reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

Kochana, zignoruj teścia, najważniejsze żebyś miała wsparcie w Mężu i w rodzicach, a to masz. Z ubezpieczeniem dziewczyny Ci już podpowiedzialy [emoji6]Hej, gratulacje [emoji3590][emoji3590][emoji3590]Cudownie, gratuluję Kochana [emoji3590]

Ciekawi mnie jedna rzecz. Dziewczyny, które mają ciążę młodsza niż z OM - kiedy dowiedzialyscie się o ciąży, w sensie kiedy pierwszy test wyszedł wam pozytywny?
Ja pierwszy test zrobiłam jak okres mi się spóźnial 3 dzień i to nawet nie z pierwszego moczu robiłam, bo najpierw musiałam pójść kupić test :-) wyszły od razu dwie piękne grube krechy :-)

reklama
U mnie wyszedł pozytywny w dniu spodziewanej miesiączki. Kreska była bardzo wyraźna.
U mnei wychodzi roznica 6 dni.
Ale ja wiem, ze termin z OM jest właściwym, bo wiem dokładnie kiedy zaskoczyłam.
Na tym etapie różnice często wynikają ze sprzętu i sprawności obslugi przez lekarza. Milimetr w jedna milimetr w druga i robią sie różnice po 5-7dni.
Mi dzisiaj lekarka powiedziała, ze jesli chodzi o wiek ciąży, to najbardziej miarodajne jest to badanie w okolicach 12 tygodnia.
Mnie wyszła beta negatywna :)))
Dopiero po 5 dniach wyszła 255 :)
2 dni po terminie miesiączki zrobiłam test profilaktycznie, by wykluczyć ciążę gdyż cykl przed ciążą miałam spóźniony o 10 dni i było to spowodowane regulowaniem tarczycy ... A tu 2 tłuste krechy [emoji50][emoji85][emoji3526]
Ja pierwszy test zrobiłam jak okres mi się spóźnial 3 dzień i to nawet nie z pierwszego moczu robiłam, bo najpierw musiałam pójść kupić test :-) wyszły od razu dwie piękne grube krechy :-)
A różnice mam między USG a OM jakiś tydzień, więc to chyba normalne.

Dzięki za odpowiedzi, bo właśnie zastanawiam się nad jedną rzeczą... Jeśli wyszedł mi 3 do 5 dni przed @ test pozytywny to czy ciąża może być starsza niż myślę..

Mam wyniki:
Progesteron 38,26
Beta 493,70 - wynika że 5ty tydzień, według OM 4+6.

@Blizniakisanok, Tobie wyszła beta 255 5 dni po terminie @??
Mi licząc 14 dni od owulacji, dopiero wypada termin na dziś, ogólnie liczyłam że 18.08 będzie @, ale to było 12 dpo.
Czyżby ta ciąża była starsza? Czy już za bardzo kombinuję?? :D

I teraz zagadka dni najbliższych - czy sprawdzać przyrost czy darować to sobie..

Mam wyniki:
Progesteron 38,26
Beta 493,70 - wynika że 5ty tydzień, według OM 4+6.

@Blizniakisanok, Tobie wyszła beta 255 5 dni po terminie @??
Mi licząc 14 dni od owulacji, dopiero wypada termin na dziś, ogólnie liczyłam że 18.08 będzie @, ale to było 12 dpo.
Czyżby ta ciąża była starsza? Czy już za bardzo kombinuję?? :D

I teraz zagadka dni najbliższych - czy sprawdzać przyrost czy darować to sobie..
Super [emoji2956] właśnie tak zaglądałam sprawdzić kiedy napiszesz [emoji106][emoji4] progesteron masz identyczny.

Ja pewnie bym zrobiła. Zresztą swoją też jeszcze chyba sprawdzę jutro. Skoro nie jadę teraz do lekarza to zaoszczędze i na paliwie i wizycie.

Jak tam Wasze samopoczucie? Ja musiałam wypić normalną kawę bo przez cały dzień mam ból głowy :( dzisiaj też zaczęły boleć mnie piersi w górnej części.

Dzisiaj muszę się zebrać i wysłać formularz do położnej z prośbą zapisania mnie na wizytę.

Ja pewnie bym zrobiła. Zresztą swoją też jeszcze chyba sprawdzę jutro. Skoro nie jadę teraz do lekarza to zaoszczędze i na paliwie i wizycie.
Kochana :* ♥
Czyli wszystko z nami OK :D

Hehehe, no pewnie że przy takiej oszczędności beta to pikuś :D Ja postanowiłam jeszcze zanim wyniki sie pojawiły, że nie zrobię, ale chyba jednak zrobię.... :-) :):rofl::rofl:

Jak tam Wasze samopoczucie? Ja musiałam wypić normalną kawę bo przez cały dzień mam ból głowy :( dzisiaj też zaczęły boleć mnie piersi w górnej części.

Dzisiaj muszę się zebrać i wysłać formularz do położnej z prośbą zapisania mnie na wizytę.
Jako tako, biegam troche w pracy, chociaż staram się oszczędzać i brzuch mnie podbolewa dość mocno :( I lekkko mdlić mnie zaczęło. :( Chce do doooomuuuu... :( A to jeszcze do 19 muszę odsiedzieć swoje....

reklama

Od wczoraj nie mogę jeść a moje mdłości zamieniły się w prawie wymioty. Jem tylko chleb z masłem i piję wodę niegazowaną. Wstręt do jedzenia okropny... [emoji29] Ledwo co tabletki łykam. O mało ich nie zwracam. W dodatku zapachy. Byle co zapachnie czy zaśmierdzi a już się biała robię i prawie wymiotuję.

Do góry