reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kwietniowe mamy 2020

Kochana, zignoruj teścia, najważniejsze żebyś miała wsparcie w Mężu i w rodzicach, a to masz. Z ubezpieczeniem dziewczyny Ci już podpowiedzialy [emoji6]Hej, gratulacje [emoji3590][emoji3590][emoji3590]Cudownie, gratuluję Kochana [emoji3590]

Ciekawi mnie jedna rzecz. Dziewczyny, które mają ciążę młodsza niż z OM - kiedy dowiedzialyscie się o ciąży, w sensie kiedy pierwszy test wyszedł wam pozytywny?
Ja pierwszy test zrobiłam jak okres mi się spóźnial 3 dzień i to nawet nie z pierwszego moczu robiłam, bo najpierw musiałam pójść kupić test :-) wyszły od razu dwie piękne grube krechy :-)

reklama
U mnie wyszedł pozytywny w dniu spodziewanej miesiączki. Kreska była bardzo wyraźna.
U mnei wychodzi roznica 6 dni.
Ale ja wiem, ze termin z OM jest właściwym, bo wiem dokładnie kiedy zaskoczyłam.
Na tym etapie różnice często wynikają ze sprzętu i sprawności obslugi przez lekarza. Milimetr w jedna milimetr w druga i robią sie różnice po 5-7dni.
Mi dzisiaj lekarka powiedziała, ze jesli chodzi o wiek ciąży, to najbardziej miarodajne jest to badanie w okolicach 12 tygodnia.
Mnie wyszła beta negatywna :)))
Dopiero po 5 dniach wyszła 255 :)
2 dni po terminie miesiączki zrobiłam test profilaktycznie, by wykluczyć ciążę gdyż cykl przed ciążą miałam spóźniony o 10 dni i było to spowodowane regulowaniem tarczycy ... A tu 2 tłuste krechy [emoji50][emoji85][emoji3526]
Ja pierwszy test zrobiłam jak okres mi się spóźnial 3 dzień i to nawet nie z pierwszego moczu robiłam, bo najpierw musiałam pójść kupić test :-) wyszły od razu dwie piękne grube krechy :-)
A różnice mam między USG a OM jakiś tydzień, więc to chyba normalne.

Dzięki za odpowiedzi, bo właśnie zastanawiam się nad jedną rzeczą... Jeśli wyszedł mi 3 do 5 dni przed @ test pozytywny to czy ciąża może być starsza niż myślę..

Mam wyniki:
Progesteron 38,26
Beta 493,70 - wynika że 5ty tydzień, według OM 4+6.

@Blizniakisanok, Tobie wyszła beta 255 5 dni po terminie @??
Mi licząc 14 dni od owulacji, dopiero wypada termin na dziś, ogólnie liczyłam że 18.08 będzie @, ale to było 12 dpo.
Czyżby ta ciąża była starsza? Czy już za bardzo kombinuję?? :D

I teraz zagadka dni najbliższych - czy sprawdzać przyrost czy darować to sobie..

Mam wyniki:
Progesteron 38,26
Beta 493,70 - wynika że 5ty tydzień, według OM 4+6.

@Blizniakisanok, Tobie wyszła beta 255 5 dni po terminie @??
Mi licząc 14 dni od owulacji, dopiero wypada termin na dziś, ogólnie liczyłam że 18.08 będzie @, ale to było 12 dpo.
Czyżby ta ciąża była starsza? Czy już za bardzo kombinuję?? :D

I teraz zagadka dni najbliższych - czy sprawdzać przyrost czy darować to sobie..
Super [emoji2956] właśnie tak zaglądałam sprawdzić kiedy napiszesz [emoji106][emoji4] progesteron masz identyczny.

Ja pewnie bym zrobiła. Zresztą swoją też jeszcze chyba sprawdzę jutro. Skoro nie jadę teraz do lekarza to zaoszczędze i na paliwie i wizycie.

Jak tam Wasze samopoczucie? Ja musiałam wypić normalną kawę bo przez cały dzień mam ból głowy :( dzisiaj też zaczęły boleć mnie piersi w górnej części.

Dzisiaj muszę się zebrać i wysłać formularz do położnej z prośbą zapisania mnie na wizytę.

Ja pewnie bym zrobiła. Zresztą swoją też jeszcze chyba sprawdzę jutro. Skoro nie jadę teraz do lekarza to zaoszczędze i na paliwie i wizycie.
Kochana :* ♥
Czyli wszystko z nami OK :D

Hehehe, no pewnie że przy takiej oszczędności beta to pikuś :D Ja postanowiłam jeszcze zanim wyniki sie pojawiły, że nie zrobię, ale chyba jednak zrobię.... :-) :):rofl::rofl:

Jak tam Wasze samopoczucie? Ja musiałam wypić normalną kawę bo przez cały dzień mam ból głowy :( dzisiaj też zaczęły boleć mnie piersi w górnej części.

Dzisiaj muszę się zebrać i wysłać formularz do położnej z prośbą zapisania mnie na wizytę.
Jako tako, biegam troche w pracy, chociaż staram się oszczędzać i brzuch mnie podbolewa dość mocno :( I lekkko mdlić mnie zaczęło. :( Chce do doooomuuuu... :( A to jeszcze do 19 muszę odsiedzieć swoje....

reklama

Od wczoraj nie mogę jeść a moje mdłości zamieniły się w prawie wymioty. Jem tylko chleb z masłem i piję wodę niegazowaną. Wstręt do jedzenia okropny... [emoji29] Ledwo co tabletki łykam. O mało ich nie zwracam. W dodatku zapachy. Byle co zapachnie czy zaśmierdzi a już się biała robię i prawie wymiotuję.

Do góry