reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

Hej dziewczyny! Czytam Was od niemal samego początku, jednak piszę dopiero teraz, po sobotniej wizycie w 7t6d, gdzie zobaczyłam serduszko i trochę się uspokoiłam :) Termin z USG obecnie wychodzi na 05.04 :)

A teraz coś o mnie :) Mam 26 lat i własną działalność, z bardzo odpowiedzialną pracą :D Otóż wraz z mężem fotografujemy śluby! To moja druga ciąża - pierwsza niestety poroniona 2 czerwca tego roku. Pierwsza ciąża była nieplanowaną, ale bardzo miłą niespodzianką i uświadomiła nam tylko, że nie mamy na co czekać, bo "praca"... no ale teraz to właściwie mamy! czekamy na dzidziusia :) I mimo iż kolejny sezon ślubny powinnam zacząć dokładnie w kwietniu, no to cóż... mam nadzieję, że moje kwietniowe i majowe Panny Młode zrozumieją, a potem dzidziuś da mi trochę weekendami popracować :)

Kolejne wizyty już ustalone, do tego prenatalne na naszą pierwszą rocznicę ślubu :D
Hej, super, gratuluję [emoji3590]
Hej dziewczyny czytam was od kilku dni i chciałabym do was dołączyć.Według aplikacji jestem w 6+4 tygodniu.Dzisiaj byłam zapisać się na pierwszą wizytę na NFZ i dostałam termin na 3 września. Uczucia mam mieszane bo położna nie była zbytnio miła.Mam 32 lata i 5 letnią córeczkę która bardzo chce mieć rodzeństwo:) udało nam się dopiero po ponad roku starań gdy już traciłam nadzieję.Jak na razie czuje się średnio, od kilku dni mam mdłości do tego zmienne humory i nic mi się nie chce. Mam nadzieję że to wkrótce minie:)
I Tobie również gratuluję Kochana [emoji3590]
Właśnie wróciłam z USG. Według pęcherzyka ciąża młodsza o jakieś 10 dni, za tydzień-dwa powinnam powtórzyć USG, żeby określić datę porodu, bo z zarodka nie była w stanie jeszcze. Według pęcherzyka wychodzi 5+5, a test ciążowy wyszedł mi pozytywny 22 dni temu, wychodziłoby, że w 19 dniu cyklu, więc strasznie wcześnie. Mimo, że takie maleństwo to było już serduszko, 97 uderzeń na minutę, na tym etapie to podobno norma, że jest mniej i się to unormuje.
Zdziwiłam się, że na NFZ nie dostaje się niczego do ręki, tylko zdjęcia i opis idą bezpośrednio do lekarza, który zlecił USG...
Super że było serduszko!!! :) gratuluję, oby dalej wszystko szło zgodnie z planem :)

reklama
Ja walnęłam ponad dwugodzinną drzemkę, czuję się w miarę, chociaż od jedzenia mnie odrzuca, ale to chyba przez ten stres wizytowy dziś [emoji849] w każdym razie mam nadzieję, że po wizycie się uspokoję i zacznę normalnie funkcjonować [emoji4]

Gratuluję wszystkim nowym kwietniówkom i życzę spokojnych ciąż [emoji3059]

No i super, że dzisiejsze wizyty tak dobrze poszły [emoji3590] same dobre wiadomości dziś od rana [emoji7]

Wy już po, lub bliżej wizyty u lekarza, u mnie za 3tyg ,ale nie spodziewam się niczego szczególnego na tej wizycie, bo jest na NFZ. Za 4tyg ,czyli za miesiąc! wizyta prywatna. Mam nadzieję, że na wizycie NFZ lekarz mnie nie wkur&# bo ostatnio wszystko i wszyscy mnie wkur&#@*
Teraz mam 4t6d ,żadnych objawów, poza sennoscia no i zmiana nastroju.

Dlatego chętnie czytam wasze wpisy o wizytach :)
Idziemy łeb w łeb u mnie też 4t6d ;)

Witam nowe dziewczyny :)

Ja mam dzisiaj dola, caly czas sie zastanawiam czy wszystko w porzadku, musze chyba do jakiegos psychologa lub psychiatry sie zapisac bo mnie zamkna w psychiatryku do tego 17.09 ;)
Nie łam się, a jeśli ma Ci pomóc psycholog, szczerze jestem za :)
Cześć dziewczyny chciałbym się przywitać. Termin ostatniej miesiączki :?
19 lipca miałam zabieg łyżeczkowania w 9 tc z powodu braku czynności serca

Zrobiłam test i chyba znowu się udało choć bardzo się boję.. Termin (gdyby dzień łyżeczkowania wziąć jako 1 dzien cyklu)
Na 26.04.2020 a to mój test, jeden jedyny ale nie tak wyraźny jak wasze niestety :(
Ale chyba coś tam widać.. W tym momencie ok 5t4d u lekarza jeszcze nie byłam, bardzo się boję o te serduszko teraz :(
Miałam być marcowa.. Mam nadzieję że będę kwietniowa Zobacz załącznik 1014965
Witaj Kochana :) mam nadzieję że wszystko się uda tym razem :* jesteśmy dokładnie z taką samą historia, ja miałam byc jednak listopadowa mama. Ale mam nadzieję że kwiecień będzie szczęśliwy dla nas wszystkich :)

Dziewczyny miałam robiona morf.. Hem. 14.1 reszta też dobra tylko leukocyty 13.6 norm. Do 11.6.. Lekarz mówi że w ciąży to normalne a ja już zawału dostane zaraz. Czytam że leukocyty moga się zwiększać po wysiłku fiz jak jest na dworzu gorąco od stresu itp.. Beta 9800.

Witamy i oby tym razem wszystko było dobrze. Nie kazał Wam lekarz odczekać kilku miesięcy zanim znów zaczniecie się starać? Zawsze się spotykam z opinią, że błona, w której zagnieżdża się zarodek, wymaga regeneracji po łyżeczkowaniu i jak się nie odczeka chwili to jest duża szansa na kolejne niepowodzenie albo przedwczesny poród. Oby w Twoim wypadku tak nie było, spokojnej i donoszonej ciąży! :)
Lekarz prosił żeby nie liczyć na to że owulacja nastąpi odrazu po zabiegu (jak widać nastąpiła [emoji16]) natomiast nie mieliśmy żadnych przeciwwskazań ja nie miałam mechanicznie rozwieranej szyjki ani żadnych komplikacji więc to była kwestia naszej gotowości psychicznej. A defacto był to przypadek bo mieliśmy tylko jeden stosunek po weselu [emoji23] tyle lat się staramy a ja w sumie wpadłam haha

To możliwe, że będziemy szły równo! :) Kiedy masz następną wizytę? I jakie miałaś FHR serduszka na tym etapie? ;)

Lekarz kazał przyjsc już za tydzień jak zrobię badania które mi zlecił [emoji6] nie powiedział jakie było tętno ja też nie dopytywałam, nawet zdjęcia usg nie wzięłam.. nie dał tez l4 powiedział ze na następnej wizycie jak będę miała badania to założymy kartę ciąży i będziemy rozmawiać :) także myślę, że wszystkiego dowiem się na następnej wizycie, na tą chwile najwazniejsze ze wszystko jest okej i serduszko bije [emoji7]

reklama
Do góry