam to opuchliznę na podbrzuszu. Ogólnie wszystko u mnie na spokojnie, kuje w brzuchu czasami po bokach, piersi się odezwały znowu. Po incydencie śluzu koloru kawy z mlekiem wszystko jest w porządku. Chyba odkryłam przyczynę dlaczego tak było. Otóż mam mega zaparcia i musiałam przez 2 dni użyć dużo siły by móc się załatwić. Na szczęście piję regularnie glutka z siemienia lnianego, więc problem znika. Jestem bardzo spokojna. W czwartek raniutko idę do laboratorium zrobić w końcu te badania do karty ciąży, bo we wtorek mam dwóch lekarzy [emoji846] Endokrynolog na 14.00 a ginekolog od 16.00 do 18.00 mogę sobie przyjść. Moi rodzice i rodzice mojego postanowili nam trochę pomóc finansowo. Najgorszy ten początek gdyż trzeba wywalić trochę kasy na raz ze względu na te liczne badania, a zapomniałam, że endo w tym samym dniu co ginek. Ale jestem zakręcona... [emoji1751]

Odebrał dzisiaj wyniki badań przed wizytą czwartkowa u ginekologa ( jest też endokrynologiem). O ile beta bardzo ładnie rośnie (22.08 była 229) to TSH mam straszne... [emoji54] Biorę letrox 75 i nie wiem czy czekać do czwartku rana na wizytę czy amen zwiększyć dawkę? Mam się martwić ...?
Screenshot_2019-08-27-13-44-22-501_com.android.chrome.jpeg

Odebrał dzisiaj wyniki badań przed wizytą czwartkowa u ginekologa ( jest też endokrynologiem). O ile beta bardzo ładnie rośnie (22.08 była 229) to TSH mam straszne... [emoji54] Biorę letrox 75 i nie wiem czy czekać do czwartku rana na wizytę czy amen zwiększyć dawkę? Mam się martwić ...?Zobacz załącznik 1015001
Kurczę faktycznie wysokie TSH. A nie możesz się skonsultować telefonicznie czy masz zwiększyć dawkę? Ja zwykle boję się zmieniać dawki leku na własną rękę, ale z drugiej strony wiadomo, że i tak dawkę będziesz miała zwiększoną..

Odebrał dzisiaj wyniki badań przed wizytą czwartkowa u ginekologa ( jest też endokrynologiem). O ile beta bardzo ładnie rośnie (22.08 była 229) to TSH mam straszne... [emoji54] Biorę letrox 75 i nie wiem czy czekać do czwartku rana na wizytę czy amen zwiększyć dawkę? Mam się martwić ...?Zobacz załącznik 1015001
Beta ładnie rośnie i tsh też przywalilo [emoji20] ja bete mam 9800

Cześć dziewczyny, trochę się wyciszyłam z powodu złego samopoczucia ale to nie znaczy, że Was nie podczytuję [emoji846] Bez kropli na mdłości nie mogę funkcjonować. Jak te kilka dni zmienia wszystko. Gratuluję wszystkim wizytującym. Piękne dzieciaczki [emoji7] Nareszcie upragnione widoki, a jakie brzuszki jak na początek [emoji44] Ja niestety brzucha jeszcze nie mam, wręcz schudłam 1.5 kg. Jedynie co wyczuwam to opuchliznę na podbrzuszu. Ogólnie wszystko u mnie na spokojnie, kuje w brzuchu czasami po bokach, piersi się odezwały znowu. Po incydencie śluzu koloru kawy z mlekiem wszystko jest w porządku. Chyba odkryłam przyczynę dlaczego tak było. Otóż mam mega zaparcia i musiałam przez 2 dni użyć dużo siły by móc się załatwić. Na szczęście piję regularnie glutka z siemienia lnianego, więc problem znika. Jestem bardzo spokojna. W czwartek raniutko idę do laboratorium zrobić w końcu te badania do karty ciąży, bo we wtorek mam dwóch lekarzy [emoji846] Endokrynolog na 14.00 a ginekolog od 16.00 do 18.00 mogę sobie przyjść. Moi rodzice i rodzice mojego postanowili nam trochę pomóc finansowo. Najgorszy ten początek gdyż trzeba wywalić trochę kasy na raz ze względu na te liczne badania, a zapomniałam, że endo w tym samym dniu co ginek. Ale jestem zakręcona... [emoji1751]
Fajnie, że piszesz :) Super, że wszystko zaczyna ci się układać. Wizyty u endokrynologa i ginekologa prywatne?

Niestety tak. Prywatnie. Byłam wtedy na NFZ u gina szybko z tą "kawą z mlekiem" to i tak musiałam zapłacić. Lekarka wytłumaczyła, że muszę mieć kartę ciąży by mogli mnie za darmo badać a kartę dopiero dostanę 3.09 [emoji846]
Fajnie, że piszesz :) Super, że wszystko zaczyna ci się układać. Wizyty u endokrynologa i ginekologa prywatne?

Dziewczynki wy moje, więc...
TSH- spada, mam 2,6 z groszami :)
Beta - ponad 188 tysięcy :)
Ale....test obciążenia glukozą wyszedł taki sobie. Niby jest niski a wysoki :)
Muszę zapisać się do poradni diabetologicznej i trzymać dietę. Tylko pytam jak?! JA CHCĘ SŁODKIE!!! Nawet nie ja bo normalnie nie jadam dużo słodkiego, ale moje lilipucie dziecko chce słodkiego bardzo :) Dopiero początek a ile jeszcze do końca :)
Mam tylko nadzieję, że nie będę już w tej ciąży musiała powtarzać tego badania :)

reklama
Nie czekaj. Dzwoń albo idź jak najszybciej do jiego

Do góry