reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

Kochana, nie stresuj się tak. Najpierw sąsiad, teraz teść. Tak jak pisałam ja i inne dziewczyny, za nic w ciąży nie będziesz płaciła. Przysługuje Ci bezpłatna opieka zdrowotna teraz nawet bez ubezpieczenia. Weź każ mężowi rozmówić się ze swoim ojcem, bo to pojęcie przechodzi, żeby stary dziad był tak głupi i tyle krwi Wam psuł w takim wyjątkowym czasie jakim jest ciąża.
Sąsiad się uspokoił i faktycznie okazało się, że za tym wszystkim stała bratowa mojego faceta ale teraz ten DZIAD zaczyna i denerwuje od wczoraj. To już nie pierwszy raz jak mi tak psychę ryje.

reklama
Cześć! Jestem tutaj nowa :-) wczoraj miałam pierwsze usg (6t2d) - dziecko miało 4mm i biło serduszko.
Chciałam się spytać czy bierzecie jakieś suplementy oprócz kwasu foliowego?
Gratuluję. Kolejne serduszko na forum [emoji846] ja biorę takie zestawienie:
IMG_20190820_125305.jpeg

Ja dzisiaj powinnam dostać miesiączkę zrobiłam jak Paola test dla pewności tylko ze dopiero teraz kiedy w ubikacji byłam ze 100 razy i wyszedł taki nijaki [emoji3525]
Elegancko wyszedł :)
Zrób ale w odstępie dwóch dni. Np jutro i w piątek żeby przyrost sprawdzić. Chociaż nie musisz. Ja biję sie z myślami czy sie przyrostem stresować...

Też tak myślałam, ale po poronieniu wolę dmuchać na zimne i mieć cokolwiek już na pierwszej wizycie. Najchętniej to bym pełen pakiet badań zrobiła.... Ale z tym się wstrzymam, akurat kasa jest nam potrzebna, więc powoli będę uzupełniać badania.

No jak nijaki, jak pozytyw :)
Tak dla spokoju wlasnie chyba zrobię.
Cześć! Jestem tutaj nowa :-) wczoraj miałam pierwsze usg (6t2d) - dziecko miało 4mm i biło serduszko.
Też dziś o to pytałam. Biorę tylko kwas bo podobno na tym etapie wczesnym on jest najważniejszy. Jem więcej warzyw i owoców. Na pierwszej wizycie zapytam co mogę, ponieważ sporo suplementów ma Wit D a ostatnio miałam zakaz jej przyjmowania z powodu groźnego nadmiaru, więc teraz musiałabym szukać czegoś bez niej.

Ja dzisiaj powinnam dostać miesiączkę zrobiłam jak Paola test dla pewności tylko ze dopiero teraz kiedy w ubikacji byłam ze 100 razy i wyszedł taki nijaki [emoji3525]
Jaki nijaki? Piekny test [emoji3059] jest pewność! [emoji6]
Hej, gratulacje! Super, że już serduszko bije [emoji3059] na kiedy masz termin?
Ja póki co biorę Femibion, ale będę w piątek z lekarzem rozmawiać co dalej [emoji6]

Hejka. A ja dalej kombinuję z tymi ubezpieczeniami. Już się nawet ciążą nie cieszę, uciekła moja radość przez głupie teksty teścia o poronieniu i o grubej kasie jaką na mnie facet wywali gdy będę nieubezpieczona. Zryczałam się wczoraj jak głupia wieczorem, zaliczyłam rozmowę telefoniczną z mamą... Już nawet pod wpływem emocji negatywnych powiedziałam, że nie chcę tego dziecka, bo jest źródłem problemów. Rodzice powiedzieli, że gdyby było coś nie tak i by mi rachunek wystawili to mi pomogą a tego starego pierdziela mam nie słychać, bo głupoty gada, że niby 5 tysięcy za szpital itd. [emoji36] Uhhh... Jak mi ten człowiek potrafi życie osłodzić! Założę się, że już krążą plotki, że niby się przez moją ciążę zadłużyłmy gdy trafię do szpitala.

Nie nakręcaj sie tak.
W ciąży i tak i tak możesz korzystać z nfz bez ubezpieczenia. Dziewczyny pisały Ci juz to kilka razy. Nie twórz na siłę problemów tam, gdzie ich nie ma i nie zadręczaj sie nimi.

Zeby nie byc golosłowną, pierwszy z brzegu link na ten temat:

Ostatnia edycja:
reklama
JEDNO!!!!!!! Ma całe 7mm i cudowne serduszko :)
Termin z om na 04.04.2020
Termin z USG na 09.04.2020 ( i tym się posługujemy) :)
Z USG t6d5. Równo tydzień różnicy :)
Kolejna wizyta 18.09 :)
Muszę już zrobić test obciążenia glukozą, bo jest dość wysoka glukoza. Przytyłam już 2kg :)
Cudowna wiadomość [emoji3059]
Masz fotkę?

Do góry