reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kwietniowe mamy 2020

Witam nowe dziewczyny i powodzenia życzę :)

Ja dzis rano na badania krwi i moczu ciążowe pojechałam, na czczo oczywiście więc mdliło mnie bardzo, a później jeszcze doszły zawroty głowy. Tuz po badaniach kupiliśmy z mężem kanapki w sklepie obok i siedliśmy gdzies w cieniu na trawniku, pod szkołą akurat bo dalej bym chyba nie doszla z tymi zawrotami. Nigdy nie przepadalam za smażeniem się na słońcu (chyba ze woda obok, to wtedy mogę się pogrzać), ale w tej ciąży dosłownie chodzę po ścianach po kilku minutach nasłonecznienia.

Wróciliśmy jakies 2h temu i od tego czasu zgon i mdłości, ale spać nie mogę.

Dziewczynki wy moje, więc...
TSH- spada, mam 2,6 z groszami :)
Beta - ponad 188 tysięcy :)
Ale....test obciążenia glukozą wyszedł taki sobie. Niby jest niski a wysoki :)
Muszę zapisać się do poradni diabetologicznej i trzymać dietę. Tylko pytam jak?! JA CHCĘ SŁODKIE!!! Nawet nie ja bo normalnie nie jadam dużo słodkiego, ale moje lilipucie dziecko chce słodkiego bardzo :) Dopiero początek a ile jeszcze do końca :)
Mam tylko nadzieję, że nie będę już w tej ciąży musiała powtarzać tego badania :)
Zapytaj lekarza o erytrol w ciąży, bo nie wiem czy można. Ja kiedyś przez półtora roku miałam ze względów zdrowotnych bardzo restrykcyjną dietę, m.in. zero cukru (nawet owoce tylko te kwaśne typu aronia i w małych ilościach) więc wiem jak to jest jak człowieka na słodkie ssie ;) ja wtedy odkryłam erytrol, uratował moja psychikę praktycznie ;) ale koniecznie zapytaj lekarza czy w ciąży może być używany.

reklama
Witam nowe dziewczyny i powodzenia życzę :)

Ja dzis rano na badania krwi i moczu ciążowe pojechałam, na czczo oczywiście więc mdliło mnie bardzo, a później jeszcze doszły zawroty głowy. Tuz po badaniach kupiliśmy z mężem kanapki w sklepie obok i siedliśmy gdzies w cieniu na trawniku, pod szkołą akurat bo dalej bym chyba nie doszla z tymi zawrotami. Nigdy nie przepadalam za smażeniem się na słońcu (chyba ze woda obok, to wtedy mogę się pogrzać), ale w tej ciąży dosłownie chodzę po ścianach po kilku minutach nasłonecznienia.

Wróciliśmy jakies 2h temu i od tego czasu zgon i mdłości, ale spać nie mogę.

Zapytaj lekarza o erytrol w ciąży, bo nie wiem czy można. Ja kiedyś przez półtora roku miałam ze względów zdrowotnych bardzo restrykcyjną dietę, m.in. zero cukru (nawet owoce tylko te kwaśne typu aronia i w małych ilościach) więc wiem jak to jest jak człowieka na słodkie ssie ;) ja wtedy odkryłam erytrol, uratował moja psychikę praktycznie ;) ale koniecznie zapytaj lekarza czy w ciąży może być używany.
Dziękuję :)

Dziewczynki wy moje, więc...
TSH- spada, mam 2,6 z groszami :)
Beta - ponad 188 tysięcy :)
Ale....test obciążenia glukozą wyszedł taki sobie. Niby jest niski a wysoki :)
Muszę zapisać się do poradni diabetologicznej i trzymać dietę. Tylko pytam jak?! JA CHCĘ SŁODKIE!!! Nawet nie ja bo normalnie nie jadam dużo słodkiego, ale moje lilipucie dziecko chce słodkiego bardzo :) Dopiero początek a ile jeszcze do końca :)
Mam tylko nadzieję, że nie będę już w tej ciąży musiała powtarzać tego badania :)
Jaka beta ! Który to tydzień przypomnij?
Słodkiego się chce bo jak cukier jest nie koniecznie dobry to organizm się domaga i wysyła sygnały. Zaobserwowalam to dokładnie jak próbowałam odstawić wcześniej słodycze. Nałóg najgorszy przez pierwszy tydzień... potrafiłam budzic się w nocy z chęcią na słodkie.

Jaka beta ! Który to tydzień przypomnij?
Słodkiego się chce bo jak cukier jest nie koniecznie dobry to organizm się domaga i wysyła sygnały. Zaobserwowalam to dokładnie jak próbowałam odstawić wcześniej słodycze. Nałóg najgorszy przez pierwszy tydzień... potrafiłam budzic się w nocy z chęcią na słodkie.

Dopiero się uczę być słodka ;))
Z OM 8+5
Z USG 7+5 ... ale coś czuję, że gad na słodkim goni termin z OM :))

Załączniki

• FFB27D50-D5C6-4656-92F4-C3224DB66643.png
    FFB27D50-D5C6-4656-92F4-C3224DB66643.png
    50,6 KB · Wyświetleń: 83
Dziewczyny jeśli mam poniżej normy rośnięcie beta hcg to znaczy, ze ciąża się nie rozwija?

Miałam 20 - 4300 a dzisiaj mam 18448 :(

Dziewczyny jeśli mam poniżej normy rośnięcie beta hcg to znaczy, ze ciąża się nie rozwija?

Miałam 20 - 4300 a dzisiaj mam 18448 :(
Sysiq, a który to tydzień?
Mnie już też nie rośnie w normie, ale u Ciebie jest jeszcze wcześnie. Jak godzinowo? W jakich godzinach było pobranie 20, a o której to dzisiejsze?

reklama
Do góry